Dobrý deň,
Chcel by som sa podeliť o svoje skúsenosti s peľom v ovzduší. Mám alergiu na peľ už mnoho rokov a tento čas roka je pre mňa vždy náročný. Aj napriek tomu, že sa snažím dodržiavať opatrenia na minimalizáciu vystavenia sa peľu, ako je napríklad časté umývanie tváre a rúk a zatváranie okien, niekedy to nie je dosť a moje príznaky sa stávajú nezvládnuteľné.
Preto by som odporúčal každému, kto trpí alergiou na peľ, aby sa obrátil na svojho lekára a hovoril s ním o možnostiach liečby. Existujú rôzne lieky a terapie, ktoré môžu pomôcť minimalizovať príznaky a zlepšiť kvalitu života počas alergického obdobia. www.dqfansurvey.one
Dúfam, že aj napriek výskytu peľu v ovzduší si môžeme užiť krásu jarnej prírody a nenecháme alergiu narušiť naše každodenné aktivity.
S pozdravom.
Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok Banská Bystrica 8. marca (TASR) – Tohtoročný peľový monitoring ešte len začína oficiálne s informáciami o výskyte množstva a druhu peľu v ovzduší, avšak nad Slovenskom je ho už podľa odborníkov hojne. Podľa Janky Lafférsovej z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva ...