Psychický alebo telesný problém?

Príspevok v téme: Psychický alebo telesný problém?
ando90

Ahojte, uz treti tyzden mam rozne problemy s vacsou si mensou intezitou. Velmi by mi pomohli nejake reakcie skusenosti, potrebujem sa aj vyrozpravat. Zacalo sa to pred troma tyzdnami, ked som vstaval od pc, nahle mi prudka strpla prava ruka, ako by zovreta do krca na par sekund a potom sa mi nahle zacalo velmi tazko dychat. Chcel som si volat zachranku lebo som bol na smrt vystraseny ale nechal som to tak a horko tazko som zaspal. Na druhy den sa problemy opakovali, bol som cely den unaveny, ku veceru sa mi znova tazko dychalo a to som uz bol tak nervozny ze som siel na pohotovost a odtial ma poslali na urgent. Vysetrenia dopadli v norme, rtg pluc, odber krvi (asi parametre na infarkt) a EEG v norme, tlak zvyseny. Odporucili mi dorsiflex diklofenak, zevraj to mam od hrudnikovej chrbtice, lebo ma to pichalo vpredu aj pri lotpatke. Medzicasom ma napraval brat popukal som lenze chrbat este viac rozbolel, bolesti sa neskor ukludnili. Dorsiflex som uzival niekolko dni spolu s ibalginom ale hnackoval som po nich, neviem ci z nich ale hnackoval som tak som ich radsej vysadil, nejaku vyraznu ulavu nepriniesli, bolest mi az tak nevadila, aj ked miestami bola silnejsia ale trapilo ma stale to dychanie. Takto som bol este dvakrat na urgente, prisiel som sam nevolal som si zachranku kde dosli z zaveru ze mam hyperventilacny syndrom s neurogenou asteniou. Posledny krat mi predpisal xanax 0.25 rano vecer a zvazit branie SSRI antidepresiv. Posledny tyzden sa mi vyrazne zhorsoval spanok, velka nervozita v noci z dychania, dychavicnosti, plytkeho dychania a zle sa mi spalo. Mal som tam dni ked som spal par hodin ale posledni dni to bolo hodinu max, co som riesil tak ze som siel rovno na psychiatriu do nemocnice si vypytat nejake tablety na nespavost pripadne sa poradit. Dr. skonstatovala ze jej to na depresiu nevyzera a napisala do zaveru reaktivny emocny stav na somaticky stav a predpisala mi ten xanax 2-3 denne a hypnogen na spanie. S tymto liekom mam skusenosti velmi kratkodobo som ho uzival pred cez skuskove ked som sa chcel dobre vyspat. Mal som dokopy za cele tie roky mozno 15 tabliet max. Lenze teraz ma trapi to dychanie aj cez ale aj v noci. Po hypnogene som bol zvyknuty spat dobre ale teraz mi nezabera a ked ma utlmuje tak mam uzkost z toho dychania a zle sa mi po nom spi a spim aj kratko. Bolo este odporucane endokrin. vys ktore som absolvoval cakam na vysledky, a este neurologicke vysetrenie buduci tyzden . Len z nedele na pondelok som mal taky neprijemny stav ze som po zolpinoxe ktore mi vydala psychiatricka 4 tablety v piatok nezaspal a rano som siel taky totalne vygumovany ku obvodnej a ta mi odporucala zvazit aj psychiatria. Momentalne chodim este na rehabilitacie chrbtice ultrazvukom druhy den ale nezda sa ze by to velmi pomahalo. V skratke nespavost mi zhorsuje psych. stav. nie je to jedno nevyspatie ale som vycerpany z celeho tyzdna. Nemyslim si ze potrebujem tabletky na spanie ale skor ma trapi dychanie. Vcera som uz bol skoro v hladine alfa bez tablety ked som sa strhol s dychom a potom som uz kaslal na to a dal si hypnogen ale spal som po nom len 3 hod nie dobrym spankom a potom som zobudil a zobol som si este polku a nejako som zaspal este na hodinu.

marekcarey

A upravil sa ti aj spánok? Teším sa, že sa ti podarilo nájsť lieky, ktoré ti pomaly ale isto zaberajú. Ja stále odmietam veriť tomu, že tieto stavy môžu byť psychické a premýšľam nad všetkými smrteľnými diagnózami, ktoré poznám. A nie, rady typu choď von, do prírody, športuj nepomáhajú, pretože o tom je celý môj život...

ando90

no tak ja som skončil na tabletkách, beriem antidepresíva brintellix 10mg ráno a trittico 150mg, olanzapín 5mg večer, to dýchanie sa spravilo... užívam ich už cca pol rok

Mayooo

Ahoj, ešte stále sa trápiš s týmito problémami? Mám niečo podobné a tiež žiadna diagnóza, všetko, že vraj psychika...

Gima

Chce to pauzu od pocitaca, viac prechadzok po vonku, zmena stravy - stredomorsku stravu s prisunom ryb, zeleniny ovocia, soje, ryže, strukovin, mliecne vyrobky a dostatok tekutin. Pomaha aj cvicenie, najme s krcnou chrbticou a s ramenami, ktore su pri praci s PC pretazovane. Tiez si zožen ocne kvapky, samozrejme od lekara. Hlavne vynechaj sladkosti.

ando25

hypnogen uzivam zatial 5 dni a xanax 2 tyzdne tak podla potreby max 0,25 2x denne, niekedy iba jednu rano... problem je ze su to navykove lieky a nechcem uzivat ani jedno ani druhe... som objednany este na neurologiu, endokrinologiu cakam vysledky, a neviem ci ist aj ku psychiatricke...

Kýčera

Daj si spraviť poriadnu preventívku, príp. využi súkromné zariadenie, kt. Ti bez čakania vyhodnotí Tvoj zdravotný stav, peniaze neľutuj...Potrebuješ sa poriadne vyspať, zistiť prečo máš problémy s dýchaním, nenechaj sa odpinkať. Nos so sebou sáčok a nabudúce, keď sa dostaneš do takéhoto stavu, tak sa ukľudni, sústreď na pomalé a plynulé dýchanie, dýchaj do sáčku, o chvíľu sa Ti uľaví. Tvoj problém môže byť malicherný a trvať krátko, ale aj vážny. Organizmus je jeden systém a stačí, aby začal štrajkovať jediný orgán a ten spustí reťazovú reakciu. Preto je dôležité nájsť tú "príčinu". A pamätaj, že každá choroba tela má aj psychické prejavy.

ando90

inak len pre doplnenie xanax som bral asi tyzden ale skor ma to otupovalo, teraz si davam jednu 0,25 na polky cize 0.125 2x denne, dnes sa budem snazit zaspat bez hypnogenu snad to vyjde,bol som aj na masazi dnes tak uvidim ci pomohlo