Alergia na slnko?

Príspevok v téme: Alergia na slnko?
kath

Ahojte, kedže zavše sa na takýchto stránkach nájde odpoveď, skúsim sa sem obrátiť. V posledných rokoch sa mi na dovolenke pri mori opakuje jedna a tá istá vec: predpokladam, že sa jedná o alergiu na slnko. Nemám však ani vyrážky ani nič podobné, len po asi 2-3 dňoch slnenia (nie zase celý deň) ma neznesitelne začne pichat/svrbieť koža na chrbte. Nikde inde sa mi to zatial naštastie nestalo ale kvôli tomuto strávim zvyšok dovolenky na izbe a kúpať sa chodím iba skoro ráno a večer, keď už slnko nepečie tak veľmi. Nestretol sa niekto s podobným problémom prosím? Neviem, prečo sa mi to zrazu deje, roky som športovala a bola celý deň na slnku, v poriadku zvládala aj to tropické na dovolenkách :-(

Viem, že lepšie je zajsť k lekárovi, ale zodac mi nepomáha a nechcem zbytočne do seba pchať lieky.. prosím nevedel by niekto príčinu? Za všetky rady vám velmi pekne dakujem!

Rut

Mám ten istý problém, ktorý sa mi objavil len pred tromi rokmi a zatiaľ som mohla byť na slnku od rána a skoro do večera ak som už mala tmavšiu kožu od slnka. Bola som aj u arelgologičky, ktorá mi dala dasseltu a povedala, že uvidíme. Samozrejme mi to nepomohlo tak som hľadala iné riešenia. Skúšala som viac receptov až kým zabral nasledovný a navyše koža mi zostáva dlhšie tmavšia a nešupem sa.
Pred ako idem k moru asi týždeň beriem výživové doplnky, ale pozor musia byť kvalitné, ja ich nakuopujem od -odkaz odstránený-. Beriem vitamín C s bioflavonoidmi, Calcium-magnezium-D3,Omega 3 a B - stress komplex. beriem to aj počas celej dovolenky a ja beriem to aj teraz lebo cítim sa dobre. Dúfam, že to pomôže aj iným.

Kýčera

Alergia na slnko existuje, môžeš ju mať. Ale takisto môžeš mať alergiu na kozmetiku na opaľovanie, zmenu stravy,...skríženú reakciu. To, či Tvoje telo vôbec a ako zareaguje závisí od kondície IS ,... netreba to však podceňovať. Niekedy môže byť slabšia - Tvoj prípad, niekedy to môže dopadnúť horšie. Ale pomôcť sa Ti dá... Nik z nás Ti nepríde na to, čo Ti danú reakciu spúšťa. To môžeš zistiť len Ty, alergológ, dermatológ,...