Dobry vecer. Zrejme mi tu neporadite, no aspon sa vyrozpravam. Nemam vela naozajstnych priatelov, tych co mam by sa dali zratat na 1ruke. Velmi casto placem,lebo sa trapim a neviem ako dalej. Mamu uz nemam. Ja som kvoli zdravotnym problemom na invalidnom dochodku a studujem denne studium na VS. Zijem s otcom. Nakolko mi to financne nevychadzalo,ubytovanie mi plati otec. Skolne a vydavky na zivot,ako aj stravu doma s otcom a pre seba ked som kvoli skole prec si platim sama z invalidneho. Otec si dal podmienku za to,ze mi plati ubytovanie,musim chodit domov a pomahat mu (domacnost,zahrada). Takze ked mi skoncia skolske povinnosti cestujem domov a tam robim,co treba (varim periem upratujem,pomaham v zahrade). No a potom zas spat do skoly. Mam toho vela,uz zanedbavam aj svojich lekarov a lieky. Trapi ma,ako zijeme. Dom je stary a nutne by potreboval opravy (strecha zateka, okna by uz potrebovali vymenit uz sa rozpadavaju fuka cez ne. Omietka opadava vonku i vnutri,plesen,a tak. Otec ako keby uz na vsetko rezignoval,nic neriesi,na vsetko kasle. Ako keby uz len cakal na to,nech uz zomrie. A ja ako zena neviem si s tymto poradit,vsetky tieto vady neviem ja osobne opravit renovovat,muzov nepoznam co by pomohli to opravit a na vsetko treba peniaze ktore nemam. Pomoc pribuznych nulova). Pozicku nemam sancu ziskat a ani otec. Ja som tak stastna ked sa vraciam do skoly. Kvoli teplu. Doma mame 13st. Otec kuri len vecer. Ja mam na sebe 5vrstiev oblecenia,este aj ciapku na hlave. Uz 2mesiace som nachladnuta. Je to ako na hojdacke. Ked som v skole a na byvani,tam sa dam do poriadku,no ked sa vratim domov do zimy,za tie 3dni v zime som zas nachladnuta (kasel smrkanie zimnica). Neviem ako z tejto situacie von,je to na zblaznenie. Otec dom nepreda a zas dom ma taketo zavady co znizuje jeho hodnotu,takze by sme za predaj domu zrejme ani na byt nemali. Mozno poviete, naco studujem,nech si najdem pracu a bude aj na opravy,teplo. No mam zdravotne obmedzenia (uz som to skusala no nezvladala som to. Praca, skola, stihat robit doma vsetko). Aj preto studujem,aby som si raz skor nasla pracu co by ma uzivila. A zrejme viete co na slovensku zarobi zena. Ved ako vsetci. Ja uz naozaj neviem ako dalej. Asi som sa potrebovala len vyrozpravat. V skole spoluziaci a ini ludia ani netusia,ako zijem a ako na tom som. Ked som mala priatela,aspon jemu som sa obcas vyrozpravala,vyzalovala. No uz nemam ani jeho
Neviem ako dalej
Vlci mak, to akokeby som cital po sebe pred 7mimi rokmi. Zomrel mi otec, surodenci odisli a ja som zostal sam s mamou. Vsetko sa zacalo kazit, nepochopitelne "minule prevedenie" vela veci v dome, proste cele zle.
Tu zimu vyrieste ako prvu, lebo to spravi obrovske skody aj na majetku aj na vasom zdravi (hl. otcovom). Potom dalsie veci jednu po druhej, nie vsetko naraz.
skor pis do siedmeho z neba...ako ti mame my pomoct?