Zdravím. Dufam, že mi niekto budete vedieť poradiť.. pol roka som hulil skoro denne, cca gram o piatich ludoch.. niekedy viac niekedy menej (cca 5 krat do tyzdna.) posledne hulenie dopadlo tak, že som bol v pohode ale ked som sa pozrel na ruky, tak som sa strasne zlakol lebo vyzerali inak.. skreslene.. zdali sa dlhsie (to som nasiel ako jeden symptom pri derealizacii), tak som sa strasne zlakol, velka panika myslel som si ze mam schizofreniu... no odvtedy som na to stale myslel.. este dvakrat som zi zahulil.. raz iba tak malo a bolo to v pohode.. raz viac a zase to iste, až na to že som si hovoril, že som v poriadku a že som len moc high, takze nemal som taku paniku. nehulim tyžden a nie som si isty ci som v poriadku momentalne(psychicky). Všetko okej ale.. Byvam unavený (mozno je to iba novou skolou a novou pracou (1rocnik gympel a zacal som pracovat, cca 3 krat do tyzdna)) .. casto rozmyslam nad tym ci som v poriadku. Neda sa mi moc spat teda.. zaspim zobudim sa o 1 alebo 3 alebo tak nejak a potom ked chcem zaspať je to ťažke, lebo keď zatvorim oči, tak mi to pride ako keby hned snivam, ale nespim.. mimochodim sny su moc žive minule som citil chaos strasny.. zobudil som sa iba tak ze som zrazu otvoril oci a chvalabohu bol v poriadku (snivalo sa mi ze som fakt zle na tom, ako keby nevidim dobre, strasne rozmazane).. nedavno aj spankova paralyza (mozno zhoda nahod). Ked nad tym rozmyslam je to horšie, keď som medzi ludmi je to o dost lepsie citim sa fakt dobre lebo nerozmyslam nad tym.. Obcas sa mi zda ako keby svet vidim inak.. teda vsetko je rovnake, ale v hlave mam taky pocit, že "niečo mi tu nehra" alebo ako by som to vysvetlil.. nemyslim paranoju. takze musim byt medzi ludmi alebo sa s niekym baviť, popr nejake rozpytelenie.. neviem ci som si nieco vsugeroval, ci som v poriadku alebo je to este horsie..cital som tu na forach a pravda je ze najhorsie co si viem pripustit je ta schiza a bojim sa toho, ale zaroven sa snazim pochopit sameho seba a presviedcat sa ze som v poriadku. viem o sebe samozrejme, nevypadava mi pamat (praveze jak nehulim tak si este lepsie pamatam mi pride), citim sa sam sebou, halucinacie nemam, nevydrzim ani moc dlho pri pc, lebo ma to celkom unavuje (viac ako predtym).. Možno fakt vnimam len vsetko viac a tym si zhorsujem mozno neexistujucu chorobu.. urcite ak niekto ste si zazili depersonalizaciu/derealizaciu a viete jak to naozaj vyzera a ak by sa to zhodovalo so mnou tak by bolo super keby mi poviete ci to mam ci nie, popripade co ste proti tomu robili.. kedže mam 16 nechcem ist k psychologovi/psychiatrovi s banalitou a zbytocne vystrazit rodicov.. bojim sa nechcem im ubližiť a sebe pokazit zivot... (snazil som sa opisat do detailov)
mozna depersonalizacia/derealizacia, marihuana
Čau schizofréniu určite nemáš, zažil som to isté ešte aj v tých istých rokoch. Iba ti poradím už nikdy nehúl...
som rád za skoru odpoved.. hulit som prestal. cital som o tom, že trava nevyvolava schizu ale ak ju ma niekto v genoch tak to iba zhorsi.. dufam, že budem v poriadku, život mi dal velakrat druhe šance, dufam, že aj teraz..
Prestaň huliť a tento stav po čase (pravdepodobne) zmizne. Ak budeš ďalej huliť, máš našliapnuté na schízu, ale netvrdila by som, že ju už teraz máš, len že si na dobrej ceste. Nebol by si prvý ani posledný kto z trávy dostal schízu.