Kto má doma držať kasu alebo ako si deliť náklady v domácnosti?

Táto diskusia patrí k článku: Kto má doma držať kasu alebo ako si deliť náklady v domácnosti?
Kto má doma držať kasu alebo ako si deliť náklady v domácnosti?

Existujú rôzne spôsoby, ako si deliť náklady v domácnosti. Taktiež otázka, kto má držať domácu kasu v rukách závisí od jednotlivých párov a ich nastavenia. Vymenujeme si niekoľko z nich. Potrebné je vybrať si ten, ktorý každému najlepšie vyhovuje. Treba však otvorene diskutovať o týchto skutočnostiach a nastaviť si systém, s ktorým sú spokojné obe strany.

casese2124

Na sledovanie času a rozpočtu odporúčam použiť timecard-calculator.net. Môže byť užitočným nástrojom na sledovanie výdavkov a efektívne riadenie financií domácnosti.

Micloso

tiež poznam par takych, čo si svoje peniaze uživaju a partnera nechaju aby platil bežne vydaje a ešte ich živil. Lenže kedykolvek a čokolvek sa može stat a človek sa tak dostane do dlhov, do zařarovaneho kruhu splatok a len tažko sa z toho človek dostane vonku. U nas to tiež tak bolo. Partner doma bez prace, ja na materskej, z materskej som platila vačšinu veci a ešte splacala dlhy formou splatkoveho kalendara

petroneta

Manžel, kým mi žil, mi zakaždým dával celú výplatu, teda išla na moje meno. On mi hovoril, že to ja viem, čo kedy treba chlapcom našim kúpiť, čo treba do kuchyne. Tak som ich používala a hospodárila s nimi, a vždy aj pekne ostalo.
Takto to bolo normálne, ale dnešné moderné ženy často nevedia, čo je to normálne hospodáriť, a pri plate, ako máš, a že celý prejde, a to ste len dvaja, a nie dvanásti, potom nemajte spoločný účet. Nech hospodári zo svojho. Nie ste ani manželia, normálne by bolo, že vzhľadom k tomu, že býva ona v Tvojom byte, potom ponúkne zo svojho platu na režijné náklady a na stravu.

Zuzulik8

Matb skus sa s nou najskor porozpravat a navrhni pravidla, ak to aj tak nebude fungovat tak je nacase zamysliet sa ci takuto priatelku po svojom boku chcem.

Zuzulik8

No na ten posledny sposob pozor, prave tu raz davnejsie pisala zena kde to mali s partnerom tak, ze on si celu svoju vyplatu odkladal na sporiaci ucet a ona sama platila zo svojej najomne a vsetky naklady na domacnost. A po par rokoch ked sa mali posunut dalej a kupit nehnutelnost si on nasiel milenku ku ktorej odisiel aj so vsetkym nasporenym a ona zostala s holou ritou. Podla mna je tento sposob z tohto dovodu velmi nevhodny.

Agiona

myslite si, že su v dnešnej dobe veritelia, s ktorymi sa da v čase nejakych finančnych problemov bez problemov dohodnut? Alebo su všetci tak velmi striktny a trvaju na nesplnitelnych podmienkach?

Martinox

MATB: vymen priatelku. Najdi si taku, ktora si važi jak teba, tak seba, tak aj to spoločne čo mate. Pretože toto nikam nevedie.......

Matb

Zdravím Vás...
Môj mesačný príjem je niečo cez 3000 eur netto priatelka zarobí cca 450 mesacne netto bývame spolu v mojom byte ktorý som si kúpil dávno pred tým než sme spolu zacali chodiť a žiť a príde mi blbé mať spoločný účet lebo všetko sa platí z môjho účtu priateľka rozdrbe svoju a ešte polovičku z mojej výplaty...je to normálne? Moja prvá priateľka mi nikdy nesiahala do mojej výplaty.Ma takýto problém ešte niekto iný? Ako to riešiť? Mne sa nepáči ze každý mesiac je cela výplata preč...Chcem šetriť na horšie časy.

Nikolasa

kasu by mali držat obaja spoločne a všetky riešit s rozumom. Hlavne sa nedostat do začarovaneho kruhu zadlženosti, nie lahko sa z neho dá dostat vonku