Ahojte
Mam k hudbe vytvoreny velmi silny vztah, hudba je pre mna vsetkym, uz od detstva som sledovala kanaly ako VH1, alebo Očko, kde este davno pradavno davali relacie ako hitzone80s atd..
Vzdy ma to tahalo k takym starsim veciam, k starsim kapelkam, zacinala som vzdy tak, ze som si vyhliadla jednu kapelu a tej som sa venovala kompletne od A po Z. Vsetky pesnicky som pocuvala, celu diskografiu, zivot clenov kapely..doslova az take nepodstatne veci som vyhladavala. Takto som od skupiny Duran Duran presla k tvrdsej hudbe ako je System of a Down a Metallica. Vzdy som ale pocuvala len jednu kapelu, resp.jednej kapele som sa venovala. Nedokazala som pocuvat viac kapiel naraz, alebo byt orientovana na viac kapiel. Ale postupne ma to taha (uz niekolko mesiacov) k spoznavaniu novych kapiel, novych stylov,..niektori ludia sa pri otazke: "Co pocuvas"? dokazu tak rozkecat, dokazu vymenovat xyz kapiel ktore pocuvaju, a ja iba udivene rozmyslam ako je to mozne. Ako je mozne mat taky prehlad v hudbe, poznat tolko kapiel a tolko songov a tak sa v tej hudbe vyznat? To ti ludia stale iba hudbu pocuvaju, alebo na youtube klikaju pesnicku za pesnickou? Rada by som aj ja nejako mala taketo hudobne znalosti, lebo cely zivot som zasvatila hudbe, a stale ma trapi to, ze aj ked poznam relativne vela kapiel, tak z ich tvorby poznam par veci. Pocuvam rozne rockove radia, aj zahranicne, aj slovenske, na yt hladam playlisty, hladam aj nejake koncerty, listujem v hud.magazinoch, ale stale ma prepada pocit zufalstva, aka som hudobne negramotna, ked vidim songy, kt.som nikdy nepocula a o kapelach ani nevravím. Ako mam teda nejakym prirodzenym sposobom nachadzat hudbu, spoznavat hudbu, nove kapely, songy, umelcov? Ako ste sa vy dostali k nejakej vasej oblubenej kapele? Zamerne hladate songy a novu hudbu, ci len tak nahodne vam dobra hudba prisla do cesty? Tych kapiel je vela, ozaj je nezmysel len tak si pustat nahodne kapely, a ked vidim ze napr aj nejaka dobra kapela mi padne do oka, tak mne sa proste prieci ten sposob pocuvat song za songom a cakat kym sa mi nejaka pesnicka nezacne pacit. Snad chapete :D dakujem!!