ahojte chcem sa spýtať načo treba dbať pri rakovine aká strava tu pomôže a aké vitamíny treba brať aby si človek čo najviac pomohol ? hlavne ked je na začiatku... vdaka
strava/vitamíny doplnky pri rakovine
Vláknina PSYLLIUM – skorocel indický – Zdravá strava pre črevo
25. septembra 2012 , MUDr. Bergendiová Katarína, PhD.
Zdravie »
Najlepší zdroj vlákniny aj pre ľudí, ktorí majú problémy so znášanlivosťou obilnej vlákniny.
Štandardná strava obsahuje príliš málo alebo vôbec žiadnu diétnu vlákninu. Aj tí, ktorí dokazujú, že pre nich je dôležitá zdravá výživa, majú ešte stále znížený denný príjem vlákniny. Podľa Harwardskej školy pre verejné zdravie “je vláknina dôležitou súčasťou zdravej stravy a mali by ste prijať aspoň minimum dennej odporúčanej dávky, čo je 20-35 gramov diétnej vlákniny u dospelých.”
Potraviny totiž nie sú len zdrojom výživy, ale vďaka vláknine, ktorú obsahujú podporujú aj činnosť čreva. Vďaka nej sa zlepšuje priechodnosť čriev a podporuje pravidelné vyprázdňovanie, a tak sa zabraňuje zápche. Podporuje chudnutie cestou zníženej chuti do jedla a lepšou absorpciou, zabraňuje rakovine hrubého čreva, znižuje cholesterol a pomáha pri liečbe chorôb syndrómu dráždivého čreva a zápalu čreva – divertikulitída.
Vláknina sa vyskytuje bohato v strukovinách (fazuľa, bôb, hrach, sója, cícer), celozrnných obilovinách (ovos, pšenica, jačmeň, raž, špaldová pšenica), v ryži natural, pohánke, v zelenine, ovocí, v ľanovom semene a pod. Ak jeme dostatočné množstvo zeleniny a ostatných výrobkov bohatých na vlákninu, môžeme zlepšiť zdravotný stav svojich čriev. To všetko je zdravá strava pre črevo. Má totiž „prebiotický“ efekt na črevá, čo znamená, že nám pomáha vytvárať vlastné zdraviu prospešné baktérie a podporuje ich rast a rozmnožovanie.
Najvhodnejším a najdôslednejším spôsobom pridávania vlákniny k vašej dennej strave je užívanie kvalitného doplnku na báze skorocelu, ktorý sa získava vyčistením obalov semien Skorocelu indického – Psyllium .
Psyllium je zdrojom rozpustnej vlákniny, podobný vláknine, ktorá sa nachádza v obilovinách ako ovos a jačmeň. Hlavný rozdiel je to, že skorocel má vyšší obsah vlákniny ako ovsené otruby. Psyllium optimalizuje pri pravidelnom užívaní fyziologickú funkciu tráviaceho traktu, predovšetkým hrubé a tenké črevo. Je to tým, že vláknina na seba viaže veľké množstvo vody, objem črevného obsahu sa zväčšuje, a to stimuluje peristaltiku čreva.
Účinky
čistí tráviace ústrojenstvo a reguluje stolicu
dáva do pohybu „lenivé črevá“
pomáha pri redukcii hmotnosti
znižuje riziko rakoviny hrubého čreva
znižuje hladinu cholesterolu a cukru
V tráviacom trakte až 14-krát zväčšuje svoj objem a pohlcuje nadbytočnú tekutinu za vzniku gélu. Gél na seba viaže jedovaté látky pochádzajúce z metabolizmu a očisťuje tráviaci trakt a tiež priaznivo ovplyvňuje stolicu (významná pomoc pri prevencii proti rakovine). Neobsahuje fytáty, lepok ani zložky mliečneho či obilného pôvodu. prečisťuje hrubé črevo od nahromadených toxických zhlukov a usadenín a zabraňuje vytváraniu nových zhlukov vďaka použitiu rozpustnej a nerozpustnej bylinnej diétnej vlákniny.
Dávkovanie
10g psyllia – dve kávové lyžičky – rozmiešajte v menšom množstve vody a vypite. Nezabudnite to zapiť ďalším pohárom vody, prípadne niečím iným. Ak chcete účinok zosilniť, môžete ho užívať aj viackrát denne. V žiadnom prípade Psyllium nevaríme. Ak necháte riedenú zmes odstáť, Psyllium absorbuje vodu a zrôsolovatie a je problém s vypitím.
Môžete ho pridávať aj do iného jedla – mliečne nápoje, jogurt. Môžete si pripraviť nápoj z rozmixovaného ovocia a do neho pridať psyllium. Dôležité je zapiť ho s dostatočným množstvom tekutiny – to znamená približne jeden až dva poháre.
