Prezradí to niečo o povahe-charaktere človeka?

Príspevok v téme: Prezradí to niečo o povahe-charaktere človeka?
profil24

Dá sa podľa profilovej fotky vyčítať niečo o charaktere človeka? Viete ako sa hovorí že človeka je možné charakterizovať ohodnodiť podľa spôsobu šoférovania, podľa toho akú farbu auta si vyberie, aké jedlá má rád, akého psa či celkovo aké zviera si vyberie na chov a pod. tak či sa dá podľa toho akú fotku si dá do profilou na facebook aj hodnodiť o akého človeka ide. Napríklad mám priateľov na facebooku čo majú v profile fotku seba len seba, iní majú seba a v pozadí prírodu, iní auto svoje, ďalší majú svojho miláčika(zviera) či deti, ďalší majú len nejakú fotku kvetov, stromov, západu slnka,vodopádov, prírody, ďalší len najakú kreslenú postavičku čí nadpis nejaký.

Čo myslíte, prečo si ľudia dávajú do profilových fotiek to čo si dávajú?

Napríklad ja si myslím, že najmä u žien ktoré si dávajú v profile fotky svojích postav a tvári sä samoľúbe a potrebujú obdiv okolia, chcú sa páčiť a byť obdivované. Aspoň podľa toho aké mám priateľky na fb ktoré majú takúto fotku kde sú len oni sfotené. A čo si myslíte o profilových fotkách vy?

Osobne ma to len tak zaujíma podľa čoho si ľudia vyberajú akú fotku si zvolia do profilu. Kde by sa dalo o tom viac niečo zistiť len tak pre zaujímavosť? Dík..

kafe

Prezraradí to niečo o povahe, charaktere človeka? Áno aj :D ale čo je najzábavnejšie prezradí to i veľa o tebe - to ako si veci vysvetľuješ a vnímaš ich, to hovorí AJ veľa o tebe (nielen o druhých). Lebo ty nie si neutrálny pozorovateľ, možno závidíš, možno máš skvelý deň, si hladná, máš zlé skúsenosti.. proste strašne veľa vecí vplýva na to, ako vyhodnodtíš konanie niekoho druhého. Vnímaš druhých ľudí cez svoj vlastný "filter". A každý človek má ten svoj "filter" rozdieľne čistý a preto i tú istú situáciu, osobu, správanie druhého človeka vyhodnotia rozdielne. To čo jednému príde drzé, je pre druhého spontánne a milé.

Napríklad tento tvoj záver: "..ja si myslím, že najmä u žien, kt.é si dávajú v profile fotky svojich postáv a tvárí sú samoľúbe a potrebujú obdiv okolia, chcú sa páčiť a byť obdivované." je jednoducho LEN TVOJE VNÍMANIE daných ľudí. Pre mňa sú pekné baby, proste pekné, sú si vedomé toho čo majú, sú otvorené, nepotrebujú sa skrývať, žijú. Raz darmo, človeka rozpoznáš (na nete obzvlášť) podľa jeho tváre, ak chcú aby ich známy a priatelia spoznali, tak si tam ten poznávací znak - svoju tvár - hodia, nemusia byť samoľúbe a pretŕčať svoju krásu. Ale môžu byť. A kľudne nech sa i pretŕčajú, nevidím na tom nič zlé. Ja sa tiež rada pozerám na pekných ľudí, pekné veci.. preto fandím všetkým, čo sa pretŕčajú a nehanbia :D Spoločenskí ľudia sa proste medzi ľuďmi bavia, neskrývajú sa, nie su ticho. Rovnako ako človek, čo si tam tú fotku nedá, nemusí byť hneď škaredý zakomplexovaný jedinec. Jednoducho tam fotku mať nechce, lebo ON TO TAK CíTI, tak sa rozhodol a slobodne si môže robiť čo chce. Tak to aj robí. A môže byť rovnako krásny, spoločenský a otvorený. Ale tiež nemusí. Vyvodzovať nejaké všeobecné závery je podľa mňa strata času, lebo to môže byť tak i tak.

Sú veci, ktoré napríklad JA pri písaní si s ľuďmi cez net "cítim". Nick, fotka a póza na nej sú len prťavým zrnkom k celkovému obrazu, ktorý si o KONKRÉTNOM človeku robím. Ale či ten druhý človek aj naozaj je taký, aký mám z neho pocit, to vie len pán boh. A túto druhú časť ja už väčšinou neriešim. Neriešim aký človek v skutočnosti je, ale len aký mám ja z neho pocit.

