vcera mi dosla ponuka z uradu prace,na ktoru som sa aj dostavila do konkretnej firmy,no majitelka bola maximalne odmerana a odmietla mi tu ponuku potvrdit.ani sa so mnou poriadne nebavila,vraj nie je povinna davat nejake potvrdenia a peciatky.ja len dufam,ze ked to takto vysvetlim aj na urade prace,ze ma nevyradia z evidencie.Nemate niekto podobnu skusonost?
ponuka z uradu prace
KZU no podla mna je to almuzna ale je to dobrovolne a tomu komu sa nepaci jednanie upsvar si mozu najst pracu alebo sa nahlasit ako dobrovolne nezamestnany, ako vravim upsvar je vec dobrovolna nie povinna.
Tak 60€, čo platí, tiež nie je extra málo, tak jasné, že zadarmo to nebude, že musí aj ten dotyčný niečo robiť, ale nie vždy sa dá, čo požaduje ÚPSVaR, ale dobre, nechajme to už tak ako to je, nebudeme sa tu hádať kvôli nejakej totálne zbytočnej somarine .
JKue My god, ved som napisal nic z toho nebude take veci su tam bezne, prides tam povies ze si tam bol, nespolupracovali hotovo, poslu ta hladat inde, ides do hypermarketu prveho obchodu povies ze chces peciatku ze si bol hladat pracu, vybavene. A vacsiu cast som reagoval prave na teba a tvoju pohodlnost. kedze si tiez pisala uplne nie k teme, nedalo mi to. Ked spominas ohladom buzerovania od uradov, no predstav si ze ten urad cosi aj vyzaduje aby si robila ked uz za teba plati. No hroza.
Prezývka 055, no pozri sa, mi sa Tu teraz absolútne nebavíme o tom, že ako sa vyhnúť tomu, resp. čo robiť, aký trik, fintu, spraviť, aby nás sprostredkovateľky volali na ÚPSVaR čo najmenej, ale tu sa teraz v tomto prípade jedná o to, čo robiť, ak sme sa už so sprostredkovateľkou dohodli, že tam a tam si ideme hľadať prácu a že práve tam ju odmietli a že čo teraz s tým, ako to sprostredkovateľke, ktorá je práve za nás zodpovedná na úPSVaR povedať, vysvetliť, čiže najprv si poriadne, dôsledne prečítaj, že o čo sa vlastne jedná a až potom sa k tejto veci vyjadruj, aby sa tu potom nestalo to ako teraz, že trepeš tu len samé sprostosti a nič iné, podstatné k tomu ! ! !
Jujlh no je to cisto k neuvereniu ked od teba urad prace ktory za teba plati odvody chce aby si popri svojom strasne plnom a zaneprazdenom programe pocas tvojej nezamestnanosti aj obcas zasla do nejakej firmy zaujimat sa o vlastnu pracu :D :D
A pre zakladatela temy, nemaj strach problem to nebude.
Inak pre flakacov, tie peciatky na urad prace sa daju zohnat od hockoho, niektori ludia len nabehnu do firmy hocakej v nejakom obchodaku ze nechcu nic len peciatku ze tam boli akoze hladat zamestnanie :D no strasna to robota, veruze je to velka tarcha pre nezamestnanych si najst hodinku casu na cosi taketo. Hnusne urady co toto vyzaduju.
No vieš, poviem Ti to takto, že nemáš sa absolútne čoho báť, lebo ak povieš tvojej sprostredkovateľke, resp. pracovníčke ÚPSVaR ku ktorej chodíš raz mesačne, možno aj viac predkladať tie tlačivá o hľadaní si zamestnania a normálne jej povieš na rovine, nenecháš sa len tak odbiť a vysvetlíš, že konateľka danej spoločnosti bola odmeraná a odmieta sa baviť s pracovníkmi a ostatnými členmi úrade práce, tak ona to hneď pochopí, na 100% sa musela stretnúť už viac krát s týmito prípadmi, čiže vôbec sa neboj, aby Ťa len tak vyradili a navyše aj keby Ti neverila, tak daj jej tel. číslo tej majiteľky firmy, ktorá Ťa odmietla alebo už ak ho má, tak nech jej iba jednoducho zavolá a overí si to, aby ti verila, že isto ju neklameš, čiže úplne bežné a v pohode.
A čo sa týka toho, že Ťa úrad práce všelikde posiela na pohovory, tak prečo si sama nehľadáš po internete a nevyvolávaš len tak hocikde po firmách, že či Ťa nezoberú tam a tam, proste, čo si nehľadáš, to čo chceš práve Ty, ale úrad Ťa s prepáčením takto buzeruje a núti Ťa, aby si bola tam, kam sa to im zapáči a nie práve Tebe samotnej ?
Napr. Ja som tiež cca 2 mesiace od skončenia školy na ÚPSVaR, ale už v Decembri sa chystám odtiaľ to odísť, ísť robiť na dohodu ako brigádnik / ička a platiť si sama zdravotné, lebo je to niečo neznesiteľné, aby mi skákali po hlave a nariaďovali, že čo mám robiť práve JA !