Uzivanie antibiotik a creva

Príspevok v téme: Uzivanie antibiotik a creva
orchidejka

Aj tyzden po douzivani antibiotik a stale pretrvavajucom uzivani probiotik mam este stale rozhdzany cely crevny sYstem - vetry, naduvanie, miestami mierne bolesti brucha atd. predtym nikdy nic take a teraz po x rokoch neuzivania atb toto. Nevedeli by ste mi poradit kedy by sa to mohlo ustalit a vratit spat do normalu alebo este ako tomu pomoct, vase skusenosti...dakujem

zuzi74

To vazne este niekto veri na ten "zazracny" actimel?

Ja som sa po dobrati atb davala este mesiac a 1/2 doporiadku a to som tiez uzivala popri nich probiotika. Naviac ma neskutocne svrbel konecnik. Zial vysadila som pestrec v case uzivania atb a ked som ho znovu nasadila po case tie problemy ustupili.

RNG

Na obnovenie probioticke flory v crevach treba si nasadzat kvalitne porbiotika a podporit ich rozmnozovanie mikrovlakninami. Kvalitne probiotika musia byt tepelne a kyselinovo odolne, inac sa nemozu zive doastat do criev. A tak sa musia rozmnozit az vyse 1000 krat, kym su creva plne osadene probiotikami Doplnky ako yogurtu samozrejme nedodaju dost probiotika a uz vobec nie tepelne a kyselinovo stabilnych.

Preto sa obracajte na kvalitne laboratorne pripravene zmesy s mnoho miliardami roznych probiotik a nie na jogurty, co obsahuju len mliecne kultury, aj tie omracene a mizerne malo, inac by nemali jogurty trvanlivost. Pozri napr na vyrobok firmy Healthy origins , co ma 8 druhov tepelne a kyselinovo odolnych probiotik z mnozstve 30 miliard(bilions) kultur na kapsulu.

Jefitto

Plynatosť môže byť z úplne iných príčin... ja som ATB bral od 16.10 do 17.10 a za ten čas som bol na tróne toľko krát, že už ma trebalo len korunovať.

Na plynatosť by som skúsil živočíšne uhlie, to odstraňuje z čreva svinčík. Probiotikám moc neverím, keď k mojim UNASYN ATB som bral nejaké probiotika a pomohli mi asi jak kôrka chleba osvienčimu.

Skús užívať cesnak, strúčik cesnaku ošupeš a prevedieš cez lis (alebo strúhadlo, alebo nakrájaš na drobno), necháš 10 minút stáť a konzumuješ. Ja toto robím od včera, čiže dnes ma čaká druhá dávka. Je to humus, preto zapíjam vodou. Cesnak veľmi pozitívne pôsobí na črevnú flóru a už ho budem užívať aj namiesto antibiotik, keďže má rovnaký (možno aj silnejší) účinok

orchidejka

Probiofix to boli a uzivala som ich 3 hodiny po antibiotikach, bol to sumamed uzivajuci sa raz denne 3 dni a po atb som pokracovala s probiotikami raz denne tak neviem,hnacky som nemala a mam pocit ze pocas atb to bolo ovela lepsie ako po ich douzivani, vtedy sa objavila plynatost a pod. tak neviem co s tym

werg7

mozno boli tie probiotika nekvalitne a nemali ucinok. mozno si pouzivala male davkovanie,... asi by si mala vyskusat inu znacku.