Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

BETAKAROTEN moze sposobit rakovinu koze...???

lusijka

tak ja uzivam beta karoten kazdy den. Vlastne, prvy krat som ho zacala uzivat minuly rok, ked som isla na Vianoce na dovolenku. A teraz ho tiez uzivam. Nikdy som nepocula, ze skodi a ze nie kazde telo ho prijima rovnako. Niekedy ho nemusi prijimat vobec. Ale ak je pravda, ze skodi, tak s nim prestanem. Len som si myslela, ze sa berie kvoli tomu, aby som sa lepsie chranila pred slnkom. Ci nie?

RNG

Pouzi kokosovy olej hlavne ked si na slnku.Ma filter 4 az 8, nedrazdi je hojivy, vyzivny(prestupuje cez kozu) a zaroven ochranny proti plesniam a nakazam.
Na regeneraciu koze po opalovani je ale vitamin E(400-800 IU po opalovani+ natriet si kozu tekutym vitaminom E na miestach hodne opalenych. Na spaleniny je najlepsie ciste aloe vera(99.3%), natierat casto

agina

A vraj sa nim neda predavkovat, pretoze telo si z neho vytvori tolko vitaminu A kolko potrebuje a ostatny betakaroten vyluci.

Alternativa

Syntetizovane doplnky maju vyrazne mensiu vstrebatelnost organizmom, a teda aj ucinok, ako ziskane z prirodzenej vyzivy. Chyba im napr. tzv. synergicky ucinok, t.j. na ich efektivne vyuzitie potrebuju dalsie latky. Napr. na vstrebanie vapnika je nevyhnutny horcik v spravnom pomere - to ma farm. priemysel zvladnuty. Ale nevyhnutny vit. D nie je mozne do pripravku "dosadit". Toto je len malicky a nie celkom kompletny priklad, preco synt. doplnky su na nas pomerne malu efektivne. Mnohe produkty na tzv. prirodnej baze su chemicky upravovane, cize zase chemia :O(.
Aby sme zostali v teme : urobte si napr. salat z mrkvicky :D

RNG

Nevsimol som si to slovo "synteticky"
Tu si treba uvedomit, ze prirodne produkty su vzdy lepsie, ako ich synteticke nahrazky.Tie mozu obsahovat plno skodlivyn z komplexnej syntezy.
Doplnkovy priemysel vyuziva casto synteticke nahrazky prirodnych latok, aby si zvysil zisk.
Dnes je to vsade o peniazoch, kazdy priemysel a odvetvie klamu.
Zialbohu peniaze prevladaju nad moralnymi principami a cestnostou. Clovek musi byt stale ostrazity, aby na nieco nenaletel.

RNG

To je len jeden z utokov na doplnky. Na niekolkotisic vyskumov, ktore zostanu pre verejnost prakticky nezname sa vyhodi jeden tzv.vyskum, obvykle zo znamej nemocnice s prepozicanim mien autorit, ktory jemne spochybni nejaky doplnok. To sa zjavi samozrejme do tyzdna vo vsetkych novinach globalne, a to staci pomylit ludi a odstranit nebezpecenstvo, ze by si ludia konecne uvedomili pravdu, ze su zdravotnym priemyslom manipulovani na maximalizaciu ziskov a hrubeho obratu tohoto odvetvia.
Staci im to udrzat monopolne postavenie a diktat sirokym masam, aj napriek zdanlivej slobode slova.

agina

Ja som kdesi citala, ze fajciari by sa mali uplne vzdat syntetickeho betakarotenu, pretoze podporuje tvorbu kyslikovych radikalov v plucach.
Betakaroten obsahuju rebarbora, spenat, mrkva, melon, marhule, tekvica, paradajky,brokolica, pomarance.

RNG

Beta karoten je vodorozpostny, takze sa nemoze dostat zvnutra cez podkozne tukove vazivo.
Premena na tukorozpustny retynil v tele nie je nikde dokazana, ale je to mozne, telo robi vseliake zazraky.
Chyba je, ze retinyl zvysuje fotosenzitivitu, takze sa lahsie spalis.
Sice je regeneracny, ale ked sa spalis, koza ide dole aj s tym krasnym opalenim....

dadela

Beta-karoten je dolezity pre oci a chrani pokozku pred UV ziarenim. Pomaha k zhnednutiu pokozky a udrziava jej bronzovy odtien. Organizmus si ho podla potreby dokaze premienat na vitamin A. Treba sa drzat davkovania a neprekracovat dennu davku. Ja som s tymto pripravkom spokojna.
gym.sk