Slobodna

Ja si skor myslim, ze ty vsade natrafis na tych spravnych ludi, aj ked sa ti ich prezentacia nepaci, alebo prave preto. Mozno ti chcu, len ukazat, ze v zivote su dolezitejsie veci a mala by si svoju pozornost zameriavat na nieco ine. Bolo by to pre teba a aj pre svet, osoznejsie. Prepac, ak som ta sklamala, ale som alergicka na filozofov, ktori dokolecka tocia o nepodstatnych veciach a pointa veskera zadna. Nie je to proste prakticke a k nicomu to nevedie, fakt iba zabija nudu. Ak ta to naozaj zaujima, pocitaj si, na nete je mrte clankov. Mne to skor pripada, ako podme ohovarat inych, preco maju taku a taku fotku. Pekny vecer.

Mesačný princ

Asi som veľmi unavený na takúto debatu :D Ale určite, že to čo si človek dá do profilu, fotky, to čo tam napíše, to čo číta, jeho oči, gestá, mimika...všetko o ňom niečo prezradí, všetko. len v tom musíš vedieť hľadať význam a to dokážeš len veľmi dlhým pozorovaním ľudí :)

Je to umenie :)

profil24

Ja nikomu nezávidím. Chcela som len rozviesť filozoficku debatu. Ako vidím natrafila som na nesprávných ľudí..

Slobodna

Ale samozrejme, ale je rozdiel nad niecim sa zamyslat a niekoho riesit. Mna to, ake maju fotky ini az tak nezaujima. Kazdy si asi dava to, coma najradsej a na co je hrdy, co si mysli, ze ho prezentuje. Kazdopadne je to jeho vizitka a jeho vec. Mozno by si sa mala zamerat na veci, ktore ta v zivote niekam posunu a neporovnavat sa s inymi. Zavist je mrcha vlastnost.

profil24

A zase mám kamošky či kamošov na fb ktoré vyzerajú pekne, sympaticky a napriek tomu si svoju fotku na profilovku nedajú a namiesto toho tam dajú nejaké zvieratko, obrázok, kvet a hocičo iné. A mohli by tam dať svoju fotku lebo sú to pekní ľudia ale nedajú tak prečo? Skrývajú niečo?

Alebo tí čo tam dajú fotky svojích detí sa chcú pochváliť svojím potomstvom?

Však len tak na zamyslenie téma nie? Čo je natom zlé? Trošku filozofie nikoho nezabije.

ružička voňavá

zaujimave, ja take kamaratky nemam, ktore by sa takto ksichtili na FB. Asi sa obklopujes nespravnymi ludmi

profil24

Slečna alebo pani Slobodná, mám na mysli tie fotky s tváričkami kde sú prevažne dievčatá a ženy v takých tých provokujúcejších pózach a naštajlované, našminkované a vyobliekané. Teda fotky kde chcú pôsobiť ako modelky a herečky. Buď tam dajú len svojú tvár alebo celé telo. Ja mám dosť takých kamošiek ktoré majú takéto profilové fotky a vidím že aj povahovo pôsobia ako tie ktoré sú o sebe namýšľajú že sú modelky a herečky.

A táto téma rozhodne nieje z nudy ale len tak na zamyslenie. Ty nikdy si sa v živote nad niečim len tak nezamyslela? Nikdy nejde do hĺbky veci že prečo je niečo tak ako je?

Slobodna

Hmm myslim, ze profilova fotka znamena fotka profilu, teda tvare a nemyslim, ze ten, kto tam ma fotku tvare je samoluby, ale skor, ze ju tam ma preto, aby ho mohli ini identifikovat, priradit meno k jeho osobe. Inak si myslim, ze niektori ludia sa musia v zivote strasne nudit, ked sa zamyslaju nad takymito hovadinkami. Kde by si sa mohla o tom dozvediet viac? Skus google, existuje o tom dost psychologickych clankov. Je to taka slovenska natura, furt riesit kto, co ma na FB, rovnako, ako aj v zivote. Svet by bol krajsi ovela, keby sa ludia viac starali jeden o druheho, ako jeden do druheho.