Unavovy syndrom- dlzka PN?

Príspevok v téme: Unavovy syndrom- dlzka PN?
.....

Ahojte,

Prosim vas, neviete mi niekto povedat ako dlho moze byt clovek na PN s unavovym syndromom? Som na PN 3 tyzdne, obvodna lekarka mi chce PN ukoncit, napriek tomu, ze sa citim velmi zle. Ale tiez viem, ze jej to tazko dokazem, kedze vsetky vysledky - odber krvi, moc, su v poriadku. Citim sa psychicky aj fyzicky velmi zle. Neznesitelna bolest svalov ruk aj noh, mravencenie v rukach aj v nohach, silne uzkosti, depresie, tlak na hrudi, unava...

Dakujem.

.....

Ddani, na depresie sa liecim roky. Napisem ti na e-mail, dakujem. Prave, ze som tiez uvazovala, ci to nebude nieco so svalmi. Lebo je to ozaj neznesitelne a ani na minutu sa to nezlepsi. Stav a problem je stale rovnaky. Velmi ma to obmedzuje v zivote.

Ddana

Ak chceš, môžem odpovedať aj emailom... ddaannaa@centrum, sk mala som podobné problémy, s tým rozdielom, že namiesto únavového syndrómu tam bola myopatia (ochorenie svalov), ale tak či tak sa tam nakoniec dosttavila depresia.

.....

Ku psychiatricke chodim a dg. "unavovy syndrom" mi diagnostikovali na neurologii.

Ddanka, Pezinok rozhodne nie! Studujem este Mgr., zalezi mi na skole, pracujem aj na sebe a po hospit. netuzim. Vysporiadam sa s tym radsej sama ako sa dat do ruk niekomu, kde ta este viac zlozia na zem a este po tebe poskacu. Ale vdaka vsetkym.

Ddana

Skús psychiatra - niekedy zaberú antidepresíva, nemusí to byť únavový syndróm, ale tzv. larvovaná depresia, kedy sa neprejavuje príznakmi smútku, ale práve únavou psychickou i fyzickou. Doporučujem skúsiť aj psychosomatické oddelenie v Pezinku.

.....

Nerada som na PNke, ale citim, ze sa nemam dobre. Od januara som robila 12-stky, ziadna dovolenka nevycerpana!, mozno to spustilo tento problem. Na uzkosti a depresie mi v septembri nasadili lieky. Stav sa nezlepsil. Keby som bola schopna, verte, urcite by som "nelezala v posteli" !

hehe1

shayleen ty trubka, ked nevies, co to je tak nic nepis, tito ludia nemozu len tak vstat, co to ma spolocne s tym, ze mas znizenu funkciu stitnej zlazy? porovnavas absolutne rozdielne veci :D autorovi tolko, treba sa zamerat na to, ake si mal prvotne priznaky a tam niekde zacat hladat, lebo z obycajneho krvneho obrazu sa casto zisti velke kulove a nasi lekari su slabi ako caj, to mozem povedat z vlastnej skusenosti a tisicov dalsich .... treba vypatrat prvotnu pricinu, chod k imunologovi a daj si urobit testy na borelie, chlamydie a podobne zalezitosti a ked ta obvodna nebude chciet pocuvat a postat, vymen ju..... nedaj sa sikanovat.... dovodov moze byt milion