strach z vojny

Príspevok v téme: strach z vojny
strachzvojnyy

Dobrý večer, už ma to prennasleduje skoro mesiac od teroristického útoku v paríži 13.11.2015. Nenormálny strach z vojny celé noci preplačem nad bibliou. Nechodím ani do mesta.Bojím sa o blíkych, rodinu...2. sv vojna bola najkrvavejšia udalosť v histórii ľudstva ... kto vie či sa to o chvíľu nezmení ! Vyžiadala si 60 mil obetí hrozné číslo a teraz z touto technikou ?! Neviem čo mám robiť celý svet je na nič... Bojím sa, že vypukne niečo ako holokaust ... Mám neuveriteľný strach z utrpenia ľudí

D...a

Nazvem to zavadzanie "demokracie" americanov do spomenutych statov polopate: kde boli americania, tam trava nerastie! Rozbombardovali mnohe staty, aj tie, ktore si nezili vobec v biede. Na vojne sa stat bali. Akonahle klesne dolar, uz musia zavadzat "demokraciu".:) Zial Francuzi a Anglicania ich podporuju priamo. Takze Pariz nebola nahoda a kto vie pocitat do pät, vie o co ide. Zijem v DE a mozem povedat, ked sa to sem zacalo valit ako cunami, tak som tiez nespavala taky mesiac. Totiz nikto nevie, kolko teroristov prislo s utecencami, lebo tie tisice denne nebolo mozne kontrolovat. A tak sa pohybuje po DE 300 000 utecencov(?) o ktorych sa nevie, kde presne su a kto su. Ze je to vsetko len nahananie strachu? Utecenci su takmer sami mladi muzi, vybaveni najlepsou technikou, mnohi su obleceni v znackovom obleceni, teda na pohlad ziadni chudaci. A vidim, co sa tu deje. Ci zapnem PC, ci TV, ci radio, denodenne nasilie, vyhrazky, bitky, ktore koncia nie zriedka tragicky. V niektorych oblastiach sa ludia, hlavne zeny boja chodit vecer von. Nemci totiz vobec nevedia, ako dalej. V polit.stranach sa to melie,dokonca su proti Merkelovej uz aj mnohi z jej vlastnej strany, stale niekde prebieha demonstracia ale ak si niekto dovoli proti utecencom nieco povedat, uz je rasista, fasista, atd. Vyrok: "nie kazdy moslim je terorista ale kazdy terorista je moslim" je uz tak popularny, pretoze je to pravda. Prave som citala na nete, ze teroristi IS odkazuju, ze v r.2016 nastane "zabijacka" (Schlacht)krestanov. No my veriaci sme pre nich pohani, lebo nic neexistuje nad Allaha. Katastrofou je, ze veria v to, ze ked pozabijaju krestanov, pridu do neba. Videla som video, kde hovori Moslim: neveris v Allaha? a ukazal rukou ako sa podrezuje krk.
Nechcem nikoho strasit (preto to nebudem dalej rozvadzat, je toho vela) ale musela som zareagovat, lebo uz nemozem pocuvat reci, ze je to vsetko len strasenie. Nic nie je strasenie, vojna je uz fakt tu a vobec to nevyzera dobre. Pravdupovediac mam strach aj ja ale nastastie mam stale moznost vratit sa na Slovensko. Takze budte radi, ze ten strach zatial nemusite prezivat.

burntout

Neboj žiadna vojna u nás nebude. To len američania spolu s Britmi, Francúzmi sa snažia "zaviesť demokraciu" v Sýrii, tak ako to pred tým robili v Afganistane, Iraku, Iráne, Lýbie atď.
A to čo vidíš v TV, to je len zastrašovanie, manipulovanie. Tým hore, politikom, korporáciám, zbrojnému priemyslu totiž z istých dôvodov vyhovuje, keď ľudí udržujú v strachu.

