Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to z HAKu?

Príspevok v téme: Je to z HAKu?
Miranda45

Zdravím, budem stručná. Už asi vyše roka beriem hormonálnu antikoncepciu. Za posledný rok sa môj psychický stav výrazne zhoršil, aj predtým som bola dosť precitlivená, ale teraz to už neviem udržať a mám pocit, že sa každú chvíľu zrútim.... ovláda ma nekontrolovateľný smútok, stále len plačem a reálne uvažujem nad samovraždou.... problém je, že sa bojím vysadiť HAK, lebo som ho začala brať hlavne kvôli zdravotným problémom a nechcem aby sa mi zhoršil zdravotný stav. A ani neviem či je to práve z toho lebo môj život je dosť stereotypný a ešte k tomu sa pridalo aj to, že som práve skončila VŠ a nastúpila do prvej práce a uvedomujem si, že sa môj život zmenil. Navyše som dosť citlivý človek a všetko beriem príliš vážne. Teda, čo si myslíte, mám na skúšku vysadiť HAK? aj keď to neoznámim gynekologičke? (je to rodinná známa tak nechcem aby vedela, že mám suicidné myšlienky a hlavu v depresii)... a koľko musím byť bez HAK aby som vedela, že som to mala z toho? Mesiac stačí? ďakujem za rady....

???

aj ked HAK vysadis, bude dlho tvojmu telu trvat kym sa vrati do normalu...ak vobec niekedy. takze bud ju uplne vysadit, alebo zmenit. ries to s lekarom a to co najrychlejsie.

Miranda45

Huh: zacala som to brat najma na upravu menstruacie, dost silno som krvacala, a na plet a na vlasy....preto sa aj bojim ze ked to vysadim ze sa mi to vsetko znovu zhorsi, ale zas ta precitlivenost mi dost vadi... ved furt len placem :( a v mojej praci musim mat hrosiu kozu lebo ma tam ukamenuju :/

Huh

Ahoj.
Nie som sice lekar ani farmaceut ale v rodine mame a zaroven nieco obtom viem.davas do seba hormony ktore ovplynuju aj spravanie.hormonalne lieky su dost sajrajt a preto ti musia pri ich brani robit vysetrenia.vykyv nalad robia aj muzske hormony napr anabolika takisto ovplyvnuju pecen aj ked to nebyva napisane v pribalovom letaku pre sk tak nevidim dovod ze to moze byt z hak a preco ich musis brat ak mozem vediet?viem ze ich lekari predpisuju v niektorych pripadoch.