Skúšky a tréma

Táto diskusia patrí k článku: Skúšky a tréma
Skúšky a tréma

Koniec semestra predstavuje pre študentov náročné obdobie. Blížia sa skúšky a treba sa na ne pripraviť. Iste to poznáte – pred skúškou často spravíme veci, ktoré sme dlho odkladali a ktoré vôbec nesúvisia s učením. Na druhej strane patrí ku skúškovému obdobiu stres a tréma.

elovolsne

Antidepresíva bez predpisu - tonzes.com Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese. Mne pomohlo toto.

Mišo21

Ahoj Dušana,

Pekný článok. Rád by som však podotkol, že tebou vymenované spôsoby nie sú jediná cesta ako bojovať so stresom.

Existujú techniky ako zvládnuť stres pred štátnicami. Vychádzajú z toho, že vzniká kvôli pocitu nevyhnutnosti aby sa situácia vyvinula podľa tvojích predstáv. No nemôžeš ju kontrolovať a bojíš sa, že sa vyvinie zle. Tieto tri body sú všetko, čo treba na odbúranie stresu.

Najzákladnejšia technika je ČO NAJHORŠIE SA MôŽE STAŤ?

Predstav si, že sa stane to najhoršie: Vytiahneš si najťažšiu tému zo všetkých. Zamrzneš a vypadne to aj to málo, čo si vedela. Nespravíš štátnice. Znechutená komisia ťa pošle preč.

A teraz sa spýtaj sám seba: Čo najhoršie sa môže stať, ak tie štátnice nespravím? Čo by sa stalo? Naozaj by som zomrel? Budem hladovať, žiť pod mostom, zamrznem cez zimu? Je škola moja jediná šanca? Už nikdy nenájdem dobrú prácu? Rozhodne NIE.

Nebude to jednoduché, ale prežiješ. Tvoj život NEBUDE zničený. Chvíľu by si sa cítil mizerne, skúčene, stratene. No časom to prebolí. Máš aspoň jeden opravný termín – jednu novú šancu. Niekedy i dve. Takže nič nie je stratené. Prípadne sa vrátiš domov, pôjdeš bývať s kamošom a budeš za čas pracoval v robote, ktorá ťa nebaví. Ale prežiješ.

Vedz aj to, že existuje mnoho ďalších príležitostí než škola. Samoštúdium, stovky vzdelávacích programov a kurzov, online vzdelávanie, celoživotné vzdelávanie. Veď pozri koľko ľudí sa vypracovalo na vrchol bez školy. Vymenuj ich niekoľko – z okolia aj zo sveta. Aj ty sa môžeš takto vypracovať.

Uvedomenie, že prežiješ aj keby si štátnice nespravil prináša zmierenie s negatívnym výsledkom. Nech to dopadne akokoľvek, ty pôjdeš ďalej – k lepšiemu. Preto prestaneš byť nervózna a vystresovaná.

Takže čo také najhoršie sa môže stať???

Ďalších 8 ukľudňujúcich techník ako zvládnuť stres pred štátnicami je tu:
bezbolestneucenie.sk
S týmito technikami zvládneš štátnice v kľude, bez nervov a paniky.

Všetky techniky sú ZADARMO :-)