Minimálna mzda 2016

Príspevok v téme: Minimálna mzda 2016
Petra72

Ahojte. Už dlhšie pracujem za minimálnu mzdu. Mám z toho dosť nepríjemné pocity. Cítim sa spoločensky veľmi nízko. Tí, čo pracujete za tak málo peňazí, nemáte v sebe pocit menejcennosti? Pozerám, že od roku 2016 stúpne minimálna mzda v hrubom na 405 euro - www.minimalnamzda.sk . Myslíte že to je definitívne? Vy sa ako vyrovnávate s nízkym príjmom?

0vecka

nemas pravdu... ak by sa aj ludia nasrali a spravili by revoluciu co by to pomohlo? anarchia by bola horsia ako terajsi stav a dohodnut sa nevedia. Pri volbach sa volia standardne strany lebo vecsina volicov vobec nechape ako to funguje a koho vlastne voli. Takisto ako pri volbe prezidenta ked babicka povedala ze bude volit fica lebo tu strasnu vladu uz musi niekto zastavit....

dalsia vec je ze imho mat minimalku vobec nieje asocialne alebo podobne... je to clovek ktory ma menej schopnosti alebo menej moznosti ale pracuje za menej takze takisto pridava do systemu.. problem su ludia co nic nerobia a poberaju davky

netrep

To je kravina, ze nedoceneny clovek musi mat minimalku.

V rakusku snad nie su nedoceneni ludia ? A v nemecku?

Keci ohladom "su tam vyssie naklady" nech si strcia niekde, vysoke su aj na SR.

Problem je, a to slovakom stale nedochadza, ze za zle zaparkovane auto je pokuta od 10 do 50 eur, a to este ide sukromnej firme, a mestu mozno 10% provizia, a potom ze nie su peniaze. Ale pokuta za kradeze milionov kreativnym sposobom, za to nie je nic, ale ba, je, odmeny.

Co slovaci chceli, to maju.

Kedysi by sa chlapi postavili voci takemuto pranierovaniu so zbranou v ruke. Dnes si hladkaju ajfony ktore vyzobrali od rodicov.

To je slovensko.

katka...

Ano, citim sa zle. Nedocenená. Priemerný plat na mojej pozícii je o 100 % vyšší ako mám ja. Odpoveď zamestnávateľa ohľadom požiadavky na zvýšenie platu, nedám, nemám peniaze. Inými slovami nechce. Ale je to skôr hanba zamestnávateľov, že si nevedia vážiť ľudí, ktorí pre nich a na nich robia. A my môžme byť radi, že máme aspoň nejakú prácu. Je to začarovaný kruh.

rajčo

sorry, viem že to nepatrí k tejto téme, ale nebol som tu pár dní a je to tu nejaké zmenené. chýba okienko vyhľadávanie, takže sa neviem dostať k starej téme. okrem toho - založil som novú tému a vôbec mi ju nezobrazilo. viete mi niekto povedať, čo sa stalo? dik.

Martinit

Či sa cítim spoločensky menejcenný? Nie.

Prečo?

Je mi jedno čo si o mne ľudia myslia, začal som ich názory ignorovať vobec sa nad tym nezamyslam aj ked nieco hovoria.

Prečo robím za minimálnu mzdu?

Na viac nemám, nie som kreativny ani moc inteligentny, aj taky ludia na svete existuju, a takym ludom sa niekto rozhodol dat taku vyplatu aku dostavaju cize, menej potrebny ludia.

No a k minimálnej mzde.

Buď vieš niečo robiť, alebo nevieš, ak nevieš su pre teba určené slabo platené práce za minimálnu mzdu, áno žiaľ je to tak,

čo s tym? No ak sa ti to nepáči, ale nemožeš to ani z nejakého dovodu zmeniť dajme tomu genetickeho slabsie IQ atd mozes robit dalej tak isto, alebo si hodit maslu.

Ak si kreatívny vieš niečo vytvoriť poprípade rozumieš sa strojom atď v tom prípade budeš mať nástupny plat vačší a bude sa ti aj zvačšovať.

Mesačný princ

Zle, pretože málo peňazí znamená len jediné, málo možností. Ja zarábam len cca 200 eur za mesiac. Nie je to ani ten min, plat.