Dávnejšie som si prečìtala čo je to spanková paralyza. Predtým než som o tom vedela sa mi to stalo možno raz. No teraz sa mi to stáva častejšie. Som dosť bojazlivý človek a keď viem čo to je, bojim sa že sa mi to stane ked pojdem spať. V noci kvòli tomu nespávam. Predminulù noc som spala jednu hodinu, včera som zaspala o pol druhej pri telke a teraz sù skoro dve ráno a nemòžem zaspať. Neviem čo màm robiť. Aj keď už si lahnem že idem spať, len čo počujem nejaký zvuk už som vyklepaná a zažìnam televìzor. Myslìte že by som mala ìsť k psychiatrovi alebo čo? Lieky na spanie brať nechcem.
Bojim sa zaspat
Mysli na to co mas rada.mam potvrdene ze naco myslis to sa ti vo vacsinou prve sniva.ja rozmyslam vela krat o tom ze nemam ziadne starosti (mam vela penazi a no stress, nemusim nic robit a zenske okolo seba ;) ) uplne fajn pocit potom zaspavat :)
Tak isto mam rad ked sa zobudim zo sna ktory sa mi pacil ze tak o tom rozmyslam ze si urobim hned pokracovanie avsak stym ze nieco musim zmenit aby to bolo lepsie.ked som bol maly vedel som chvilu v sne robit co chcem (po chvile to ale vzdy skoncilo,podla mna sen ma mat svoj dej a ked do toho moc zasahujes skonci)
Takto ti len chcem poradit ze snivanie moze byt super.
Alebo si pusti hudbu ja som volakedy pocuval zvuky prirody ak by som si pustil hudbu co mam rad by som nezaspal.
Tak isto ak nie si sama doma otvor si okno v zime je to super chulit sa pod paplonom po teplej sprche a nech niekto do hodky to okno zatvori.ak mas surodenca mladsieho deti atd..nie je nic lahsieho zaspat ked vidis ako male deti spokojne spia,alebo nespavaj sama v miestnosti pre mna je to tiez tazke stale pocuvam vsetky zvuky potom.
Uz je vela hodin a uz sa tesim ako sa tam hodim.sladke sny :)
Ja mam uz len jednu radu, vsetko dobre bolo povedane. Ak necvicis, zacni. Musis svoje telo a mysel zamestnat. :) bolo by super keby si sa cez den vystavila natolko, ze by si do postele lahla totalne unavena a ani by ti nenapadlo zamyslat sa nad tym. Hned by si zaspala ako babatko..a po case by si zabudla, ze si vobec tento problem mala. Drzim prsty
Najdi si uz svojho postelneho ochrancu :D
toto vsetko sposobuje to ze si vsimas prilis vela negativnych veci co sa deje, skus sa zamerat na pekne veci :)
Denisse, necitaj nic tazke ani podobne temy. zamerne sa vyhybaj zly myslienkam pred spanim,radsej si pusti komediu alebo precitaj nieco mile v perinkach. a dobra je aj sportova aktivita ako to tu uz bolo spomenute.
plus da sa kupit male nocne svetlo, ktore nerusi spanok a dodava izbe prijemnu tlmenu atmosferu, aby si nebola v uplnej tme.respektive spi vzdy s niekym, hoci je to pes alebo macka :)
Ked nechces brat lieky na spanie, k psychiatrovi radsej ani nechod.
Ja viem, co Ti zarucene pomoze. Lenze uz nie je iste, ci na to mas. Zatial skus si pred tym, ako sa ulozis na spanie, poriadne si zacvicit, okupat sa a dat si dobry vlazny caj, trebars z materinej dusky.
Nemá sa ti čo stať, ak sa bojíš že započuješ alebo uvidíš niečo nepríjemné a škaredé treba si uvedomiť, že je to len strach sám. Určite už nevyhľadávaj o tom žiadne články ani videá.
Keď sa budeš báť v noci zaspať : začni zhlboka dýchať a sústreď sa na svoju hruď, predstavuj si, že spolu s tvojmi nádychmi vchádza do teba svetlo a na výdychu sa ti dostáva priamo do hrude. Ide o to, že všetky pocity strachu a úzkosti pochádzajú z oblasti našej hrude (od strachu mi zovrelo žalúdok) takže to miesto určite nájdeš aj sama. Rob tak pokiaľ nezaspíš. :)
tak urcite to treba riesit
Spankova paralyza je to ked sa zobudis a mozog je uz hore ale telo nereaguje :)....aj ja som to par krat mal..a coho sa ako bojis ? ja som si pripadal jak dement a potom som sa natom smial a to sa mi stalo asi 3-4 krat zazivot ...proste sa len nemozes pohnut a potom sa normalne zobudis