Ahojte.
Mám 18 rokov a to, čo sa deje s mojimi vlasmi, už presiahlo hranicu mojej únosnosti. Trochu rozpíšem svoj problém a jeho gradovanie, aby ste vedeli, o čo ide. Jednoducho - do svojich 16 rokov som mala naozaj nádherné, husté, kučeravé vlasy. Vtedy som si ich aj často farbila, no nijako očividne im to neškodilo. Niekedy vtedy som prešla na vegetariánsku stravu, no myslím, že to nemalo žiaden vplyv na moje vlasy, keďže hlavne po tom prechode boli takisto veľmi pekné, zdravé, jednoducho vôbec nadmerne nepadali. Preto si myslím, že to so spôsobom stravovania nemá nič spoločné, práve naopak, po prechode na veg. stravu som začala jesť aj viac orieškov, ktoré sú dobré na vlasy, mnoho zeleniny, ovocia, strukoviny mám takmer každý deň, obilniny takisto. Preto si myslím, že v tomto problém tkvieť nebude.
.
Približne takto pred rokom, možno o niečo skôr, sa to však začalo. Umývala som si hlavu, to, že v prúde vody stekali množstvá vlasov, som príliš nebrala do úvahy, no keď som si žmýkala vlasy, v hrsti mi zostávali doslova pramene vlasov. Postupne sa stalo to, že mi vlasy opadli, už vôbec nie sú také nadýchané ako kedysi, a čo ma najviac serie, nie sú ani vlnité. Momentálne mám normálne rovné vlasy, na koncoch možno trochu zatočené, ale po vlnitosti, nie to ešte po nejakých kudrnách, nie je ani stopy. Je to niečo príšerné. Ostrihala som nakrátko, nepomohlo. Práve naopak, ešte sa to zhoršilo. Momentálne som sa tom tak, že sa bojím umyť si hlavu, pretože nastane búrka vlasov. Vždy po umývaní je to tak. Vlasy sú všade, v odtoku, po zemi, plné hrste atď... je to niečo príšerné. Ako som už spomínala, vždy som mala nádherné husté vlasy, a teraz... zatiaľ to nie je nič, čo by som musela riešiť parochňou, ale ešte zopár týždňov a budem musieť.
Vlasy mi padajú celé, nelámu sa, práve naopak, sú pevné, hrubé, zvláštne stuhnuté. Zakaždým vypadnú aj s malou bielou bodkou na konci, pravdepodobne korienkom (až sa mi chce plakať). Čo sa týka rastu, rastú normálne. V tomto problém nie je.
Stalo sa to už niekomu z vás? Že sa hrebeň stal vaším nepriateľom, pretože akonáhle ste si prečesali vlasy, bol plný? Mám osemnásť rokov a svoje vlasy ešte budem potrebovať. Myslíte, že by to mohlo byť stravovaním? Lenže mne v jedálničku nechýbajú bielkoviny ani nič, čo by mohlo ovplyvniť vlasové korienky. Dokonca som si kúpila drahý kokosový olej, panenský, a pravidelne si z neho trochu dám. Čítala som, že je veľmi dobrý na vlasy, no, samozrejme, mne je to prd platné.
Poprosím vás o rady. Čo robiť? Čím by to mohlo byť? Ak pridáte nejaké skúsenosti, budem veľmi vďačná.