Ahojte. Chcela by som vas surne poprosit o radu. Mam 25 rokov a cca od 13tich mam problemy s pletou. Skusala som kadejake pripravky od koznej, aj roaccutane som dvakrat brala, naposledy pred asi 7 rokmi. Nejake velke pupaky sa mi netvoria, zato mam plet odsypanu malymi vyrazockami husto pri sebe, cela je mastna a mam velmi rozsirene pory. Kedze som plet dlhodobo vysusovala, pouzivanim roznej "osvedcenej" kozmetiky, a to som ozaj investovala vela, mam ju teraz velmi dehydrovanu. Citim ze je napnuta, no napriek tomu sa masti, vzdy sa cela lesknem. Kedze uz ozaj ziadnym reklamam a hocijakym "vychytavkam" neverim, chcela by som sa vas spytat ci neviete o niecom prirodnom, co dokaze hydratovat takto poskodenu plet. Ja uz ozaj nechcem ziadnu chemiu, ani vidiet. Ono vsetky tie vyrobky vzdy maju nejaku chemiu, aby to mohli patentovat. Lebo to co je cisto prirodne, nie je mozne patentovat. Takze casto by stacilo nieco ozaj prirodne, ale ti vyrobcovia to samozrejme nepovedia, len aby mali zisky. Vsetko je o sprostych ziskoch. Najde sa tu prosim aspon jedna osoba ktora by mi vedela poradit nieco ozaj prirodne, co dokaze hydratovat plet? Najlepsie ak s tym ma aj nejaku skusenost. Zacala som si teraz davat na noc panensky olivovy olej zmiesany s tea tree olejom, ale potom som sa docitala ze vraj na to nemusi mastna plet reagovat dobre :/ Budem vdacna za kazdu radu...
Velmi dehydrovana a zaroven mastna plet
Ja by som poradila ak máš mastnú pleť nepouživať oleje a nič mastné jestvujú krémy hydratačné je ich mnoho napr.Oriflame s tým aj robím tiež mám problematickú pleť vyskúšala som veľa krémov a v Oriflame som si našla ktorý mi sadol dobrá je aj dužina s listov aloe vera to hydratuje a potom uvidiš čí budeš potrebovať mastné krémy.
Lubi, aby som tu nemusela vypisovat oleje na problematicku plet, tak tu je link, kde je vymenovanych 7 olejov. Na tento typ pleti aky mas ty, si viacere zeny pochvaluju hroznovy olej a olej z vodneho melona.
Sama som mavala dehydrovanu a napnutu plet napriek tomu, ze som pouzivala dlhe roky mastny krem. Zial, chemia v nom zohrala svoju ulohu a plet sa stavala coraz viac citlivejsia, nehovorim o zimnych mesiacoch, kedy ma az stipala a mala som na nej cervene flaky.
Mne vemi pomohla prirodna kozmetika Elysson, ktora sa miesa pre kazdeho jednotlivca zvlast ale je pomerne draha, takze nie kazdy je ochotny do nej investovat, zvlast ked doba trvanlivosti kremu je max. 4 mesiace. Pridala som aj za studena lisovane oleje, momentalne len tie pouzivam na plet a sama si neviem vynachvalit taky uhorkovy olej, vyborny aj na kruhy a vacky pod ocami, pre mna neskutocny pomocnik. Na plet je velmi lahky a hlavne vyborne hydratuje. Mam odskusany aj olej z japonskej kamelie, kiwi olej, mandlovy olej, ktory je tiez velmi lahucky na plet, avokadovy olej, olej diktamos a mozem skutocne potvrdit, ze oleje su priam zazrak na plet. Konecne viem, ako vyzera dobre hydratovana plet bez supiniek a suchosti. Ty si samozrejme vyber olej na tvoju problemovu mastnu plet a hlavne skus vydrzat, pretoze plet sa ti moze v zaciatkoch zhorsit, je to prechodom z chemie na prirodu, ale verim, ze ocenis jej ucinky. Osobne tea tree olej pouzivam len sem tam ak vybehne nejaka vyrazka, ale vyvaruj sa hlavne ocneho okolia, lebo dost stipe. Ja najradsej kupujem oleje od dr. feelgoda, lebo su v tmavom skle a maju pipetu na presne davkovanie. Taktiez na odlicovanie pouzivam len olej. Ten objednavam z Nobilis Tilia ako aj sera na prekrvenie pleti.
-odkaz odstránený-