Vypoved... Moze to takto vyjst?

Príspevok v téme: Vypoved... Moze to takto vyjst?
Bandolera

Ahojte, rozmyslam nad vypovedou z prace, v ktorej pracujem 3,5 roka. Uz mam toho plne zuby, a kazdy jeden den tam je pre mna peklo. Mne poradil jeden znamy ako co najrychlejsie mozem z prace odist.
Napises si vypoved dobodou + jedna kopia pre zamestnavatela. Ja som to dala k 1.1. .... Zajtra to idem riesit s veducim, a ked mi to nebude chciet podpisat ( bude sa odvolavat na 2-voj mesacnu vypovednu lehotu), tak mu to mam poslat doporucene postou do vlastnych ruk. Tym, ze to prevezme, zevraj ta dohoda jeho podpisanim pri prevzati automaticky plati. Vyslo to uz niekomu takouto cestou? Co si o tom myslite? Kazdopadne mi drzte palce!

Jefitto

Všetko závisí o tom, akú máš zmluvu... v minulej robote, kde mi tiež bolo neznesiteľne som mal výpovednú mesiac. Ale bolo to tak, že ak sa rozhodnem zo dňa na deň, tak za aktuálny mesiac nedostanem výplatu. Rozhodol som sa cca 20. čiže 20 dni odrobených zadarmo... ale čert to ber som si povedal, v novej robote som dostal aj tak podstatne väčší cash...

Lenže v terajšej robote, ak by som zdrhol zo dňa na deň, tak si zamestnávateľ môže narokovať, aby som mu zaplatil robotu, ktorú neurobím, tzn. môže odomňa vyžadovať dvojmesačnú výšku výplaty, aby som mu zaplatil ja. Tu už sa nedá takto heroický odísť

Jefitto

Takto sa to robí... dneska odovzdáš výpoveď zamestnávateľovi, on ti stanoví výpovednú lehotu 2 mesiace. Zajtra pôjdeš za známym doktorom,v ysvetlíš mu, o čo ide a necháš sa od neho vypísať na dva mesiace na marodku... problem?

Bandolera

Ach, no mam z toho hlavu ako medicimbal. Nakoniec veduci nechcel o dohode ani pocut. Musim ostat v praci az do konca februara, nakolko som vypoved podala 1. decembra :-(. Polovica znamich mi radi, nech sa na nich vykaslem, a nech uz jednoducho nedojdem a druha polovica, nech sa hodim na toto obdobie na marodku... Neviem ako to tam dobojujem... Dakujem vam za vase reakcie :-)

0vecka

dohodou je ze sa dohodnete to znamena ze zamestnavatel suhlasi a naj je ked ti to podpise ze suhlasi. a inak je to o tom ze mu to len k danemu datumu oznamis a je ti sumafuk co si on o tom mysli...

zamestnanec

Pracujem uz 6 mesiacov takze vypod. lehota je kolko?
A dohodou cize znamena ze ak dam teraz v decembri k 20 decembru tak po 20 decembri som volny?

ovladajma

Dohodou sa dá, ak sa so zamestnávateľom reálne dohodneš - ľubovoľný termín. Výpoveď má výpovednú dobu podľa toho, ako dlho si robil. Minimálne mesiac.

zamestnanec

Prosim Vas, mohol by mi niekto tiez poradit kedze rozmyslam aj ja nad odchodom z prace.
Aky je rozdiel medzi podanim vypovedez mojej strany a rozviazanim prac. pomeru dohodou?

0vecka

rejme si mylis dve veci a to potvrdenie o tom ze to prevzal a jeho suhlas.... ked mi napises ze ti dlzim 2 miliony a ja to podpisem ze som to prevzal tak ti nedlzim dva miliony a dokonca ti tie dva miliony ani nedlzim ked mi ten list posles doporucene aj apodpisem prevziatie.....