Patrí štúdium psychológie k tým ťažším?

Príspevok v téme: Patrí štúdium psychológie k tým ťažším?
Vero13

Ahoj! Mám 17 rokov a už rozmýšľam o výške. Vždy som mala bližšie k takým psychologickým témam. Tak som sa začala bližšie zaujímať o pokračovanie štúdia v tomto smere. Naozaj ma psychológia zaujíma, no je tu jeden menší problém. Moja mamina vraví, že je to škola pre "slabších" žiakov, že mám naviac. Vraj tam príjmu každého. Neviem, čo si o tom mám myslieť. Prosím Vás o radu a vopred ďakujem. :o)

lombardo1981

Na to je ťažko odpovedať. Pre každého je ťažké niečo iné. Keď som chodila na VŠ, tak som raz kamarátke povedala, že mne by sa nechcelo čítať také hrubé lajstra. Zasmiala sa, že ona by nedala Pascal. A ja som ho zmákla za 2 týždne. A tak som si pochvaľovala. Netrebalo sa nič učiť, iba to pochopiť. :)

smilova

A kde sa vidíš pracovne? Ak nebudeš mať súkromnú prax, očakávaj tabuľkový plat. Na rozbehnutie vlastnej poradne potrebuješ €, na výcviky a vzdelávanie po škole tiež € a nie málo (niekoľko tisíc €). Na druhej strane, ak si myslíš, že by ťa práca psychológa napĺňala, resp. čo a čím... Tiež nemusíš s vyštudovanou psychológiou robiť psychologičku, uplatnenie je širšie (trebárs aj v T-scu na pokladni).

A v škole to nie je ťažké, ťažšia je prax ;-)