BETAKAROTEN moze sposobit rakovinu koze...???

agina

A vies RNG ze na tom bude nieco pravdy??? Tiez som sa dala zlakat reklamami a ked som sla pred dvoma rokmi na Kretu, tak som sa dopovala betakarotenom a mam pocit, ze mi to sposobilo alergiu koze. Pred rokom som to uz nebrala a uplne v pohode. Teraz idem do Egypta a ziaden betakaroten nehrozi.Skor jes viac ryby a pit antioxidacne caje.Myslim, ze je to hodnejsie.

RNG

Niekde za poslednych par dni som to uz spomenul. Zasada je opalovat sa postupne, pouzivat prirodzene oleje na filtraciu skodlivej casti ultrafialoveho ziarenia(jedno opaluje, druhe len skodi) a antioxidanty na kompenzaciu skodlivych latok(volne radikalu) vytvorenych pri expozicii na slnko.
Akekolvek ocervenenie znamena poskodenie koze(zapal, ktory ked je privelky, koza vytvori novy set buniek a "krasne opalenie" sa premeni na supanie koze.

RNG

Takm ma napadlo, mozno z vodorozpustneho beta karotenu moze v tele vytvorit tukorozpustny retinyl, potom by mal dr Bukovsky uplnu pravdu.
Ale zatial to bolo vypustene do vzduchu, tak ako mnohe ine spravy proti doplnkom(ociernenie vitaminu C, E, D) a roznym alternativam.
Zaujimave, tisice pozitivnych z prirody vyskumov sa neobjavia v tlaci a na televizii, ale jedna zla sprava a behom par dni obehne cely svet.
Napr na pozitivne ucinky vitaminu E je vyse 10 000 vyskumov, mnohe vinikajuce. Nuz a staci prepozicat meno znamejsieho lekara a nemocnice s takzvanym vyskumom(z 10 000 vybral 19 takych, ktore nejak zahadne dospeli k opacnemu tvrdenie, samozrejme, ked ich lekarske kapacity z alternativneho tabora preskumali, nezakladali sa na pevnych zakladoch)N8uz ale media to rozsirilo, odvolanie inych nenapise a spochybnenie pre siroke masy plati.
Taka je sila penazi, a tie su na strane farmacie, poistovni a celeho zdravotneho priemyslu.
Mozno som to uz spomenul raz, ale napr v USA tvori zdravotny priemysel 16.5% hrubeho narodneho dochodku. To je viac, ako doprava, energetika a polnohospodarstvo dokopy.
Cez mnozstvo lekarskych spolocnosti je zjednotene do viacmenej monopolu informacii, konkurenciu ma len v malej hrstke alternativnych lekarov, ktorych sa nesnazi uplne znicit, ale efektivne kontrolovat ich dosah na zanedbatelnu skupinu ludi, tak aby masy zostali ciste pod ich zjednotenym vplyvom.
Peniaze vladnu svetom....

rybka17

RNG, tak co odporucas na predlzenie opalenia a proti spaleniu? samozrejme okrem dobrych kremov to je samozrejmost...

RNG

Vela vsetkeho skodi. Ale beta karoten je vodorozpustny, takze telo sa ho vie velmi lahko zbavit cez ladviny.
Chemicky vyrobeny moze byt aj zly, preto prirodny je samozrejme najlepsi.
Niektore formy A vitaminu su tukorozpustne, daju sa lahko predavkovat, a napriek doma rozsirenej fame, ze su dobre proti spaleniu na slnku, opak je pravda. Retinyl(forma Acka) a retinyl palmitat zvysuju citlivost na slnko, nie potlacaju ucinky ziarenia, ako vitaminy E C a rozne prirodzene olejove filtre(kokosovy, mandlovy, kakaovy)

ethel

vitamíny A,D,E,K sú rozpustné v tukoch.Keď zješ mrkvu,mala by si si dať aj ližičku oliv.oleja.Keď si dáš capsulku betakaroténu-je to už aj s tukom.

rybka17

ja som ho minule leto uzivala a tiez mi dost pomohol..teraz som tiez z toho zmatena...ale je pravda ze pohodlnejsie je zjest tabletku ako osupat dve mrkvy :-)