Naozaj AKÚTNE vypadávanie vlasov

Príspevok v téme: Naozaj AKÚTNE vypadávanie vlasov
Vigga

Ahojte.

Mám 18 rokov a to, čo sa deje s mojimi vlasmi, už presiahlo hranicu mojej únosnosti. Trochu rozpíšem svoj problém a jeho gradovanie, aby ste vedeli, o čo ide. Jednoducho - do svojich 16 rokov som mala naozaj nádherné, husté, kučeravé vlasy. Vtedy som si ich aj často farbila, no nijako očividne im to neškodilo. Niekedy vtedy som prešla na vegetariánsku stravu, no myslím, že to nemalo žiaden vplyv na moje vlasy, keďže hlavne po tom prechode boli takisto veľmi pekné, zdravé, jednoducho vôbec nadmerne nepadali. Preto si myslím, že to so spôsobom stravovania nemá nič spoločné, práve naopak, po prechode na veg. stravu som začala jesť aj viac orieškov, ktoré sú dobré na vlasy, mnoho zeleniny, ovocia, strukoviny mám takmer každý deň, obilniny takisto. Preto si myslím, že v tomto problém tkvieť nebude.

.

Približne takto pred rokom, možno o niečo skôr, sa to však začalo. Umývala som si hlavu, to, že v prúde vody stekali množstvá vlasov, som príliš nebrala do úvahy, no keď som si žmýkala vlasy, v hrsti mi zostávali doslova pramene vlasov. Postupne sa stalo to, že mi vlasy opadli, už vôbec nie sú také nadýchané ako kedysi, a čo ma najviac serie, nie sú ani vlnité. Momentálne mám normálne rovné vlasy, na koncoch možno trochu zatočené, ale po vlnitosti, nie to ešte po nejakých kudrnách, nie je ani stopy. Je to niečo príšerné. Ostrihala som nakrátko, nepomohlo. Práve naopak, ešte sa to zhoršilo. Momentálne som sa tom tak, že sa bojím umyť si hlavu, pretože nastane búrka vlasov. Vždy po umývaní je to tak. Vlasy sú všade, v odtoku, po zemi, plné hrste atď... je to niečo príšerné. Ako som už spomínala, vždy som mala nádherné husté vlasy, a teraz... zatiaľ to nie je nič, čo by som musela riešiť parochňou, ale ešte zopár týždňov a budem musieť.

Vlasy mi padajú celé, nelámu sa, práve naopak, sú pevné, hrubé, zvláštne stuhnuté. Zakaždým vypadnú aj s malou bielou bodkou na konci, pravdepodobne korienkom (až sa mi chce plakať). Čo sa týka rastu, rastú normálne. V tomto problém nie je.

Stalo sa to už niekomu z vás? Že sa hrebeň stal vaším nepriateľom, pretože akonáhle ste si prečesali vlasy, bol plný? Mám osemnásť rokov a svoje vlasy ešte budem potrebovať. Myslíte, že by to mohlo byť stravovaním? Lenže mne v jedálničku nechýbajú bielkoviny ani nič, čo by mohlo ovplyvniť vlasové korienky. Dokonca som si kúpila drahý kokosový olej, panenský, a pravidelne si z neho trochu dám. Čítala som, že je veľmi dobrý na vlasy, no, samozrejme, mne je to prd platné.

Poprosím vás o rady. Čo robiť? Čím by to mohlo byť? Ak pridáte nejaké skúsenosti, budem veľmi vďačná.

tomas==

Ahoj, ja by som to na tvojomn mieste urcite riesil psychosomaticky + by som doprial svojmu telu nejaké kvalitné vitamíny, aminokyseliny a podobne. Vie to urobiť zázraky. Myslím, že by ti pomohol určite do nejakej mieri aj kolegén, napríklad z www.kodino.com Tu ho majú za veľmi prijateľné ceny. :)

MrkvovyDzus

Vigga: ja by som šiel k lekárovi, porozprávaš sa s ním, popíšeš mu to, urobí ti nejaké vyšetrenia. A ak zistí, že ti niečo chýba, napr. nejaký vitamín, tak už budeš presne vedieť, čo robiť. Tiež ti poradí. A ako si na tom so stresom? Pretože teoreticky aj ten by mohol mať vplyv. K tej strave, ak je to ňou, tak môže byť, že sa to prejavilo až neskôr. Teda najskôr si mala dostatok živín ešte z tej predošlej stravy, no postupne, ako si mala nový jedálniček, vznikal deficit.

9titinka5

mne zabral zinok, mala som od sunday natural, bez prisad laktozy a lepku lebo mam alegriu, z inych znaciek mi bolo trochu zle od zaludka

pomocnica

Fúha, vyzerá to, že sa o vlasy vzorne staráš, možno fakt už navštíviť doktora, lebo mi to nepríde normálne. A obočie a mihalnice vpohode? Iba vlasy padajú?
Noo neviem či si skúšala Posejvlas šampón. Nie je to žiadna reklama, ja som o ňom čítala, tuším tu na fóre a akurát mi padali vlasy viac ako bolo vhodné(ja mám jemné vlasy, aj keď ich mám veľa, ale sú úplne hebké a tenké) a tak som si povedala, že skúsim ten. Má úplne odlišnú konzistenciu ako to, čo som mala doteraz, pretože je to prakticky vodička. Ale používala som to pravidelne, bez prestávok, alebo tak a fakt mi padali omnoho menej(asi 5 vlasov po umývaní bolo v odchyte). Aj kvalita bola lepšia. Následne som prestala, pauza a akože pohodke bolo(vlasov mi však padalo viac ako počas používania), ale vrátila som sa práve včera k nemu, pretože prečo nie, keď ho mám už doma? ;-)
No možno toto skús, želám ti rozhodne veľa šťastia, viem si predstaviť čím si prechádzaš len ťažko:////// Otrasné to musí byť.
Drž sa.

niki64

mne na padanie pomohla velmi kura amitamin® Hair Plus, je to bez lepku a laktozy, vyskusala som toho viac a z tejto som videla realne ze aj pomohlo cca po mesiaci, kazdemu sadne asi nieco ine

blueberryNN

poznam to, tiez som mala stres z kazdeho umyvania a cesania, ten pocit bol hrozny, zacalo to bez zjavnej priciny, skoncilo to rovnako zahadne a vypadnute vlasy dorastli, vyriesilo sa to samo, doteraz neviem, ako

anonymka.

mne tiež padali hrozne a z netu som si objednala tablety FOLIGAIN. Neverila som im velmi ale za zachranu vlasov som bola ochorná dať hocičo...a pomohlo to !!! zázrakom a po všetkých šamponoch a vitamínoch mi prestali padať. Vybrala som dve balenia. Skus, hádam pomože aj tebe.

Je pravda že po vysadení po nejakom čase vlasy padajú zase ale ovela menej

aleala

mne padali vlasy po hrstiach na jar a začala som používať pivný šampon Saela + balzám a dnes už mám pokoj. CCa po mesiaci používania padať prestali a začali rašiť nové.

Pozriete na stranke www.a-original.sk aj recenzie :

a-original.sk

a-original.sk