Prednedávnom som si začala študovať rozličné formy alternatívnej liečby, lebo si myslím, že nie je správne že naša západná medicína len potláča symptómy, bez toho, aby skúmala pravú príčinu a tú sa snažila eliminovať. Stretla som sa dokonca s údajom že až 85 percent závažných ochorení (rakovina, vredy a pod) majú psychosomatický pôvod. Podľa mňa to je možno kombinácia, hovorí sa, že i keď má človek určité predispozície na ochorenia, tieto uňho nemusia prepuknúť, ide o to, či si tieto ochorenia životným štýlom spustíme alebo nie. Potláčané emócie, bloky, staré krivny a nespravodlivosti, všetko toto negatívne sa v tele ukladá ako akási bunková pamäť a toto o niekoľko rokov môže spôsobiť prepuknutie choroby. Čítala som zaujímavý príbeh, pani Brandon Bays, zakladateľky metódy CESTA (The Journey), ktorá sa sama vyliečila z nádorového ochorenia a to tak, že sa zamerala na svoje telo a postupne počas dlhého procesu odbúravala svoje telesné bloky, vracala sa do spomienok, ktoré sa v tele usadili, nechávala im priamy priechod, prijímala ich. Bol to dlhý proces, veľmi náročný avšak podarilo sa jej s negatívnymi vecami vysporiadať, čím dala svojmu telu šancu uzdraviť sa. Pre mňa to bol veľmi inšpiratívny príbeh, ktorý ukazuje, aké je naše telo silné.. Veľmi veľa sily je ukrytej priamo v našom tele a je potrebné sa naučiť s ním pracovať.
Po operácii, počas liečby aj po liečbe by mal pacient jednoznačne postupovať podľa nasmerovaní ošetrujúcich lekárov. V súčasnosti je prístup k využívaniu tzv. alternatívnej medicíny rôzny a prívrženci klasickej a alternatívnej medicíny majú medzi sebou stále rozporuplné pnutia.