Zdravím, budem stručná. Už asi vyše roka beriem hormonálnu antikoncepciu. Za posledný rok sa môj psychický stav výrazne zhoršil, aj predtým som bola dosť precitlivená, ale teraz to už neviem udržať a mám pocit, že sa každú chvíľu zrútim.... ovláda ma nekontrolovateľný smútok, stále len plačem a reálne uvažujem nad samovraždou.... problém je, že sa bojím vysadiť HAK, lebo som ho začala brať hlavne kvôli zdravotným problémom a nechcem aby sa mi zhoršil zdravotný stav. A ani neviem či je to práve z toho lebo môj život je dosť stereotypný a ešte k tomu sa pridalo aj to, že som práve skončila VŠ a nastúpila do prvej práce a uvedomujem si, že sa môj život zmenil. Navyše som dosť citlivý človek a všetko beriem príliš vážne. Teda, čo si myslíte, mám na skúšku vysadiť HAK? aj keď to neoznámim gynekologičke? (je to rodinná známa tak nechcem aby vedela, že mám suicidné myšlienky a hlavu v depresii)... a koľko musím byť bez HAK aby som vedela, že som to mala z toho? Mesiac stačí? ďakujem za rady....
Je to z HAKu?
aj ked HAK vysadis, bude dlho tvojmu telu trvat kym sa vrati do normalu...ak vobec niekedy. takze bud ju uplne vysadit, alebo zmenit. ries to s lekarom a to co najrychlejsie.
Huh: zacala som to brat najma na upravu menstruacie, dost silno som krvacala, a na plet a na vlasy....preto sa aj bojim ze ked to vysadim ze sa mi to vsetko znovu zhorsi, ale zas ta precitlivenost mi dost vadi... ved furt len placem :( a v mojej praci musim mat hrosiu kozu lebo ma tam ukamenuju :/
moze to byt kludne z hak.. su to hormony, takze mozu ovplyvnovat naozaj cokolvek v tvojom tele
Ahoj.
Nie som sice lekar ani farmaceut ale v rodine mame a zaroven nieco obtom viem.davas do seba hormony ktore ovplynuju aj spravanie.hormonalne lieky su dost sajrajt a preto ti musia pri ich brani robit vysetrenia.vykyv nalad robia aj muzske hormony napr anabolika takisto ovplyvnuju pecen aj ked to nebyva napisane v pribalovom letaku pre sk tak nevidim dovod ze to moze byt z hak a preco ich musis brat ak mozem vediet?viem ze ich lekari predpisuju v niektorych pripadoch.
poradí mi niekto, prosím..