Ahoj! Mám 17 rokov a už rozmýšľam o výške. Vždy som mala bližšie k takým psychologickým témam. Tak som sa začala bližšie zaujímať o pokračovanie štúdia v tomto smere. Naozaj ma psychológia zaujíma, no je tu jeden menší problém. Moja mamina vraví, že je to škola pre "slabších" žiakov, že mám naviac. Vraj tam príjmu každého. Neviem, čo si o tom mám myslieť. Prosím Vás o radu a vopred ďakujem. :o)
Patrí štúdium psychológie k tým ťažším?
Mesačný princ: Ďakujem, ale mám strach o to, že mi radosť zo štúdia nezaplatí školu a neuživí ma. Ale ďakujem za povzbudenie, veľmi ma to nakoplo. :)
Zase nemyslite si, že ma mama odrádza od psychológie. Ona len so mnou len nesúhlasí a je si vedomá toho, že je to len a len moje rozhodnutie. Všetci navôkol ma odrádzajú od tohto štúdia. Ja by som ho veľmi rada robila a bola v ňom tá najlepšia, ale bojím sa, že to neutiahnem jednak finančne a tiež, že nenájdem uplatnenie.
Zewa: o tých testoch som už rozmýšľala a plánujem sa objednať. Snáď mi pomôžu v rozhodovaní. :)
Zalezi aj na akej skole.
Studium je tazke, no da sa zvladnut. Treba si uvedomit, ze psychologia je o praci s ludmi a to je na tom to tazke. Tazka je prax a urobenie si atestacii a vzdelavani po skole. A to je aj ohromne financne narocne. Ja by som skor na tvojom mieste isla k psychologovi dat si urobit nejaky test na profesijnu orientaciu. Aby si vedela, ci mas vlastnosti a charakteristiky vhodne pre toto povolanie. Osobne by som ti odporucila inu skolu. Nie kvoli tomu, ci je lahsie alebo tazsie studium, ale kvoli uplatnitelnosti v praxi.
akoze je to na tebe kludne si studuj co ta bavi ale necuduj sa tak o 10 rokov ze zarobis 500 EUR na ruku a budes musiet robit nadcasy.... studovat co ta bavi je luxus
ze beru kazdeho hej? :D tak to je maminka na peknom omyle..ano, na UK beru mozno okolo 150 ludi, ale z vyse 1000 ludi co sa tam rocne hlasi,cize az take lahke dostat sa tam nie je ..chod na to co ta bavi a zaujima,a ak je to prave toto, chod si za tym a neriad sa tym co ti nakaze maminka, ucis sa pre seba, nie pre nu
Ja som sa to pytala zamerne. Lebo takmer kazdy kto VS ma alebo ma prirodzenu inteligenciu take by nezahlasil ako ona. Nech najskor ona nieco vystuduje a potom nech takto mudruje. Sorry. Viem ze je ti to matka, ale ma to normalne nastartovalo))
:D :D adr1a, to si trafil/a do čierneho :) ona má len dievčenskú odbornú školu. Ale tieto rozumy jej dala kamarátka, ktorá vravela, že jej kamarátkinu dcéru nepriali nikam, tak si dala prihlášku na psychológiu a tam ju priali. Takže tak.
A tvoja mama co take vystudovala?!?
pravdupovediac som ešte nad konkrétnejším uplatnením ešte nerozmýšľala. Možno detská psychologička... fakt neviem. A tiež som si vedomá, že štúdium bude finančne náročné. Ale odrádzajú ma štatistiky, ktoré vravia, že len každý 10. vyštudovaný psychológ sa v tejto oblasti aj zamestná. Je ich proste veľa. A tá prax ako dlho trvá?