00000

Ahoj, úplne chápem teba aj tvoj strach, je pravda že v poslednej dobe situácia vo svete nie je najideálnejšia a vyzerá to akoby sa k niečomu ešte horšiemu schyľovalo. Je síce pekné povedať neboj sa a mysli pozitívne, ale každý kto má skutočný strach vie, že k tomu aby sa nebál potrebuje dôvod. A tiež si nemyslím, že by si trpela nejakou psychózou, pamätám si že aj ja aj moji rodičia v tom veku mali strach z vojny, pretože vždy číhala a každého normálneho človeka to napadne a s ním aj nepríjemné pocity. Poviem ti ale, že pokial sa bojíš svetovej vojny ktoré by bola podobná tej čo bola "prednedávnom" skutočne sa báť nemusíš. Je iná doba a je aj iný typ vojen. Všetci si predstavujú 3 svetovú vojnu tak ako to bolo predtým, padajúce bomby, tanky a kopec vojakov. Dnes sa už vedú iné vojny, tkz. tiché. Keď človek ani nevie, že nejaká vojna je. A presne to sa deje aj dnes. Bojíš sa vojny ale nevšimla si si, že vojna tu už je :-) A že človek nemôže nič spraviť? Minimálne to, že si spomenieš na celý svet a na krajiny, kde je situácia najhoršia s myšlienkami v ktorých si budeš priať aby bolo všetko v poriadku, keď si veriaca pomodlíš sa za ne a za ľudí, ktorí to najviac potrebujú...a v neposlednom rade sa prestaneš báť. Strach je veľmi silná zbraň. Teraz k tomu máš už aj dôvod. :)

Kýčera

Vidím to tak, že nemáš ešte 18 a už Ťa trápia takéto vážne veci, to sa stáva aj dospelým. Nečítala som komenty, ale poviem Ti jedno - ten strach, čo cítiš a prežívaš vo svojom srdci, tak ten vyvolali práve tí, kt. stoja v úzadí, ťahajú za motúzky,...Jedným z ich cieľov je aj útok na psychiku - vyvolávanie strachu,...a aj Ty si tá, kt. tomu podľahla. Takto spracovaný a psychicky paralyzovaný človek sa dá potom veľmi ľahko ovládať, manipulovať ním. Ak tomu celkom prepadneš, zvíťazili nad Tebou! Strach patrí medzi tie NEGATÍVNE POCITY, kt. keď vpustíš do svojho vnútra, začnú poškodzovať Tvoje telesné aj duševné zdravie. Takže, dievča, prestať sa báť, vyhýbaj sa negatívnym správam, svoju pozornosť zameraj radšej na školu, koníčky, hudbu, čítanie,...užívaj si svoj vek, čoskoro budeš dospelá a vtedy budeš riešiť svoje vlastné VÁŽNE veci! Buď silná a postav sa tým, kt. sa skrývajú za demokraciu,... im ide len o biznis, nedaj sa zlomiť, ovládať, vymyť svoj mozog! K tomu Ti pomôže NÁDEJ, VIERA a POZITÍVNE MYSLENIE, že sa tak nestane!

normálny

Ja sa ako si momentálne nad tým nezamýšľam, alebo si neuvedomujem, ako sa mám možno ani dobre, že mám čo jesť, piť, lekársku starostlivosť, možnosť spoznať nových ľudí a kopec iného. Ono podľa mňa tá tretia svetová dávno beží, len tu máme pokoj, takže to vyvoláva pocit, že sa nikde nič nedeje, ale niekde v iných krajinách je to hrôza, hlad, človek nemôže ísť na ulicu, lebo ho tam niekde zastrelia náhodne, keď bude čakať na autobus a podobne. A svet je bohužiaľ nastavený tak, že to dobre asi skončiť ani nemôže, lebo tendenciu to má ísť stále k horšiemu, zlých ľudí je čoraz viac, a oni sa sami nikdy nezmenia, takže možno za pár rokov to všetko ovládnu a možno bude koniec, alebo sa stane zázrak, a niečo sa zmení, ale to je podľa mňa taká malá šanca. A neboj sa, ako tu niekto písal, čo príde, to príde, treba si užívať život, kým sa dá a čo bude, to bude, niektoré veci proste nezmeníš. A ono aj tu na našich Slovenských občanoch vidno, ako sú na tom, pozrieš niekoho na ulici, tak je ako zombík, jedna pani po 40 rokoch roboty dostala starobný dôchodok 220 eur, zdravie zničené a nemá poriadne ani na doktorov, proste klasika, ožobračovanie chudákov, ľudia sú zadĺžení, plno exekúcii, súdnych procesov, vymáhacie firmy tlačia extrémne na ľudí, buď zaplatíš, keď nie, tak vyhrážky a nekonečný teror. Plus ďalšie veci, ako šikana na pracovisku, tradične nízke platy, jedni si berú všetko, druhí prichádzajú aj o to málo, čo majú. Len počet pacientov na Slovensku ročne narastá, teda myslím tých psychiatrických, kam človek príde, tak všade plná čakáreň, niekoľkomesačné čakacie doby u niektorých lekárov, človek nemusí byť génius, stačí sa obzrieť okolo seba, že je to dosť v keli, ale pokiaľ sa máš dobre, tak kašli na to a užívaj život, keď príde niečo zlé, tak príde a bude koniec a pokoj, aj v tak dosť zbedačenom svete. Aj keď je to zase nespravodlivé pre tých, čo sa majú dobre na tomto svete, ale hádam po smrti bude lepšie, ak niečo spravodlivé existujú, ja dúfam, že áno.

