Ja zastávam názor, že lekár pomôže určite viac ako kozmetička a ako všelijakí šarlatáni snažiaci sa predať hovno za cenu zlata (rôzne americké firmy ponúkajúce nehorázne predražené detoxikačné kúry a podobné sprostosti...). Zájdi ku kožnému, nokoľko je to kožný problém, ale aj k endokrinológovi na hormonálny profil, lebo môžeš mať aj priveľa mužských hormónov, hoci si žena a tie potom robia v tele šarapatu, ale lekári už vedia, ako to dať do poriadku, ale to, že vedia, ešte neznamená, že aj chcú, takže ak by náhodou u nich chýbala ochota alebo snaha niečo tu riešiť, treba im dať do vačku a hneď nastane zmena k lepšiemu :) Kožný ti môže predpísať Isotretinoin. Tento liek zaberie na akné vždy. Vraj aj na mastné vlasy. Ja mám vlasy mastné a musím si umývať každý deň, ale akné nemám a liekmi sa zbytočne napchávať nechcem, ale keby som akné mala, tak toto by som si dala predpísať. --- Kamoška mala problém s akné, objavilo sa jej po tridsiatke po nasťahovaní sa do plesnivého a tapetového bytu v starej historickej budove. V meste, kde bývala, bolo celoročne úplné bezvetrie a 20-krát za deň prehánky. V tom meste majú ľudia alergickí na spóry plesní veľké problémy a ona má túto alergiu a mala aj veľa iných problémov, ale akné bolo jedným z nich. Keď sa odtiaľ odsťahovala, akné jej zmizlo.