Moja matka sa asi zbláznila. Pred rokom zomrel otec, bola z toho dosť mimo, ale zdalo sa, že už sa spamätala. Býva teraz sama, chodievame k nej s bratom na striedačku. V poslednom čase začala zúrivo cvičiť. Nechodí do fitka, lebo vraj sú tam samí mladí, ale doma má už všelijaké cvičné stroje a pustila sa do formovania postavy. Kedysi keď bola mladá bola veľká kočka a mala naozaj ukážkovú postavu. Ale rokmi trocha pribrala a telo má už dosť ochabnuté. Tento rok oslávila 60-ku, takže neverím, že môže so sebou v tomto smere urobiť zázraky. Je to síce veľmi cieľavedomý a vytrvalý človek a vždy dosiahla čo si vzala do hlavy. Lenže toto si myslím že je nad jej možnosti. Brat sa venuje už veľa rokov kulturistike, ale len takej amatérskej. Športovec bol aj náš otec a mame už ku koncu dosť vyčítal, že sa na seba vykašľala a prestala cvičiť. Teraz, keď je na dôchodku a nemá veľmi čo robiť, začala so zdravou stravou a myslí si, že sa v takomto veku môže zmeniť. Pokladám to za uletené. Podľa mňa by si mala užívať kľud, pohodu, ísť občas do kina, do divadla, ku kamarátke - a nie si týrať telo tvrdým tréningom. Stále mi hovorí, že odkedy začala cvičiť sa oveľa lepšie cíti, ale ja si myslím, že na to by stačili aj prechádzky v lese. Podľa mňa ale ona tajne dúfa, že so svojím telom ešte urobí prevrat a bude z nej zase kočka.
Mám o ňu strach. Bojím sa, aby nebola sklamaná. V takomto veku už nie je možné vypestovať svaly a vyformovať si postavu. Na svaly by musela jesť veľa bielkovín, a to ona odmieta, že to v jej veku nie je zdravé. Ale z ovocia, zeleniny a semienok sa jej svaly nevytvoria. Už som jej párkrát povedala čo si o tom celom myslím, ale vždy ma odbije s tým, aby som jej nenalievala pesimizmus.
Ak je tu nejaký odborník na cvičenie, môže sa mi k tomu vyjadriť? Brat bohužiaľ sa mi zdá že je na maminej strane a dokonca ju v tom ešte podporuje.