Chcela by som vedieť ako sa svojpomocne dostať z depresie . A nejako spracovať svoje myšlienky a udalosti a strach ... proste už nevládzem . Som vysilená . Prenasledujú ma predstavy budúcnosti so samovražedným koncom . Práve v tejto chvíli sa nesnažím sa zabiť ale neviem či to zvládnem v budúcnosti ak to pôjde takým smerom ako predpokladám a je to najpravdepodobnejšie . Proste okolnosti ktoré ma stretli neviem pozitívne ovplyvniť . Trápim sa . Neviem ako dlho to ešte vydržím . Písala som už aj na ipčko aj na chat-pomoc no nikde som k ničomu nedospela , lebo som sa bála zdôveriť so svojimi zámermi , minulostou , nemôžem o tom nikomu proste písať čo sa deje . Fakt už neviem ako dlho toto všetko vydržím a ked dôjde k ešte horšiemu scenáru ako je že čo spravím .... kde nájsť pomoc anonymne ... neposielajte ma prosím za psychológmi a psychiatrami ... viem že oni by boli podla môjho opisu situácie najvhodnejším riešením ... ale situácia je trošku komplikovanejšia a ja si nemôžem to z istých dôvodov (o ktorých sa nechcem zmieňovať) dovoliť . Všetko je tak že sa musím vyrovnať so svetom a aj zo sebou . A hladám spôsob ako to spraviť a vyrovnať sa aspon zo sebou ... prestať sa nenávidieť ... tak strašne nenávidieť . Všetok hnev na druhých ľudí obraciam proti sebe a snažím sa vyriešiť to ako si odpustiť . Je mi zo seba aj zo sveta zle . Ale neukazujem to . Mám strach . Chcela by som si oddýchnuť od všetkého ... najradšej by som bola keby som už nemusela vnímať ... ale musím .
Ako sa dostať z depresie, tak strašne sa nebáť a konečne si odpočinúť?
Niesi v tom sama, tiez ma okolnosti valcuju ale nieje ina cesta, nez zmenit to myslenie, co si z toho mesacny princ robi srandu. Afirmacie, ako donekonecna si to opakovat, nepomahaju. Treba si to predstavovat. Malokomu sa podari stat sa optimistom z maximalneho pesimistu, a ten komu sa to podari, taky komplet zmeni zivot, takze aj prestane chodit na toto forum. Je dobre, co radi doubledog. Treba sa pozriet pravde do oci, je dobre fakt poprosit niekoho nezaujateho, nech zhodnoti situaciu, lebo ty sama sa vidis subjektivne. Potom zamerat pozornost na nieco ine, co mozes rozvijat, na com mozes pracovat, lebo vzdy je nieco co mozes urobit, na co mas talent. Kazdy ma na nieco talent a ten treba rozvijat. Mozno ta frustruje, ze chces nieco, co nemozes ziskat. Tak sa aspon teraz zameraj na nieco, co uz mas a zacni to rozvijat, rozsirovat, da ti to nejaku hodnotu samej seba, ktoru mozno teraz nevidis...
tak pokial viem, cokolvek vnutorne chces spracovat, nemozes sa tomu branit, musis to nechat vyjst na povrch a prejst si tym peklom naplno.
musis sa ponorit sa do toho bahna a sraciek.
na to ale samozrejme potrebujes nejaku kotvu, nejaky istiaci bod.
iny clovek ti moze pomoct len v tom, ze ti k tomu vytvori podmienky, alebo ta bude povzbudzovat a radit ti.
Mesačný princ ako myslíš zmeniť myslenie ?
Afirmácie som už skúšala , no pozitívny výsledok žiadny . Akonáhle sa snažím nahovoriť niečo pozitívne na svoju osobu (alebo niekto iný mi niečo pekné hovorí ) , okamžite sa spustí vlna negatívnych myšlienok , ktoré sú omnoho silnejšie a uveriteľnejšie.