Ahojte, ako viete z nazvu prispevku idem do kupelov presnejsie do Kovacovej do ustavu Marina. Bol tu niekto a ma s tymto liecebnym ustavom skusenosti? Zaujimalo by ma tiez ako tu varia. Je nieco specialne co by som si mala zobrat? Moja sestra bola tiez v kupeloch a hovori ze sa tam strasne kradlo a bol mali ulozny priestor na veci. Je to aj tu tak? Dakujem za odpovede :-)
Kupelna liecba - co si zobrat
Môj svokor chodí do Maríny každý druhý rok. Zober si plavky a tepláky, viac plaviek, aspoň troje, lebo môžeš mať aj viac vodných procedúr za deň a nebudeš behať po kúpeľnom dome v mokrých. Tiež sa môže stať, že ti do druhého dňa nevyschnú. Nezabudni na šnúru a štipce na bielizeň, aj keď už kúria a veci si budeš sušiť asi po radiátoroch, ale rátaj, že budete na izbe asi dve a každá bude potrebovať svoj priestor (iba ak by si si priplatila za jednotku). Zober si jeden starší uterák, ináč ti uterák a osušku dajú a vo vodných procedúrach (bazén, vaňa a pod.) ti dajú na utretie a zabalenie plachtu. Tiež župan a nezabudni na dvoje prezuviek - jedny na izbu, druhé, najlepšie žabky alebo gumené, k vodným procedúram, aby si si nezamočila tie, čo budeš nosiť na izbe. A nezabudni na štople do uší, ak spolubávajúca alebo niekto za stenou bude chrápať :) ostatné veci ako keď bežne ideš na hotel, čiže vrátane nabíjačky na mobil a proste všetko, čo potrebuješ.
Čo sa stravy týka, vraj nevaria zle, ale môjmu svokrovi je to málo, takže využíva obchodíky v okolí a cukráreň - kaviareň u Benkov a v Detvane (je to blízko Maríny). Chodia tam aj ľudia z blízkeho NLC na kávu a na pivo. Aj priamo v Maríne je dolu bufet, kde si môžeš dať kávu alebo zákusok, ale jeho otváracie hodiny sú mi záhadou.
Hlavne plavky si vezmi, aspoň dvojo (pre každý prípad).. no a osobné veci na hygienu a oblečenie
Do kúpeľov hlavne športové oblečenie, tričká, tepláky, niečo slušnejšie, ak chceš fungovať aj v inej spoločnosti. Na procedúry ja osobne zásadne nenosím so sebou okrem kúpeľného preukazu a vody nič. Max. nejaké drobné, ak by som po procedúre mala chuť na niečo sládke, na kávu apod.