Čaute,
od začiatku strednej školy som bol šikonovaný, ľudia ktorým som veril ma aj tak podrazili, tak som sa rozhodol nikomu neveriť
potom na výške som bol dosť utiahnutý, takže samozrejme som si moc kamarátov nenašiel, ale stále lepšie ako na strednej, tu si ma aspoň nikto nevšímal
to bolo len tak v skratke, nemám chuť to tu celé rozpisovať čo všetko mi kedy ľudia urobili, v každom prípade sa už bojím čo i len vyjsť von, bojím sa byť medzi ľuďmi
môj zvyčajný deň vyzerá tak že iba sedím pri pc a nič viac, nemám kamarátov, nemám s kým ísť na pivo a pod. chodím síce do školy no už ani nedúfam že sa mi školu podarí dokončiť nakolko sa moje známky zhoršujú, nedokážem sa už ani sústrediť
teraz rozmýšlam čo robiť, ale vôbec sa necítim na to aby som niečo urobil, aby som spravil zmenu, ani neviem akú, nedokážem nájsť v sebe silu čo i len prežiť do ďalšieho dňa, cítim sa ako napol mŕtvy, neviem ani ako sa cítim...
Nevládzem ísť ďalej
Pozri, mladosť automaticky neznamená chlastať každý víkend a budiť sa s bolesťou hlavy. Poznám veľa ľudí, ktorí sú spokojné a vôbec takéto niečo nerobia. Nemusíš mať sto kamarátov na to, aby si bol na tomto svete rád. Stačí ak budeš mať nejaký malý okruh, ale budú to tí správni ľudia pre teba. Rozmýšľaš nad tým, čo by si robiť mal, že by si mal robiť to, čo robia ostatní. Ale o to v živote nejde. Nemusíš splývať s davom a robiť to, čo podľa teba robia všetci ostatní. Stačí, ak si nájdeš nejaké aktivity, čo ťa budú baviť a začneš sa im venovať. Kto povedal, že jedine to, čo oni robia, je správne? To, že sa nechováš ako väčšina ľudí neznamená, že si menejcenný.
Hlavu hore, vypnut pocitat a ak mas na internate schody, prebehni ich aspon 2-3x. Potom zalahni! Spanok je dolezity! Pocas spanku si doplbname enrgiu. Bez spanku by nikto dlho neprezil.
A co maju hovorit stari chori ludia? Si mlady, zivot mas pred sebou. Teraz bolo par dni bez Slniecka a uz sa to prejavilo. Depka. V zime ma vela ludi depresie. Naozaj sa na tom podpisuje aj to, ze sme stale v nutri. Slnko podporuje vsetky metabolicke procesy. Aj mnozenie probiotickych bakterii. Ked je v creve tychto dostatok, citime sa fit a zdravi. Preto treba zacat uzivat probiotika!
V Bulharsku liecia aj depresie probiotikami. mrkni na www.daflorn.com. Su najkvalitnejsie na trhu.
Sikana nie je lahky zaciatok, ale lutovanim sa kam dostanes? Co bolo bolo. Ak ta to stale stve, tak si situacie znova prehrqaj vo svojej mysli a prepis si ich tak, ako by si to chel mat Ty.
Dnes je tolko moznosti, ako byt uzitocny. Utulok pre psov, mozno pomoc v domove dochodcov.
Spomen si, co si chcel, ked si bol maly. Rozmyslaj, ako si splnit sny! Hladaj sposoby, ako si pomoct. Nie dovody, preco Ti je zle.
Skola sa urcite da zvladnut, len ci je to ta prava profesia, ktora bude davat zmysel aj po dokonceni skoly.
Ked budes mrtvy, budes prekvapeny, ze si vlastne zivy. aLe v inom svete. A aj tam sa maka. Pohyb je zaklad zivota.
Ahoj mitt
Ak mozem, jasne a strucne : pouzivas klauzulu "musim" a tym sa vlastne nutis.
Napríklad, robis nieco co citis ze nechces, prinutis sa a este si to vyargumentujes. Alebo ti niekto robi zle, a ty sa prinutis nebojovat proti nemu, lebo znovu dake argumenty.
Akoby stojis zivotu v ceste ... aj teraz napríklad, mozes si ist dat dobre jedlo, zabavit sa, mozes robit hocico, mozes sa hocijako potesit :)
Tes sa, cely den sa tes, vyskusaj si to, bud spontanny, co citis to prejavuj.
(to potlacenie zivota sa prejavuje v nedostatku zivota-radosti, nadsenia, zitia samotného)
Drzim palce a vela stastia s prejavovanim radosti ti prajem mitt :)