Ahojte. Už dlhšie pracujem za minimálnu mzdu. Mám z toho dosť nepríjemné pocity. Cítim sa spoločensky veľmi nízko. Tí, čo pracujete za tak málo peňazí, nemáte v sebe pocit menejcennosti? Pozerám, že od roku 2016 stúpne minimálna mzda v hrubom na 405 euro - www.minimalnamzda.sk . Myslíte že to je definitívne? Vy sa ako vyrovnávate s nízkym príjmom?
Minimálna mzda 2016
Podla mna by mala minimalna mzda byt 20E. Kto neni schopny prezit nech zdochne a nerozsiruje slabost a podradne geny.
@Ipsilon XDDD Ze robonik si zarobi na seba v priebehu 3 pracovnych dni XDDD Asi preto zarabas 300E mesacne a viac ani nebudes ked potis take h*vna XDDD
ludkovia kedy bude minimalna mzda 500 eur?
minimalnu by som zrusila...je priserne zit zo 360 eur....ved to nieje zivot
Podľa mňa by mala byť min. mzda 750 eur. Je úplne jedno, kto kde robí, každá práca chce svoje. V každej krajine EÚ majú robiť len cudzinci? To je tiež spôsob sťahovania národov. Každý ide inam.
Napr. taký robotník si na svoju mzdu zarobí v priebehu troch prac. dní. Z ekon. hľadiska je to isto komplikovanejšie, ale aspoň do toho by bolo treba vniesť trochu svetla.
No bohužial sme sa narodili v jednej z chudobnejších krajín EU, ale napr. tu chodia pracovať, Rumuni, Bulhari, Ukrajinci a pod, takže až úplne na tom najhoršie niesme, a vieme našu mzdu približne porovnať s Poľskom, alebo Maďarskom, a to je tu pomaly vymenovaná polka Európy, ale súhlasim že z minimálnej mzdy sa na Slovensku nedá slušne žiť, hlavne vo väčších mestách, kde sú náklady na život dosť vysoké.
Ale ako som počul na jednej prednáške, su dva typy ľudí, prví typ ľudí sú luďia, ktorý len plačú nad svojou prácou po večeroch pri pive, a druhí, ktorí venujú svoj čas namiesto piva na štúdium a sebazdokonaľovanie a hľadanie lepšej práce. S mojej skúsenosti je na Slovensku dobre platenej práce dosť, a kopec pozícií čo poznám zamestnávateľov nevedia si nájisť zamestnancov z dôvodu ich kvalifikácie..... takže netreba len plakať, ale aj trocha na sebe zamakať.....
slovenska minimalna mzda je vysmech pre celu eu.... ako z toho moze clovek vyzit...
slovenska minimalka je na zaplakanie... ides raz zubarovi a je po vyplate...nemozes si zobrat hypo, ani pozicku pri tom plate... nasa drbnuta vlada si neuvedomuje ze keby su vyssie platy tak by ludia viac kupovali a vsetko by sa dalo do pohybu..takto krachuje podnik za podnikom a je tu celkova nespkojnost..
aj takto by sa to dalo na slovensku zhodnotit :-D
fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net
ludia su radi ze im za robotu niekto aj malo zaplati, na slovensku si moc clovek nenavybera