gabrielle b.

Ahoj, predpokladám, že si veriaca, keď čítaš bibliu. Neplač, nestrachuj sa, nič to nerieši. Ak veríš, musíš vedieť, že čokoľvek by prišlo, Pán je víťaz, On nakoniec porazí všetko zlo. Nič sa nestane také, že by to On nevedel a nemohol to zvrátiť. On si praje pre celý svet pokoj, vojna nie je od Neho, ale od diabla. Preto lepšie, ako sa strachovať, je obrátiť sa s dôverou k Bohu. On je stále pri Tebe, 24 h denne, či bdieš, či spíš. Pros ho za seba, svoju rodinu, krajinu i svet. Pros o pokoj pre svet, urobíš mu radosť. On nám chce pomáhať, len ho musíme prosiť. Obrátiť sa k Nemu. Ľudia zabudli na Boha, vytvorili si svoj vlastný "raj" bez Boha. Ale bez Boha niet skutočného pokoja.

Ja som bola tiež pred nejakým tým mesiacom prestrašená. A tak som si uvedomila, čo Ti píšem. Ježiš bude stále pri mne, nech sa bude diať čokoľvek, On ma tým prevedie. Ak moje oči budú vidieť hrôzy vojny, On o tom bude vedieť a bude ich vidieť tiež. Ak budem trpieť, On bude trpieť tiež - ešte viac, lebo ja budem cítiť len svoju bolesť a On bolesť celého sveta. Pretože On neznáša len utrpenie nevinných obetí, ale aj utrpenie, ktoré mu spôsobujú hriechy tých, ktorí vojny vyvolávajú a ubližujú druhým. Toto všetko znáša na svojom tele a duši celé stáročia už od prvého hriechu - On, ktorý je sám bez viny. Všetko nesie na svojich pleciach ako svoj kríž. Hľaď na Ježiša a chyť ho za ruku. On chápe tvoj strach a len On Ti môže dať pokoj. Modli sa, rozprávaj sa s Ním. Či už bude vojna alebo nie, On Ťa ani na okamih neopustí.

1.

psychoza jak vysita, pakuj k doktorovi a to hned ! nesleduj tu Tv, dost tam klamu a ojebavaju, proste nas zastrasuju aj s tym co sa ani nikdy naozaj nestalo, chapes ?

Jax

Je to súčasť dospievania, si precitlivená.
Každopádne psychológ ti môže len pomôcť, určite odporúčam porozprávať sa s ním, pretože to môže byť aj príznak paranoidnej psychózy a to už nie je sranda. Takže ho choď navštíviš nech vieš na čom si.

A ďalšia vec - www.youtube.com
kašli na TV, čím skôr si prestaneš zasierať ten citlivý mladý mozog, tým lepšie.

3svojna

Ako sem všetci píšu vojna už je ak mám pravdu povedať aj ja mám nepriemny pocit. Z jadrovej vojny.Môj pradedko zažil 2sv vojnu bojoval v nej.neprajte si to prežiť to peklo keď kráčate po ulici a všade sú mŕtvoly a polomŕtvy ľudia ktorý čakajú na pomoc. Pred jeho očami mu nemci popravili 4 kamarátov. Neviem kam ten svet speje.Nikto nevie čo bude a kto ťahá zo zákutia za nitky a hýbe svetom ...