Ahojte, rozmyslam nad vypovedou z prace, v ktorej pracujem 3,5 roka. Uz mam toho plne zuby, a kazdy jeden den tam je pre mna peklo. Mne poradil jeden znamy ako co najrychlejsie mozem z prace odist.
Napises si vypoved dobodou + jedna kopia pre zamestnavatela. Ja som to dala k 1.1. .... Zajtra to idem riesit s veducim, a ked mi to nebude chciet podpisat ( bude sa odvolavat na 2-voj mesacnu vypovednu lehotu), tak mu to mam poslat doporucene postou do vlastnych ruk. Tym, ze to prevezme, zevraj ta dohoda jeho podpisanim pri prevzati automaticky plati. Vyslo to uz niekomu takouto cestou? Co si o tom myslite? Kazdopadne mi drzte palce!
Vypoved... Moze to takto vyjst?
Ja som bol na tom tak isto a dal som rovno 2 mesačnú výpoveď osobne do rúk vedúcemu, pričom som dohliadal na to aby podpísal. Výpoveď dohodou je o ničom, to ťa može pustiť alebo nie. V najhoršom prípade sa na nich vykašli a nepríď do roboty.
Ako bolo napísané - dohodou môžeš ukončiť pomer, len ak sa obaja dohodnete. Inak ti plynie výpovedná doba od prvého dňa nasledujúceho mesiaca po mesiaci, kedy si podala výpoveď, čiže ak si ju ešte nepodala, tak ti začne plynúť v januári, t.j. do konca februára musíš robiť. Keby si to stihla podať do konca novembra, robiť by si musela len do konca januára. Ak chceš odísť skôr, tak sa skús osobne porozprávať s niekým nadriadeným a možno sa bude dať dohodnúť. Ešte je mesiac čas, nečakaj s tým, aby si stihli nájsť za teba náhradu.
Vypoved dohodou...ehm...sorry ale nic take neexistuje. Vzhladom na to, ze robis u zamestnavatela 3,5 roka a pravdepodobne nemozes skoncit pracovny pomer ani v skusobnej dobe ani nevznikli podmienky na okamzite skoncenie pracovneho pomeru, ostava ti len skoncenie pracovneho pomeru alebo dohodou alebo vypovedou. Dohoda o skonceni pracovneho pomeru je obojstranny pravny ukon, do ktoreho zamestnavatela nutit nemozes. Ako uz vyplyva zo samotneho nazvu, je potrebna dohoda. V tom pripade nemusis dodrzat vypovednu dobu, nakolko pracovny pomer sa skonci dohodnutym dnom. K nalezitostiam dohody o skonceni pracovneho pomeru viac v § 60 ZP. Predpokladam, ze sa ale nebude chciet dohodnut (aj ked dohoda je pre zamestnavatela vzdy vyhodnejsia). Ostava ti uz len vypoved. Vypoved mozes dorucit bud do podatelne, ak v praci podatelnu mate, alebo sefovi priamo do ruky. Pre pripad, ze sef by odmietol vypoved prevziat, treba si zobrat aspon dvoch svedkov (napr. kolegov), ktori na vypoved podpisu seba a dosvedcia, ze zamestnavatel odmietol prevziat vypoved. V tom pripade sa ma za to, ze vypoved bola dorucena, aj ked zamestnavatel nedostane fyzicku kopiu vypovede. Od toho momentu plynie aj vypovedna doba. V pripade, ze nemas kolegov, ktori by sa ako svedkovia dostavili do kanclu k sefovi s tebou, mozes ju poslat postou. Okamih prevzatia zasielky je okamihom jej dorucenia. Moznost ako sa vyhnut plynutiu vypovednej doby, pokial sa so sefom nedohodnes a ani ti nevznikne dovod na okamzite skoncenie, ale nemas. Pre dalsie pravne rady je ale lepsie poradit sa s advokatom ;)