Ahojte, mam problem kt uz neviem zvladat sama, psychologicka mi sice dava rady a rozpravala mi uz ako to prekonat no neviem zo sebou pohnut, mam velky strach. Prekonala som rok plny depresii,uzkosti,bludnych myslienkach,maniach(mam bipolarku). Vyskusali sme 5druhov ad,az hospitalizacia mi pomohla. Brala som denne 6mg neurolu, v nemocnici pred 5 mesiacmi mi znizili na 1,5 a ja som postupne to dala na 1mg. Ale ako zacala skola, bolo mi to malo....ad sice fungovali ale strach tam bol- pomaly 2 mesiace som nechodila do skoly (mam individualne)samozrejme ze rodicia o tom nevedia,s mamkou sa rozpravam vela ona bola velka opora pri mojej chorobe ale nechcem ju sklamat, dost mali zomnou problemy uz. Nemam ziadne znamky! Viem moja chyba to je, ale tak mi bolo ze som nemohla ist do skoly-lekarka hovorila ze to musim prekonat lebo ad zaberaju depresie uzkosti ani neboli len velke obavy strach s ucenia, nedokazala som sa sustredit vnimat,velky problem s psmatou. Od novembra som si dvihla postupne neurol na 3-4-5mg....trvalo to mesiac a od decembra som z jedneho dna na druhy ho vysadila(pod dohladom lekarky),boli abstaky jak hrom ale uz mi je dobre. Som schopna,odholana ist do skoly a naplno zamakat, pamat sustredenie sa zlepsili. Nastava tu strach s toho ze za par tyzdnov nazbierat znamky! To je moja nocna mora momentalne :-( ako to prekonat????
Ako zvladnut skolu pri psych. problemoch?
Ahoj....ja som na tom takisto....tiez maturitny rocnik ziadne znamky, individualny plan a psychicke problemy....ak chces daj mail a mozeme si o tom pokecat podporit sa a poradit si
Ano mate uplnu pravdu.Len viete v com je este problem? Minuly rocnik som bola cely mimo,chodila som do skoly ale ani som sa nedokazala ucit-presla som vdaka nahratym ucivam v mobile a cez sluchatko som takto nazbierala znamky.Cize ucenie sa,je pre mna teraz dost tazke. Skusala som,no nedalo sa. Teraz uz je to Ok, viem si zapametat veci. Len nemozem robit male kroky teraz, potrebujem rychlo a vela sa naucit :-(
cim vacsie halo z toho budes robit, cim viac na seba budes tlacit stylom "musim, mam spravit hento tamto", tym skor zlyhas. to je akoby si nevedela doteraz ani chodit ale zrazu po x rokoch chces behat ako usain bolt.. chodit sa clovek uci pomalymi krocikmi a ty tak isto musis zacat malymi krokmi a malymi, dosiahnutelnymi cielmi, tak malymi aby si pri nich necitila strach ani odpor. a postupne ako si budes zvykat si budes latku zvysovat. to je jedina cesta ako sa moze clovek nieco naucit, na nieco si zvyknut apod. to o co sa snazis ty je vopred odsudene na neuspech ktory ta este viac utvrdi v tvojom doterajsom style zivota
hlavne sa nemozes takto stresovat, svet sa predsa neruti
Uvedomujem si ze si zato mozem sama....len ako za ten kratky cas dobehnut veci???? Caka ma matura a bez tychto znamok ma k nej nepripustia a budem opakovat rocnik. Prosim vas, co mam robit? Ako prekonat strach nastupit do skoly?