Bolest kolien

Príspevok v téme: Bolest kolien
sc0ty

Dobrý deň, mám 17 a v poslednom case ma trápia kolená. Som sportovec hlavne leziem a lyzujem ale jazdím aj na bicykli a behávam plus každý 2 deň trénujem. Beriem aj klbovu vyzivu pre sportovcov keďže mi puka v kolenách , teraz už menej ale asi dva týždne mam intenzívne bolesť kolien. Nebolia ma keď beham ale vtedy keď ako keby spevnim nohu napr. pri drepoch, keď ich mam skrcene tak nič necitim ale akonahle sa vystriem nastane bolesť a musim to rozchodiť. Neviete v čom by mohol byt problém? Mam navštíviť lekara ? Ďakujem.

MatejR

Dobrý deň,

pri nadmernej športovej záťaži dochádza k preťaženiu niektorých svalov, ktoré časom stratia svoju funkčnosť a dochádza k svalovej nerovnováhe.
Pravdepodobne Vaše bolesti spôsobuje skrátený trojhlavý sval lýtka (m. triceps surae) alebo skupina svalov na zadnej strane stehna (tzv. hamstringy). Pri vystretí dolných končatín sa tieto svaly natiahnu a ochranný mechanizmus vyvolá bolesť, aby chybný pohyb nepokračoval a nedošlo tak k poškodeniu.
Postihnuté svaly je možné prebudovať jedine presne zameranou terapiou na zdroj bolesti. Po uvoľnení skrátených svalov telo opäť môže vykonávať bezbolestný pohyb.
Prajem skoré uzdravenie a návrat k aktívnemu športu.

Matej Riger, Applause Klinika pohybu

KolenaMaBolia

Čaute chcem sa spýtať čo by mohlo spôsobovať boliesti oboch kolien? Už 2 den ma bolia silno kolená mam problemy zo žaludkom a od toho ma bolievali aj kosti, ale 3-4 mesiace ma kosti neboleli myslel som že mam od toho pokoj (možno aj viac ma neboleli kosti) dokonca som začal behávať ale nie vela taký poklus 12 minutový bol som 3x dokopy za týžden konkretne v piatok,nedelu a stredu. v štvrtok som bol na kupalisku zaplavať si a potom v teplej vode 40 stupnov. Chcem sa spýtať nemože to byt aj s toho kupaliska nejak zapalene alebo čo?
Dnes ma nonstop od rana bolia kolena su strané studene ked som šiel do sprchy kusok bolest prestala no zase začalo. Kosti mi velmi často pukaju jedaval som aj avokada no malo to mali efekt asi začnem znova. Bolest je asi nejaka taka ako keby mi ich tam niečo "stlača" alebo taký tlak citim chlad v oblasti kolien. Čo mam robiť ? Žačal som piť kavu znova po 2 rokoch ma to nejaký suvis? kavu pijem 3 den. Už som si myslel že aspon s kostami mam pokoj a už som začal aj behavať.. to človek fakt musi byt doma na riti a nemože nič robiť ? mam 19 rokov.. problem s kostami mam od 18 ako začali problemy aj so žaludkom a chrbticov - na chrbticu mam cviky.

jozko963

mne na pukanie kolena pomohli tabletky amitamin® arthro360, uzivam ich stale a zatial mam pokoj s pukanim, musis vyskusat asi viac pripravkov co ti sadne, maju ich napriklad tu
-odkaz odstránený-

Gima

Zajdi do lekarne a kup si vvyživovy doplnok pre klby. Mne pomohol krystalicky kolagen, take biele kocky. Potom Osteofit... Jednoducho liecba je dlhodoba a vyžaduje miernejsie tempo, co sa tyka sportu.

Jozef68754

Ahoj, davaj si pozor na svoje zdravie, mozno by bolo dobre zvolnit trochu sportove aktivity. Ja som mal pred rokom uraz na bicykli, vyklbil som si kolena a musel som absolbovat operaciu. Par mesiacov trvalo, kym som zacal znovu aktivne sportovat. Pri rekonvalescencii mi velmi pomohol wobenzym. Skus, mozno pomoze aj tebe. Drz sa