Proteiny ze pri je nezdravy

Príspevok v téme: Proteiny ze pri je nezdravy
juraj je pro skiller

takže kde začnem mám 15 rokov chcem brat proteiny na moje tréningy ale doktorka a rodičia mi to zakazujú lebo si myslia že jeto škodlivé a nemal by som to brat

doktorka hovorí že mi to môže niak poškodiť ladviny a keby som to chcel začat brat tak by som musel chodit na odbery krvi a kontrolovať moj stav nwm vôbec prečo

keby som to bral tak by som to braval asi iba pred treningom a možno aj po trening mám 3-krát do týždna

a iba sa chcem spýtat či naozaj je protein TAK škodlivý jak mi každý hovorí

Jefitto

Ja tiež sýpem, ale 5 krát do týždňa. Samozrejme, proteín. Tiež však nie je proteín ako proteín - nekupuj najlacnejší shit, ktorý si dakto vyrába doma na kolene...

Nadmerný príjem bielkovín pochopiteľne škodí, ale to bude sotva niekoho prípad. 2g bielkovin na kilo telesnej hmotnosti je úplne v poriadku, pokiaľ chceš robiť svaly. Kulturisti niektorí dokonca berú aj 3g na kilo telesnej hmotnosti. Čiže ak máš 60kg, mal by si denne prijať minimálne 120g bielkovín, ak chceš svaly. Ak máš na obed kuracie prsia 100g, tak v nich máš 20g bielkovín. Čiže ešte ti treba 140g.

Odporúčam používať www.kaloricketabulky.cz
A uvidíš, ako málo máš bielkovín... Ja som sa zhrozil, môj jedálniček predtým vyzeral 220% denných kcal, 39-45% denných bielkovín, 180% denných sacharidov, 200% denných tukov. Ideál ak budeš na najvyššej úrovni držať bielkoviny

PS: Proteín pred tréningom ti pomôže hovno, pred tréningom ti treba sacharidy - banán, hroznový cukor. Zato čo najskôr po tréningu ti treba proteín, inak sa ti začne potrebná energia brať zo svalov a to nechceš. Odporúčam kúpiť taký, čo má čo možno najvyšší podiel BCAA. Najlepší bude srvatkovy, ten sa užíva hneď ako položíš činku a odchádzaš.

0vecka

blbost tri krat do tyzdna ti tazko uskodi... tusim sa berie nromalne nejako ze 30 gramov.. to je to iste ako keby si zozral kuracie prsia...

ja davam 3x denne uz asi 10 rokov a nic mi neni...

Kýčera

Juraj, áno, priveľa proteínov zaťažuje obličky,... môže ich aj poškodiť, pretože tieto bežne príjmaš aj v strave. Si ešte len dieťa, vo vývoji a aj keď máš už 15, nevieš s tým narábať, nemáš žiadne skúsenosti,... Prášky vypusť zatiaľ z hlavy a nahraď ich stravou. Ak Ti prestane normálne fungovať jeden orgán, pridá sa k tomu ďalší,...