Ahojte, čo by ste mi odporučili aby som rano nemala taky problem vstať? Lebo každe rano je to pre mňa veľmi ťažke, neviem sa prinutiť nijak raz. Koľko krat som preto zameškala doležite stretnutia :(
Jake mate triky na to?
Problem rano vstavať
Kedy ides spat, kedy vstavas, kolko hodin denne spis, mas v tom pravidelnost, spis neprerusene .. ?
Osobne mam budik v mobile, zvoni kym ho nevypnem, a je dalej od postele, cize ho vypnut mozem iba tak, ze k nemu pridem. Ked uz som mimo postele nemam problem.
Skus oplachnut tvar studenou vodou.
Otvorit okno a rozdychat sa cerstveho vzduchu...
mne pomaha kazde rano kupel. Je to pre mna take motivacne vstat. Viem, ze si tam budem aj pol hodku este vegetit. :)
Tak choď skôr spať. Urob si nejaký poriadok so svojím časom, napríklad o 16:00 prichádzaš domov zo školy, navaríš si pol kila mäsa a naješ sa, čo by bolo tak do 17:00, pričom potom stráviš 30 minút na FB (nastav si budík a nech si priatelia myslia, čo chcú, nedovoľ Facebooku, aby ťa obral o všetok voľný čas a ešte aj o spánok. 30 minút je až, až..., viac tomu nevenuj a ak to nejde, radšej sa odhlás). To by bolo tak do 17:30. Potom sa choď učiť, nech by povdezme hodinu, maximálne dve. Ak nebudú čisté jednotky, nevadí, nech sú teda dvojky a trojky, ale viac ako dve hodiny 5-x týždenne (od pondelka do piatku) by sa stredoškolák učiť nemal, no ak máš problém, zvyšok sa douč cez víkend. O 19:30 si sadni k telke a pozri si správy. (Môj tip - ak nechceš pozerať tie dlhé správy, tak si pozri z TV-archívu na RTVS Správy o dvanástej, to máš aj so športom maximálne 20 minút.) Nepozeraj blbé reality show. Ak medzi 20:00 a 22:00 ide v telke niečo, čo ťa zaujme, povedzme nejaký pekný romantický film, prírodopisný, krimi... Pozri si. Kašli na tie blbé slovenské seriály, sú o ničom a majú tri milióny dielov, kto by to vydržal... Pokiaľ v telke nie je nič, čo by ťa zaujalo, tak si zapni rádio, prípadne siahni po časopise, po knižke... Venuj sa danej aktivite tak dve hodiny, viac nie. Ak o 22:00 ideš spať, 8 hodín spánku by ti malo stačiť, aby si bola o 6:00 ráno vyspinkaná doružova. Domáce práce ako utieranie prachu, vysávanie, pranie, žehlenie, nakupovanie... odlož na víkend. Vykonávať každú činnosť vo vždy tom istom čase (nakupovanie v sobotu večer, pranie v sobotu ráno, žehlenie v nedeľu poobede...) ti pomôže, aby si nemala vo svojej časovej organizácii bordel, pomôže ti predísť tomu, že nevieš, kde ti hlava stojí. Stretávanie sa s kamoškami, s frajerom a nejaké tie diskotéky, porieš cez víkendy, no nerieš to v čase pracovných dní, inak sa nevyspíš. Osem hodín spánku denne potrebuješ.