Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Snubný prsteň_dedenie

Príspevok v téme: Snubný prsteň_dedenie
Erich_00

Ahojte,
so svojou snúbenicou som spolu 18 mesiacov a vo februári sa budem ženiť. Klasické zásnuby sme nemali, ale keďže sme si boli istý svojimi pocitmi, kúpil som obrúčky a odvtedy ich nosíme. Snubný prsteň moja milá nemala a teraz moji rodičia vymysleli, že aj ona zdedila snubný prsteň po mojej starkej (po svojej svokre), tak aj ona teraz daruje svojej budúcej neveste jej snubný prsteň. Nie je to už ten, čo zdedila ona, ale tento jej kúpil už môj otec. Moji rodičia na tomto trvajú, ale neviem ako sa zachová, alebo čo si pomyslí moja milá.
Aký je váš názor? Neurazíme ju týmto, príp. vám by sa niečo takéto páčilo?

Maťulíkkkk

Tiež viem, že v niektorých krajoch sa dedia snubné prstene. Ak dobre viem, tak sa dedia hodnotné prstene, ktoré nie sú poškrabané, resp. nalomené. Je to však otázkou vkusu, či by sa práve taký prsteň páčil tvojej nastávajúcej, alebo či by ho vôbec prijala.
Dnes už podľa mňa nie je nutné postupovať v rámci tradícií, lebo aj tie sa môžu líšiť z rodiny na rodinu a z okresu na okres. Viem, že napr. na Zemplíne mala byť hodnota snubného prsteňa vo výške dvojnásobku mesačného platu a pod..
Ja osobne by som ho tiež nechcela.

Kýčera

Dedenie snubného prsteňa je zaužívanou tradíciou v niektorých rodinách aj na Slovensku, nielen v tých kráľovských.

Nella_Petronella

Dedenie je jedna vec a darovanie druhá vec. Podľa mňa je snubák určený pre určitú osobu a nemal by sa darovať. Ja osobne by som taký nechcela.

Kýčera

Mne sa ten nápad páči, prsteň jej môžu darovať Tvoji rodičia aj s legendou. Toutou formou dávajú Tebe na vedomie, že sú spokojní s Tvojím výberom a rešpektujú ho. Svojej budúcej neveste zasa, že ju príjmajú do rodiny s otvorenou náručou, bez výhrad.

Alex_Br.

V prvom rade asi nebol najšťastnejším nápadom požiadať priateľku o ruku obrúčkami. Neviem či to bolo vaše spoločné rozhodnutie, alebo tvoje, ale podľa mňa si tu mal príležitosť vysvetliť vaše rodinné tradície a pod.
Okrem toho píšeš, že to chcú tvoji rodičia. Ako to cítiš ty, alebo ako to chceš ty? Je to tvoja snúbenica, takže v prvom rade musíš chcieť ty a ak to ty nechceš, tak to vysvetli aj svojim rodičom. Inak som názoru, že snubný prsteň by sa darovať nemal.