Ak počas užívania Psyllia pociťujete nejaké problémy, jednoducho znížte jeho príjem, pokiaľ problémy nezmiznú. Potom môžete príjem Psyllia postupne zvyšovať. Psyllium nie je vstrebávané naším telom a nie je návyková. Je preto vhodné na dlhodobé užívanie. Odporúča sa užívať 30 minút pred jedlom alebo po jedle. Najlepšie je čisté psyllium – čo znamená približne 98%né.
Po čase by sa malo upraviť fungovanie organizmu. Vláknina je dôležitá na prečistenie tráviaceho traktu. Väčšina ľudí však prijíma v bežnej strave len 10 – 15 gramov vlákniny denne, zatiaľ čo potrebné množstvo by malo byť minimálne 25 g. Vláknina pomáha zlepšovať priechod nestrávených zvyškov tráviacim traktom, čo má vo svojom konečnom dôsledku pozitívny vplyv na naše celkové zdravie. Ak máme nedostatok vlákniny, strava nám v črevách hnije a do tela sa vylučujú krvou jedovaté toxíny.
Dobý deň.Keďže každý človek je jedinečný.U každého sa rovnaká choroba prejavuje inak.Ja a aj manželka máme epilepsiu a obaja používame rovnakú alternatyvnu liečbu.A aj napriek tomu,mne liečba lepšie zaberá ako jej.Ja mám omnoho menej záchvatov ako ona.Tak isto je to aj z rakovinou.Napíšte mi na môj email jogo78@centrum.sk a poradím Vám čo by Vám pomohlo.Nebudem sem písať čo,pretože,by som tu robil reklamu firme vďaka ktorej mne a aj Vám pomôžu aj keď mate nie epilepsiu,ale rakovinu.
Dobry den.Dovolte mi reagovat na vase prispevky .Dokazeme vam pomoct bez chemoterapiii a ozarovani.Mame za sebou vela vynikajuch vysledkov ..Ak mate zaujem tak ma spatne kontaktujte..Nejde o ziadne farmaceuticke lieky plne chemie ktore maju za ulohu predlzovat vasu liecbu a samozrejme nevyliecit vas.Ponukam vam moznost vyliecit sa nech to znie akokolvek cudne,neveriacky. V kazdom pripade za info nic nedate ..Rozhodnutie je na vas.
Skvely clanok:
anticancer.ponuky.info
Dobry den. V mojom okoli, aj rodine pomohli produkty, ktore su podla mna jednicka na trhu. Peptidove bioaktivne ultrafiltraty. Vyvinul pan, ktory je kapacita a empaticky clovek. Rada vam poradim a skontaktujem s nim.
Dobrý deň.Záleži aj od imunity každého človeka,ako sa popasuje z danov chorobov.Ak mate záujem riešiť Váš zdravotný problém napište mi na jogo78@centrum.sk.S pozdravom Jozef.
Ahojte, ja mám rodičov, ktorí sú v strednom veku a už sú obaja onkologickí pacienti. Ani pri diagnostike ochorenia, ani počas priebehu liečby nebol nikto kto by im pomohol ani poradil ani ohľadom dostupných príspevkov, dávok ani sociálnych služieb v zákonnej rovine, rozhodla som sa písať o tejto téme diplomovú prácu s názvom: Možnosti sociálnej práce pri pomoci so zabezpečovaním sociálnych potrieb ľudí s onkologickým ochorením.
V rámci práce budem robiť výskum zameraný na pomoc ľuďom s onkologickým ochorením v rámci skvalitnenia ich života. Preto chcem poprosiť všetkých, ktorí trpíte onkologickým ochorením (alebo ste 3 roky po liečbe), či by ste mi pomohli a vyplnili dotazník k výskumu : docs.google.com
Mojich rodičov to síce nevylieči, ale pevne dúfam, že to prinesie viac možností pomoci pri zvládaní tohto ochorenia. Ďakujem všetkým, ktorí budú takí láskaví a zapoja sa. Dotazník je anonymný.
podľa mňa to nič nepomáha
Ahoj Lucka nie je to nahodou pre male deti ? Ci sa to vyuziva aj takto ?
Ahojte, darujem niekomu z Vas za poštovné 11ks nutridrinkov Supportan (tropické ovocie + čokoláda) - viď obrázok: www.pilulka.sk
Vhodné pre kachetických onkologických pacientov v pokročilom štádiu ochorenia u ktorých je obmedzený príjem potravy a tekutín. Slúži ako doplnok výživy, event. aj ako kompletná náhrada stravy.
Žiaľ sme ich u nás už využiť nestihli ....