Dobrý večer prajem. chcela by som sa s vami poradiť. môj priateľ má zdravotné problémy, no má veľký strach z injekcií. už sú to problémy také, že mu je zla každý deň, niekedy na odpadnutie, kŕče, teploty, hnačky a tak. netrvá to celé dni, ale iba časť do dňa, niekedy celú noc nespí. Chcela by som sa iba spýtať, či existuje dáky spôsob aby ho vyšetrili bez toho, aby mu pichli injekciu? chápem že v krvi je toho najviac na zistenie, ale čo robiť keď má z toho doslova panický strach?
Strach z inejkcií
Nie je mi celkom jasne, aky ma suvis jedenie mliecnych vyrobkov s upchavanim obliciek??
Pokial si pamatam zo 7 rocnika ZS, tak potrava prechadza zaludkom kde sa spracuje a posuva sa do tenkeho creva odkial sa cerpaju ziviny do tela a nakoniec do hrubeho creva kde sa hromadi "odpad" ktory vychadza formou stolice von.
Oblicky filtruju krv (ak si dobre spominam). Cize vychytavaju z krvi odpadove latky (tusim soli a mineraly sa vracaju spat do obehu) a zvysok sa vyluci mocenim.
Ako sa do krvi a nasledne do obliciek dostane hlien, ked cez zdravu oblicku neprejde ani vacsia molekula ako je napr. bielkovina???Cize zdravy clovek moze vypit aj cisternu mlieka, cez zdravu oblicku bielkovina neprejde. Len zapalom sa ta membrana poskodi a "pusti" aj vacsie molekuly, preto nefrologicki pacienti maju odpad bielkovin v moci.
Kde je teda v oblicke hlien z mliecnych vyrobkov, ked bielkovina sa do oblicky nedostane??
A ak sposobuju strach chore oblicky, tak to povedz dialyzovanym pacientom, ci sa boja tych ihiel...
Tvoj priateľ potrebuje vyliečiť obličky. Choré obličky spôsobujú pocity strachu.
Obličky treba držať v teple, mal by dbať na to, aby nepil ani nejedol nič studené a mrazené, ani chladené. Obličky by mal nahrievať stále, najlepšie nosiť obličkový pás.
Najdôležitejšie je prečistiť obličky. Od hlienov ich prečistí tak, že vyradí všetky mliečne výrobky, mlieko a tuky, ktoré sú husté a lepkavé a upchávajú obličkové cesty. To sú živočíšne a stužené tuky, vrátane palmového a kokosového "oleja". Tuk by mal jesť len vo forme semienok alebo malého množstva panenského oleja.
Dôležité je vyradiť cukor všetky sladkosti, v začiatku i ovocie.
Jesť by mal veľa zeleniny.
Dôležité z hľadiska ukľudnenia nervového systému je zaradiť celozrnné obilniny, ktoré ho nielen prečistia, ale dodajú B vitamíny na vyliečenie.
Tak sa na neho vykašlite. Každý je sám svojho osudu strojcom. Keď k lekárovi nechce ísť, tak nech nejde, jeho vec.
toto mi hovoríme všetci, ale predsa. keď má niekto panický strach, nedá sa to ovládnuť.
na takého sraľa len ťažšiu chorobu na nejaký čas, aby zistil o čom je život...potom dospeje.
No bud sa prekona (ak mu je naozaj zle) alebo bude posr... z injekcie a bude trpiet dalej...ine riesenie neexistuje.
Nech caka az to bude este horsie, potom ho budu cakat aj ine, "prijemnejsie" procedury...kedze ma problemy s GIT tak taka kolonoskopia a gastrofibroskopia je tiez zazitok...