Neviem ci to zvladnem na novej skole

Príspevok v téme: Neviem ci to zvladnem na novej skole
BojimSa

Chodim do prveho rocnika na gympli. Velmi som bola rada, ze ma prijali. Bola som tak stastna, ze uz odchadzam zo zakladky, pretoze ma tam sikanovali urazkami, kedze som dost skareda. :/ tak som tam bola ticha, utiahnuta, no mala som tam jednu najelspiu kamaratku, s ktorou som celila vsetkym a dalo sa to tam vydrzat, kedze mi pomahala.
Dala som si slub ze ked ppjdem na strednu, zmenim sa. Zacnem ignorovat svoj vyzor a budem sa zapajat do rozhovorov a komunikovat s ludmi. Tak sa aj stalo. Lenze postupne sa dal kazdy do skupiniek a mna vynechal. Snazila som sa ale neuspela som. A to len kvoli vyzoru, ktory uz nezmenim.
Tak sa v triede snazim este komunikovat, pytam sa ich na skolu a tak, odpovedia ale idu prec. Cez prestavky sa zabavaju a ja nudim. Neviem ako to zvladnem 4 roky, ubehne to rychlo? Alebo co by ste robili na mojom mieste? Snazila som sa aj preradit do inej triedy kde mam kamaratky ale nedalo sa.

_meno

Ahoj BojimSa

Mno ľudia su rozni, každy mame v kazdej sekunde nove moznosti :)

Ono v podstate chciet nieco od druhych ludi to mne nefunguje (aby ta pocuvali, aby ta mali radi, aby ta prijali) prosto jediny koho dokazeme ovladat sme my sami :)

Ked si to vsak osvojime, ked sa prijmeme, hladania seba vo svete konci, zaciname zit taki ako sme :)

Ak mozem BojimSa, co robis rada? ktore predmety ta bavia, co by si rada robila vo volnom case, alebo jednoducho ake su tvoje sny :)

(ono mozno v tvojom okoli su ľudia ktori sa este neprijali, a posobia na druhych ludi - staraju sa do druhych ludi, ocakavaju nieco .. tento zvyk si niekde videla a teraz ho pouzivas ("nevenujes sa sebe, ale divas sa co robia druhi ludia, ci sa napríklad na teba divaju" :)

Ono cim viac budes skusat co vsetko dokazes, co vsetko ta bavi BojimSa, zacnes coraz viac ze zit dokazes podla seba sama :)

Cim viac sa zamieras na to co mas zivote rada, co sa ti paci, su to mozno aj malickosti, mozno v tvojom okoli ľudia maju odlisne hodnoty ako ty (napríklad sa ti pači prijemne spravania, rozhovory, ale sučasne okolie nema taketo hodnoty, oni maju napríklad radi smianie sa, klebetenie, atd prosto ine veci ich bavia :)

Ked sa zacnes venovat svojmu zivotu, svojmu piesocku, porastie tvoja radost :) zacnu sa ľudia okolo teba meniť, začnu odchadzať tí čo maju ine hodnoty, začnu sa objavovať, začnu ťa oslovovať ľudia s podobnymi hodnotami.

(napríklad maš rada knižky, začneš sa viac venovať literature, učiť sa do školy, navštevovať školsku knižnicu, mestsku knižnicu, spoznas nove knizky, novych ludi, pridu nove vystavy, nove tituly, nove verejne citanie atd atd ... cim viac energie vlozit do toho čo maš rada, tym to porastie :)

Skus napisať ked by ta niekto oslovil že prosim ťa "BojimSa", pomohla by si mi s "xyz" a ty odpovieš "jasne rada Vam pomozem s XYZ" ... a to XYZ su vlastne hodnoty ktore mas v "sebe", mozno z nich uz niektore prejavujes, niektore este cakaju kym sa im zacnes venovat :) tieto hodnoty mozu byt spočiatku akoby veľmi maličke, napríklad zistiš že veľmi rada sa s ľudmi rozpravaš, ponukaš im nadej ... alebo rada kreslis, vies ludom nakreslit obraz ktory im zlepsi naladu, citis aky obraz danému cloveku v aktuálnej sitacii zlepsi naladu / alebo mu pomoze zmiernit trapenie atd atd .... mozno svoje dary ktore mas nikto nenazval ako talent, alebo nadanie - v skutocnosti kazdy cin, kazda ochota, dobra vôľa je talent.

Ked sa viac pozries na seba, na svoju minulost, co si uz vyskusala a bavilo ta, hned sa akoby ponoris do toho čo maš rada, čas tam prestane existovat, jednoducho sa raduješ ako môžeš zveladovať svoje nadania, ako sa rada o ne staraš :) ako ten čo hra futbal si čita cez školu nove taktiky, pozera sa stale na svoje kopačky v taške, hovori ľudom aky je skvely futbal a ako ho bavi, že kľudne ak niekto ma chuť rad si s nim zahra, teši sa ako ked skonči škola ako bude bežať na štadion, teši sa aky pekny učes dnes ma ako dobre to bude vyzerat na ihrisku, aky vydatny obed si dal, ako vitalnejsie sa potom citi ... jednoducho zveľaduje svoj piesoček

BojimSa

Taka som bola asi dva tyzdne a nic z toho. Vidim ako sa na mna ti ludia divaju. Ja sa kazdy den modlim nech tie 4 rocky co najrychlejsie ubehnu :/

Mathew15

Problém nebude tvoj výzor ale to že ho riešiš.Keď človek stále rieši seba je depresívny nezábavný vôbec nie je vtipný a uvoľnený potom nezapadnú kolektívov. Čiže rada prestaň sa riešiť a začni žiť aj keď viem, že to nebude zo dňa na deň.