Dyshidrosis - nepríjemné kožné ochorenie

Príspevok v téme: Dyshidrosis - nepríjemné kožné ochorenie
leila1986

Obraciam sa na tento portál, lebo už neviem kam inam, preto by som rada diskutovala s niekým , kto ktprl týmto ochorením tiež, lebo už sa liečim 4 roky a nepomáha mi nič.
Vystriedala som niekoľko kožných lekárov, stále to isté : jeden diagnostikoval dyshidrosis, predpísal kortikoidnú masť TRIAMCYNOLON, táto masť pomáha tak na 2 dni a pľuzgiere sa mi vyhodia znova, len čo si umyjem ruky,alebo hocičo... BOla som u ďalšej, tá mi dala to isté + fenistil, ustúpilo asi an týždeň, ihneď po vysadení to isté. Jeden čas som sa snažila si to nevšimať a dúfala som, že sa to proste nejako zlepší,sem-tam som to potierala krémom, samozrejme boli obdobia, keď to svrbelo tak, že som si doškriabala celý prst a musela som si to zalepiť, lebo by som nemohla ani fungovať. Potom som sa začiatkom roka vyhádzala pod pazuchami a na predlaktiach, tak som išla k doktorovi, ten že mam mykózu kožnú, samozrejme antimykotiká...išla som k druhému, lebo sa mi to ešte zhoršovalo, a tam mi povedala pani Dr., že atopický ekzém. Dala mi fucicort+fenistil, pekne sa preliečilo, samozrejme po vysadení sa mi to ale na prste vrátilo-zrejme hlboké ložisko. Prikladám fotky. Teraz používam hypermangán na oplach+sodermix krém (nechcem korikoidy, lebo už za 4 roky ich bolo akurát dosť a už som asi rezistentná). Ktokoľvek mi vie poradiť, bduem strašne rada! Ešte dodám, že koža na tom prste je ´plne iná ako na zbytku ruky, drapľavá a zošúverená, sčervenaná.ĎAKUJEM ZA RADY

Dusan84

Ja som to mal tiez a kozna ani masticky nepomozu az ked som vysadil pecivo s obchodov hlavne sa jedna o polovyrobky kde su pridane Ečka. Az ked som uplne vysadil kupovane pecivo a nahradil som ho domacim chlebom, tak sa mi prestali puchyrky na prstoch tvorit comu som velmi rad po 2 rocnom trapeni. Obcas sa zabudnem a ked si dam nejake to pecivo z obchodnych retazcov, tak za priblizne po 3 hodinach zacne neprijemne a nekontrolovatelne svrbenie na prstoch. Inak uz aj v lidli maju bezeckove rozky skusil som a nic sa nestalo. Dufam ze to niekomu pomoze :)

Alexandra exem

Ahojte. Už niekto vyriešil problém s tými pupacikmi. Ja som sa dnes zobudila a tiež som to mala skratka na prstoch a ruka bola akoby opuchnuté napnuta. Bola som včera na kúpalisku žeby chlorova voda. Tiež ako mala som trpela exemom. Ale no už to ho mam dosť lebo ruky mam ako stará Pani už.

Amon

Mám rovnaký problém. U kožnej som síce nebol lebo mne sa to vyhodí v teplých obdobiach a na jeseň mi to zmizne ale neviem z istotou. Zvykol som to mávať aj na prstoch na nohách ale tento rok zatiaľ len na prstoch na rukách. Dokonca to mám len na ukazovákoch. Moja domnienka je že pracujem z peniazmi tak či to nieje od toho.

RNG

Nuz moze to byt alergicka reakcia, alebo sposobena nejakym mikrobom, najskor niecim ako virusy
en.wikipedia.org Tu spominaju alergie na nikel, liecenie atb, ktore potlacia mozne sekundarne infekcie, ale nie primarne, ktore su zatial nezname. najvacsi zsdroj niklu su rozne rastlinne oleje, hydorgenizovane, kde sa pri hydrogenacii pouzivaju niklove katalyzatory. Tj odporucam sa vyhybat vsetkym, olejom, kotre nie su oznacene ako panenske. A zvysovat si viralnu imunitu, pozri cez google.sk ako na to pod mojim nickom a slovom herpes.
Odporucam si zamozrejme aj nasadzat a podporovat probioticku crevnu floru branim probiotika a mikrovlaknin.
A odkyslovat telo, lebo take drobne vodne pluzgieriky sa mozu vyhodit aj pri prekyslenom tele

Fleur-de-lis

každý organizmus je odlišný a pre niekoho určitá hladina vitamínu či hormónu nevedie k žiadnym ťažkostiam a u niekoho iného hoc je to stále v akceptovanom rozmedzí, už problémy spôsobuje.

Fleur-de-lis

čo sa týka povrchového liečenia tam neviem poradiť.
Každopádne mám dobrú skúsenosť s paleo stravovaním. Strava veľmi ovplyvňuje to ako telo funguje (hormóny, zápaly v tele...) a aj keď sa tomu postupne prikladá náležitá váha, stále sú problémy v rozdielnych názoroch na to čo prospieva a čo nie.
Štúdie sú aj také aj také... Najlepšia je vlastná skúsenosť.
Mne osobne paleo strava odstránila akné, začervenanie pokožky a zápchu. Možno by toho zvládla aj viac, ale ešte som v procese prechodu, keďže nie je ľahké stravovať sa ako jediná inak než ľudia okolo... Takže to nedodržiavam dostatočne, ale aj tak sú stále pozitívne výsledky.
Poznám ľudí, kde pomohla pri ekzéme, psoriáze a iných kožných problémoch, pri bolestiach kĺbov, pms, menštruačných bolestiach...

Tak vyskúšaj, za to nič nedáš... Ak sa necítiš na to ísť 100% paleo tak si aspoň naštuduj o tom niečo a snaž sa do určitej mieri obmedziť problémové potraviny (naštuduj si prečo sú problémové, to pomáha pri ich zriekaní sa, keď človek vie, čo sa potom deje v tele...) a zvýš množstvo tých dobrých.

Niekedy sú výsledky po pár dňoch, niekedy po 4-6 týždňoch. Celkovo sa odporúča vydržať aspoň tých 6 týždňov, aby človek videl zlepšenie.

Možno by pomohol aj vitamín D a zinok, ale skôr ako podpora pri zmene stravovania, samé vitamíny to asi nezlvádnu.
Hlavne sa snaž obmedziť lepkové a mliečne potraviny, cukor a rastlinné oleje, ale celkovo sa zameraj na prvopotraviny, nie spracované...
Ak si to bez chleba nevieš predstaviť tak skús aspoň 100% kváskový ražný, ale celkovo sa ho snaž obmedziť.

Možno by si si mohla dať spraviť aj testy na potravinové alergie a intolerancie, a dať si spraviť krvný obraz a nepodceňovať ak sú niektoré vitamíny pri dolnej hranici.