Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ľudia odo mňa doslova utekajú...

Príspevok v téme: Ľudia odo mňa doslova utekajú...
Mesačný princ

Niekomu stačí pár hodín, niekomu týždeň, niekomu mesiac, alebo rok. Ale vždy utečú.

Ak nosím masku a správam sa tak, ako ľudia odo mňa vyžadujú tak je všetko ok. Ale ak sa otvorím a ukážem im kto som tak som dostal odpoveď ,,že im ubližujem,,

a týka sa to oboch pohlaví...

Najskôr mi tvrdia, že je všetko ok ale neskôr sa stávam sebeckým hajzlom, ktorý vidí len seba....

Hm..ako sa niekomu otvoriť ak viete, že ten človek po tom okamžite odíde? Nechcem nosiť celý život masku, vyčerpalo ma to a nemám energiu. Aj ja chcem byť aspoň raz v živote slabým...

Viem, že sa to nenosí ale faktom je, že ostávam vždy sám. Napriek tomu, že urobím čokoľvek aby som to zmenil. No nebudem niekoho klamať celý život...

Ako to zmeniť? A nepíšte mi, že myslením. Ja sa len potrebujem niekomu otvoriť a veľmi by som chcel byť sám sebou. Aspoň raz v živote

iggzik

"Vždy som sa musel na niečo hrať."
a to ti kto taku *** povedal, kde to presvedcenie prameni ??

K tej manzelke, v prvom rade do manzelstva si mal ist so vsetkymi kartami na stole...

Uz tu bolo napisane, ze preco, ergo to ze chces pochopit, ale necitas.. alebo citas a nevnimas, alebo vnimas a neanalyzujes...
Mas postavenu stenu svojich presvedceni kde sa nase "rady" odrazaju ako ping-pongove lopticky..

Kazda jedna osoba na tomto svete ma svoj vlastny vesmir ..
Svoj "volny" cas komanduje podla svojich predstav, presvedceni, moznosti, potrieb, zavislosti atd. Najst si cas na dakoho vela krat potom vedie k tomu aby sa dany clovek zamyslel komu svoj drahocenny cas venuje. Ty tym, ze sa na dakoho hras, presakujes negativitou a pod. holt v tom liste osob byvas "vyskrtnuty".

Velky problem tejto doby je, ze ako ludia vacsina z nas nieje naucena zakladnym principom. Nemyslim, teraz nabiflene trapne poucky. Ale ako napr. na ucnovkach je teoria a potom prax. Dost ludi sa dostane k teorii ale bez praxe a pochopenia to ide do zabudnutia...

Nevies filtrovat zazitky, skusenosti, myslienky.
Mas zly zaklad, treba zmenu.

Kolko krat sa tyzdenne tak zo srdca zasmejes ? (nepocitaj komedie alebo vtipy).

Mesačný princ

anjelik * - no veď práve toto neviem, prečo ma zo všetkého napína. Respektíve aj viem, pretože nič iné som v živote nepoznal. Vždy som sa musel na niečo hrať.

Filip TT - všetko ok čo píšeš. len keby mi niekto uviedol dôvod. Aby mi aspoň jediný z tých ľudí povedal prečo odchádza, tak ako o tom píše Anjelik. lenže zmiznúť zo dňa na deň bez slova je....

Filip TT

Mesačný princ, ak máš rád úprimnú otrávenosť, lebo je úprimná, potom by si mal mať rád, že ťa ľudia opúšťajú, lebo to robia úprimne a na nič sa voči tebe nehrajú.

anjelik *

Nuž, tak asi by som začala uvažovať, prečo ťa zo všetkého napína?? Ako je možné, že sa nedokážeš ani len na minútu ovládať a proti zlému postaviť to dobré, čo si myslíš, že v sebe máš?? Pretože sa neustále do tej pozície staviaš. Ty kontra stádo. Len vieš, ovládať stádo dokáže len ten tvor, ktorý dokáže ovládať seba. :o)
Ten úsmev nie je silený, ten úsmev je vedomý. A to je rozdiel. Ja si presne uvedomujem, prečo sa usmievam, čo tým sledujem a ako to pôsobí na mňa a aj na druhých. Práve to uvedomenie ty postrádaš, k nemu máš smerovať. Práve aj zodpovedaním tých otázok. A nie opakovaním, že ty všetko vieš. Tak keď vieš, prečo neradíš ty mne, ale pýtaš si radu? ;o)
Opäť dôvod, prečo ťa ľudia opúšťajú..lebo ich odoženieš tým, že veď *ja to už dávno viem.* A máš *dofotené*. :o)))

Mesačný princ

iggzik - len jedno ti napíšem. Manželke som sa tak isto snažil otvoriť ale tak isto jej to ubližovalo tak som musel fungovať v inom režime a nemohol som byť úprimný ani k nej... :(
A čo som mal podľa teba robiť? Tak som to všetko znášal sám. všetku bolesť, neskôr som zabudol plakať, zabudol som sa smiať a všetky emócie som držal v sebe. Maska mi pomáhala len, aby som prežil a vyzeral šťastný. Aby nebola moja manželka a ani ostatní ,,ovracaní,, ako píše Anjelik.

