mrtvy zub

Príspevok v téme: mrtvy zub
dusandes

Dobrý večer. Zubárka mi opravila zub, z ktorého vytiahla nervy a potom ho uzavrela. Zub vydržal asi 3 roky takmer bez nejakej bolesti. Obcas pobolieval, ale nikdy to nebolo nic extremne,na co by bolo treba pouzit tabletku. Pred par dnami mi ale zo zubu zacalo ustupovat dasno. Bolo citlive pri umyvani zubov. Bolest presla po 3 dnoch pouzivania zubnej pasty paradontax. Dnes som ale skumal, ci uz jazykom alebo prstami v ustach a zistil som, ze nad tymto zubom mam akusi hrcku. Na stlacenie nieje bolestiva, nieco citim, ale neviem ako to opisat. Ci to je hnisave lozko, to neviem, ale po stlaceni by to asi velmi bolelo. Neviete co by mohlo byt s tymto zubom? Ci navstivit radsej zubara a dat si ho preistotu extrahovat, aby nespravil viac skody? Dakujem.

zubok111111

Pred asi 4 rokmi mi tiez odumrel zub, urobili mi endodonciu. Nezvykol robit problemy, len obcas sa slabo ozval, ze tam je, ale inak vobec nic. Pred dvomi tyzdnami sa dasno okolo neho zacalo spravat ako zapalene, zlepsila som ustnu hygienu a cakala, ze sa to ukludni. Po asi troch dnoch som zacala pocitovat silne svrbenie akoby za korenom toho zubu. Svrbenie trvalo asi den-dva, pri zahryznuti som citila slabucku bolest. A zrazu sa to cele po..., pretoze vecer zrazu prisla bolest. Noc som prespala s Panadolom, na druhy den som sa isla objednat k zubarke, dali mi termin hned dalsi den. Hovorim si, ze pohoda, ved to nie je take zle. Uz pocas tohto dna sa vsak bolest zacala velmi rychlo zhorsovat, vecer uz som bez chodenia po izbe nemohla vydrzat a na tabletku proti bolesti som cakala ako na spasenie. Zial, tabletka zabrala tak po pol hodine tak na pol hodinu, aj to nie uplne. Zvysny cas som neskutocne trpela. Popritom sa mi na podnebi (islo o hornu 6tku) urobila hrca, ktora sa pekne zvacsovala a rozsirovala s tym, ako postupoval cas. Do rana som sa takmer zblaznila od bolesti. Po dvoch dnoch bez jedla a jednej noci bez spanku som sa v cakarni takmer povracala od bolesti a vycerpania. Zubarka urobila rontgen a bola dost zdesena a bez diskusie povedala, ze to musi ist hned von. Po vytrhnuti nastala vytuzena ulava a momentalna uz mam ranu v dasne takmer celkom zahojenu. Takze - rozhodni sa sam, ale ja po tejto skusenosti by som uz bola na tvojom mieste naklusana u zubara.