Uplatky pri porode

Príspevok v téme: Uplatky pri porode
Haluzatko1989

Dobry den, prosim Vas viete mi odpovedat na par otazok ohladom porodu a uplatkov pri nom. Aky je rozdiel, ked si doktora "nezaplatite" vopred. Stretla som sa totiz u znamych, ze peniazky davaju a moj priatel nevie pochopit, ze za co. A ani mi neveri, ze uplatky v tejto sfere vobec existuju a preco by ich niekto daval, ked ten porodnik tu zenu vlastne musi odrodit. Ma totiz kamarata gynekologa, ktory svoju profesiu vykonava 2 roky a on sa udajne s niecim takym nestretava a taketo veci poprel. Potrebujem vediet ako to funguje a vopred vsetkym dakujem za odpovede. :)

milada236

ja som rodila v TN porodnici, roky sa vravelo, bez obalky s 5000 sk tam ani nechod, nechaju ta tam trpiet, ani si ta nevsimnu...S tymto vedomim som zila roky. Ked som sla rodit, povedala som, nikomu nic, ani korunu, je to ich praca, povinnost postarat sa o mna, ak nie, budem sa stazovat . Nikdy by som nedala peniaze lekarovi predom. Nepodporujem to, ludia si ich tak naucili a preto su zhyckani. V TN je to bezna vec. Odrodila som aj bez uplatku, aj ked to trvalo dlhsie, nemala som najlahsi priebeh, ale viem o kamoskach, co davali predom uplatky a dohadlovali si lekara a odrodili tak isto ako ja, kazda sme si vytrpeli s uplatkom ci bez. V podstate aj tak lekar len pride pozriet, ako to prebieha a su pri tebe stale sestry, takze hlavnu pracu zvladas ty a sestry podporuju, doktor pride uz len "vybrat" a zasit. Takze NIC NEDAVAT, nepodporuj to! Nech s tym ludia uz prestanu konecne.

vaporwave

Haluzatko1989 - tu je nejaky clanok na sme o tom a vztahuje sa na diskusiu na jednom fore..

www.sme.sk

www.sme.sk

nuž keby sa aj nasli ludia co maju s tym priame skusenosti, zrejme by to neostalo bez povšimnutia medii :D

vaporwave

mam1000diagnoz - :D

k téme - raz asi pred rokom cestou vlakom som upočula, že na úplatkoch to celé beží..

mam1000diagnoz

Ja len na margo, že v tej miestnosti, kde sa rodí, by nemali byť tie lacné biele dlaždičky ako zo starých čias, lebo dieťa môže na to aj spadnúť a potom bude na hlavu.

mam56

Úplatky sa nesmú dávať, neviem, či ešte funguje to všimné, ale asi medzičasom všetko zakázali.
Teraz bude existovať taká kniha, že asi kniha prianí a sťažností, vieš, niečo podobné ako v potravinách. Ak ťa predavačka oklame napr. že ti naváži menej, tak to tam napíšeš a o pár dní si to prečíta ďalší zákazník, ktorý sa bude sťažovať na to isté:-)
Ja som už kompletne z tých všetkých zákonov zošalel. Ja neviem, čo je správne a čo nie, čo je normálne a čo nie. Neviem, neviem z vás vyjsť:-) Je to asi preto, že som ja nie normálny:-)
Ale nie, len žartujem:-)