Jarunna-dnes bola akurát kamoška u mňa a som jej kávu robila a že dve lyžičky cukru.Mne skoro až oči vypadli.
Káva a cukor
mne zase nechuti sladka kava. ja si radsej dam nejaky keksik sladky ku kave ako cukor do kavy.
Hormóny sú chemická signalizácia. Cukor je energia potrebná na fungovanie buniek. Ak zjeme cukor, chemicky sa signalizuje jeho prítmonosť a bunky ho začnú prijímať.
ja si tiez myslim, asi to bude tym, ze to nejako pomaha vyplavovat nejake podobne hormony do mozgu
Asi má nejaký význam že nám chutí sladké, a že na to mozog reaguje pozitívne.
ja by som to bez mlieka a bez cukru teda nevypil
myslim, ze je to viac menej len o zvyku. aku sa clovek nauci pit, tak taku si robi. mne napriklad najviac chuti taka, ktoru si sama spravim. viem, ze je to divne, lebo vacsinou chuti viac od cudzieho, no u mna to tak nefunguje.
Ja vypijem v pohode bez cukru taku slabsiu kavu ale ked uz je silna nejaka tak si musim dat aspon pol alebo jednu lyzicku
Odjakziva pijem len cistu kavu bez cukru a mlieka a super! Je to vsetko len o hlave:-)
Vynechajte cukor z kávy, kávu nahradte praženým obylím, obylie vynechajte lebo kalórie, a ostane vám čistá voda. Bezdôvodné diéty sú psychická porucha.
Káva a cukor sú od nepamäti najlepší priatelia. Ako však toto nerozlučné puto vzniklo? Aké tajomstvo ukrýva sladká káva a v ktorej krajine je dodnes cukor v káve synonymom zamilovanej dievčiny?