Vobec nic sa nestane, ja som mala kopu kolegyn zo Slovenska, z Ceska a z Madarska, ktore par rokov po gymnaziu makali v mekaci vo Viedni na plny uvazok, neskor zacali dialkovo, alebo aj denne studovat - samozrejme v Rakusku, vo Viedni - a nadalej popri studiu pracovali v mekaci, ale uz iba na polovicny uvazok. Po skonceni skoly si hned nasli pracu. Jedna studovala operny spev, druha Ernährungswissenschaft, niektore studovali doknca farmaciu, dalsie studovali niektory z cudzich jazykov, jedna spanielcinu, jedna taliancinu, jedna antropologiu, jedna dokonca veterinu... A dokazali to zvladnut, pricom ale gymnazium spravili este vo svojej rodnej krajine (Madarsko, Slovensko, Cesko...). Obzvlast ak nemas rodicov nejako extra bohatych, ale citis, ze si nadany na jazyky, napriklad na nemcinu, tak odchod do Rakuska so zamerom odrobit si par rokov a az potom zacat studovat, ale uz v Rakusku, by som vobec nevnimala ako problem, ale skor ako vyhodu a dobru startoavciu poziciu pre tvoju stastnu buducnost, minimalne teda stastnejsiu ako buducnost tych tvojich spoluziakov, ktori so stratou kritickej sudnosti na Slovensku vystuduju socialnu pracu a v zivote nebudu vediet ani slovo po nemecky, po anglicky, ale len cakat so zalozenymi rukami, postavajuc v dlhociznom rade na podpis na Urade prace, ci si ich niekto vsimne a ponukne im super pracovnu poziciu s nadstandardnym financnym ohodnotenim.