Depersonalizacia a derealizacia

Príspevok v téme: Depersonalizacia a derealizacia
Zuzeeeeeeeeee

Ahojte, vopred dakujem za precitanie. Neviem co je so mnou. Mam 21, od mala som tancovala, popritom skola, praca, priatel, bola som stale vytazena a nemala som cas. Posledny rok som vsak mala prilis vela volneho casu a to ma nicilo..az tak ze mi zacali psychicke problemy. Zacalo to v septembri ked ma cakala nova skola, nova praca a s priatelom sme nemali prave najlepsie obdobie. Bolo na mna toho opat vela a zrazu som nevedela zvladat stres.. zacalo sa mi hrozne zle dychat, nemohla som sa nadychnut zhlboka - az mi priatel musel zavolat sanitku lebo som mala nejaky panicky zachvat. Odvtedy sa kazdy den trapim. Bola som na roznych vysetreniach no nezistili mi nic. Tak som samozrejme navstivila psychologicku a psychiatricku...no v opacnom poradi. Psychiatricka mi predpisala paretin, kt.som brala len dva tyzdne lebo som nechcela brat antidepresivum, kedze nemam depresiu. Navstivila som aj psychologicku a vraj to bolo sposobene stresom. Po dlhom trapeni, preplakanych dnoch a zachvatoch paniky sa to zrazu zacalo zlepsovat a uz mi bolo dobre. Trvalo to par dni a zrazu mi zacala derealizacia a depersonalizacia - uz par tyzdnov mam pernamentne pocas celeho dna pocit ze nie som vo svojom tele, ze to co sa prave deje sa mi len sniva. Je to hrozne.. na zblaznenie. Mozno to znie smiesne ale mam pocit akoby som nebola clovek..vsetko sa mi zda nerealne a niekedy na mna pride otrasny stav, ze neviem kto som a kde som.. akoby som sa zrazu prebrala alebo upadla do nejakeho "bezvedomia". Mavam pocit ze mi je zvlastne ze som clovek a ze som v tele, aj ked si uvedomujem, ze to tak je..akoby som bola rozdvojena. Na eeg mi zistili hroty na lavom mozg.laloku, kt.to VRAJ mozu sposobovat. Taktiez mi bolo od neurologicky povedane, ze to moze byt temporalna epilepsia. Ale na magneticku (kde to vedia urcit presne) som objednaba az na januar. Nevladzem uz, musim zvladat vsetky dni, chodenie do skoly a do prace, potrebujem byt uz ako predtym. Viete mi niekto poradit co s tym? Co to vlastne je? Ci mi chybaju nejake latky v mozgu alebo som sa do toho stavu dostala sama a sama to viem zmenit? Prosim, ak ste to niekto zazili, poradte. Budem vdacna. Dakujem.

Idris9966

No takže . Takto isto sa to začalo aj mne , po dlhom stresujucom období prišli stavy derealizacie velkej únavy a následná úzkost . Trvalo to asi rok a pol až to už bolo neunosne a šiel som k psychiatričke a dostal som antidepresíva a pomohli .
Antidepresiva nie su len na depresiu ako si všetci myslia že depresia.Lieči sa s nimi OCD,GAD,post traumaticke poruchy ,uzkosti ,socialne fobie ,bulimie ,anorexie ,unavy všeličo lebo Antidepresíva produkuju a vyrovnavaju hladiny serotoninu v mozgu čo má velky vplyv na náladu a preživanie človeka . Samé ti to zo dna na den neprejde ,ak si vážiš svoj život nechaj si predpísat AD . Nie su to žiadne sedatíva po ktorých budeš jak mátoha

ando

No neviem, ja som mal presne tieto iste stavy, panicke zacvhaty a pod. mal som pocit ze citam myslienky, nevedel som plynulo hovorit, a takisto aj silnu derelaizaciu, no preslo to nikomu som o tom nikdy nepovedal sam som sa s tym vysporiadal. Nehovor o tom nikomu lebo ta ludia budu brat ze si uz taka a nezbavis sa toho. Ja som si povedal ze no co uz s tym narobim som aky som a dalo mi to novy dych do zivota povedal som si ze aj tak raz umrem a idem zit naplno aj ked som na hlavu. Vtedy som mal asi 16-18 rokov teraz mam 24 a nic podobne nezazivam sice obcas na mna zvlastny pocit pride ale tak isto aj odide. Snaz sa to neriesit hlavne nezostavaj doma ze sa izolujes od ludi najdi si skupinu ludi s ktorymi si rozumies najdi si daky konicek a relaxuj :)

Mam56

Ahoj bella,

ak máš také problémy, aké máš, tak si musíš nutne dať pauzu od všetkého. Na všetko sa vyprdni. Tvoja vnútorna pohoda Ti musí byť prednejšia než všetko ostatné, kašli na teraz aj na školu.

Problémy, ktoré máš, sú veľmi závažného charakteru. Musíš to povedať napr. mame, resp. niekomu blízkemu. Nesmieš si to nechávať pre seba.

Akonáhle by si začala mať bludy, tak na seba volaj záchranku, ak by si napr. chcela niekomu ublížiť.

Jednoducho si mala veľmi ťažké obdobie, veľa stresu a musíš si dať pauzu, inak budeš chodiť pomedzi ľudí ako Zombie.

Musíš ísť na PN-ku, v žiadnom prípade nesmieš zaťažovať Tvoju psychiku.

Posielam Ti veľa pozitívnej energie, nech Ťa Duch Svätý opatruje a uzdraví, bella!!!

P.S. Ospravedlňujem sa za svoje predošlé správanie. Veľa mi toho tolerovali:-)