Hemoroidy v tehotenstve

Táto diskusia patrí k článku: Hemoroidy v tehotenstve
Hemoroidy v tehotenstve

Ochorenie hemoroidov, ľudovo nazývané i zlatá žila, sa vyskytuje u viac ako polovice tehotných žien. Je preto potrebné, aby každá žena poznala príčiny jej vzniku, jej štádia a možnosti liečby.

annfh

Krem na hemoroidy - hespac.com Krem pomáha hneď, ten upokojuje a sťahuje ale kým sa človek úplne vylieči to trvá aj 3-4 mesiace.

Strava zaklad

Liečba hemoroidov pozostáva nielen z používania rôznych krémov, čapíkov a tabliet, ale je potrebné zmeniť aj svoje stravovanie. Krémy a lieky liečia symptómy, upokojujú podráždené miesta a zmenšujú zápal. Predchádzaniu a liečbe hemoroidov pomáha najmä zmena stravovacích návykov.

Pri liečbe hemoroidov by ste v prvom rade mali začať jesť viac vlákniny. Vysoký obsah vlákniny obsahujú najmä celozrnné potraviny, rôzne druhy orieškov, semienka, ovocie a zelenina. Zamerať by ste sa mali najmä na jačmeň, ovos a pšenicu, ktoré neprešli spracovaním.
Každý deň môžete začať miskou ovsených vločiek, alebo nakrájaným ovocím a zeleninou.
Prednosť dajte čerstvému ovociu, ako napríklad slivkám, jablkám, hruškám, čučoriedkam, jahodám a egrešom, pred pitím rôznych ovocných štiav.
Zo zeleniny sú najvhodnejšie brokolica, kapusta, kel a strukoviny. Stolica má potom formu kaše, ktorá nevytvára tlak a nedráždi hemoroidy.
Liečbe hemoroidov napomáha aj konzumácia orieškov a semienok. Vlašské orechy, mandle, slnečnicové a ľanové semienka môžete jesť celé, alebo si ich nadrobno nasekať a posypať si nimi jedlá.
Nezabúdajte ani na dodržovanie pitného režimu pri stravovaní. Odporúča sa najmenej 2 litre vody denne. Vláknina odvodňuje telo a voda pôsobí pri liečbe hemoroidov ako olej, ktorý premazáva naše vnútornosti. Voda podporuje posun stolice v hrubom čreve. Ak má telo dostatok vody, funguje ako dobre premazaný stroj.
Ako predchádzať zapaleniu hemoroidov

Ak chcete predchádzať zápalovým ochoreniam a uľahčiť tak zapáleným žilám v análnom otvore, mali by ste dozrieť na príjem omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Tieto kyseliny sú obsiahnuté v morskej a rastlinnej potrave a zamerať by ste sa mali na tie, ktoré nepodporujú zápaly. Jesť by ste mali najmä cesnak, cibuľu, zázvor a ryby.

Pri hemoroidoch
Naopak, vyhýbať by ste sa mali mäsu a mliečnym výrobkom (s výnimkou probiotických potravín ako jogurty, kefír apod.) a zo svojho jedálnička úplne vypustiť korenia, ktoré sú dráždivé. Liečeniu hemoroidov nepomáha ani strava s vysokým obsahom sacharidov, pretože neobsahuje vlákninu a je ochudobnená o zinok a chróm, ktoré podporujú dobrý metabolizmus a zdravé žily.