úzkosť u detí

Príspevok v téme: úzkosť u detí
rebarbora1970

Dobré ráno!
Prosím Vás o rady a skúsenosti. Mám 13 ročnú dcérku. Už asi rok bola odrazu problémovejšia, mala problémy so sústredením,, bola výbušná. Často opakovala určité veci, mala akoby svoj svet. Stále sa kontrolovala. Posledné dva mesiace sa sťažuje na ťažkosti s dýchaním všetky vyšetrenia sú ok. Už druhý krát po sebe zažila stav ktorý,ma vyplašil. Ľahla si , začala hovoriť, že jej je zle.Má slabosť trpne telo, nechce aby sme hovorili okolo nej, triasla sa a potom ma objala a kričala aby som zavolala lekára. Ten vylúčil fyzické záležitosti a ticho mi povedal, že sa jedná o psychiku a bol to záchvat úzkosti a paniky. Navrhol psychiatra s čím súhlasím. Avšak som smutná a zúfala.
Ak máte niečo podobné poradťe ako to prebieha u detského psychiatra, lieky a pod.Ďakujem Vám.

Gima

Akoby som videla seba, presne je to panicka uzkost. Zmenila som stravu, pridala som do jedalnicka ovsene vločky a vlašske orechy acidofilne mlieko (vyrovnava Ph v zaludku) jedavam jablcny kompot, obcas niekedy banany, jogurty s nizkym obsahom cukru, vylucila som sladkosti, susene datle, slivky, dodržujem pitný režim, doležity je aj vitamin C, trebars citronovy caj a med a vychadzky do prírody. Dobry je caj z čerstvo nastruhaneho zazvoru. Hlavne dieta netreba stresovat.

tasty

asi by som hľadala príčinu, nejaké stresy a napätie v rodine, hádka medzi manželmi? ťažkosti v škole, dlhé učenia, nezvládnutie látok v škole? nie je šikonovaná v škole?