Lindy ... tvoj názor by som mohol aplikovať na jednoduchom príklade. Ak by človek nemal za nič výčitky tak potom by predsa nemal problém kohokoľvek zabiť , myslím že vrahov by bolo o hodne viac a takto sa dá o tom hovoriť v veľa smeroch.
Ak človek spraví nejaký hriech tak dokonalá je na to spoveď kde ten hriech môže oľutovať , zveriť sa kňazovi ktorý to nikomu nepovie pretože je viazaný spovedným tajomstvom.
Ty napríklad vidíš ovplyvnenie Bohom len v zlom svetle , ak smiem poviem ti svoj príbeh .. 5 rokov mám deň čo deň bolesti a budem ich mať do konca života pretože sa nedajú vyliečiť .. jediný kto za tu celú dobu pri mne stál bol Boh , on mi dodával silu a bol pri mne v najväčších a najsilnejších bolestiach a najväčšej samote , pri tom nemusel , on tu nie je od toho aby nás držal za ručičky , dal nám život , dal nám aj pomoc v podobe pre príklad.. desatora ktoré je veľmi poučné a 7 pravidiel je o tom ako sa správať k druhému človeku .. vieš pomáha mnoho ľuďom deň čo deň.
Na záver len poviem Boh nás má rád všetkých , máme slobodnú vôľu a je len na nás či sa rozhodneme veriť alebo neveriť .. hold , toto je môj názor na danú téma , nikdy som nebol silným kresťanom , mal som vždy akoby svoju vieru a dlhé roky bola moja viera slabá , hovorím to preto aby ste vedeli že veriaci nie je len fanatický kresťan chodiaci deň čo deň do kostola , veriaci sme aj my ľudia ktorý vďaka Božej pomoci stále žijeme a zvládame ťažšie životy.
Krásny deň prajem.