Mesačný princ

Anjelik* tak ti teda gratulujem ak sa v istom momente dokážeš stať súčasťou svojej masky a tvoj silený úsmev ťa spraví na okamih aj šťastnou. U mňa toto nefunguje a dobre to vieš.

Za moju ,,zlú,,náladu nemôže nik ale čo s tým spravím ja. ostane to vo mne a bude sa to nabaľovať a nabaľovať....

Ja som nikdy netvrdil, že mi nikto neporadil. Máš nejakú kamarátku ktorej sa raz za čas vyzvraciaš? Alebo niekoho na koho nakričíš či sa o neho oprieš? určite máš Anjelik. Ale vieš, ak ťa len raz za čas napne a ty máš za kým ísť tak je to fajn a cítiš sa lepšie. Ale ak ťa napne opakovane a ty ani po 100x nemáš za kým ísť a povedať mu, že ťa naplo tak potom už len zvraciaš a zvraciaš.

ľudia chcú vidieť šťastného a usmiateho človeka a nie smutného či vracajúceho.

Myslíš si, že to neviem Anjelik? No čo ak podstata mňa je to prvé ale kým sa neoslobodím od toho druhého tak to prvé nikto neuvidí?

piskot99 - neviem ti na tvoje otázky odpovedať. No dôležité sú očakávania. No nepovedal som nikdy nikomu nie. Aspoň som sa vždy o to snažil. neviem či by som ustál to ostatné ale ak chceš tak tu nechaj mail.

Filip TT - vidíš a mne je príjemnejšia tá úprimná otrávenosť. Pretože je úprimná.

iggzik

Muz, ktory chcel byt stastny - Laurent Gounelle .. niekto to tu na forume odporucil, som si to kupil, vcera docital, a odporucam dalej da sa z toho pochopit dost vela.

Strach ..

Myslienky neviem v akom stave mas ale podla vsetkeho asi prevlada negativita, ked sa ti zacne daka motat v hlave, skus ju zacat analyzovat, ked prides na to, ze je to negativna slucka tak zacni nasilu mysliet na daco ine, alebo celkovo prerusit myslenie ( hudba, telka, sport, .. ) "zapnut zmysly" ...

Pises, ze si mal 15 rocne manzelstvo s maskou nasadenou. Teraz skus si to predstavit z tej druhej strany, to na co si sa hral brala za pravdu, mali ste na tom postaveny vztah a potom zrazu chces od zakladov daco zmenit.. Necudo, ze to zle dopadlo.

Viem velmi dobre z vlastnych zivotnych kopancov, ze sa uprimnost moc neoplaca,, za dobrotu na zobrotu atd.. Ale nikde tiez nieje napisane, ze potrebujes okolo seba 1000 ludi co ti budu modlu staviat, stacia 1-2 ludkovia, ktori si ta budu vazit za to kym si, ale s maskou hore toto nikdy nedosiahnes. Skodis tym sebe aj inym.

Ja osobne som sam, mozno aj viac ako ty, ale aspon pracujem na sebe a zacinam si uvedomovat okolnosti a chapat dost veci, a mozem povedat, ze dat sa do poriadku, pochopit ako to cele funguje a pod, nieje sranda na par mesiacov,..

Mne sa to zacalo srat hned od zaciatku v detstve, lekari si nevsimli, ze som mal zrasteny jazyk takze som vlaste asi o rok neskor zacal rozpravat, bol som potom psychycky nevyvynuty na svoj vek, logopedicka "R" problemy, tichost, siva myska, celu skolu sikana, robili si zo mna srandu aj pre ine veci a pod. ked som nasiel "dobrych" kamaratov, co ich bolo iba par asi 3ja .. vsetci sa behom par rokov odstahovali, a ostali iba ludia, co mi ublizovali, rodicia sa rozviedli ked som mal 12-13, brat je typ egoistu okolo kt. sa vsetko musi tocit, a vzdy aby bolo po nom, matka mala dost prace so sebou, aj aby to ako tak drzala po kope a nerozsypalo sa ako domcek z karat. Cize aj z jej strany potom na lasku uz nebolo energie, a skor cely ten stres a nervy co mala posunula dalej na nas..
Toto vsetko mam zaryte v sebe a dost som toho aj vynechal..
Zivot sa nemazna, je len na nas pochopit, co ignorovat, comu sa venovat, aku cestu si zvolit, co si zobrat za pravdu...
A mozem ti povedat, ze hranim sa na niekoho a nesenim masky cesta k nicomu dobremu nevedie.

Filip TT

Dobrý príspevok Anjelik.

Do Sme kedysi písal japonec Masahiko svoje postrehy zo Slovenska. Raz písal o tom, že predavčky u nás sa tvária otrávene, ale v Japonsku sa vždy usmievajú. Jeho slovenskí známi mu hovorili, že úsmev japonských predavačiek je neúprimný. Masahiko na to odpovedal, že jemu je neúprimný úsmev oveľa príjemnejší ako úprimná otrávenosť...

piskot99

Otočil si sa niekedy niekomu chrbtom ty? Nikdy si sa na nikoho nevykašľal? Vždy si každého prijal a nič ti neprekážalo? Je možné, že by si z nejakého dôvodu niekoho neprijal ty?

Aké by to bolo chodiť bez masky? Všetkým ukazovať detaily, aký si? Alebo len niekomu?

Podľa mňa ( a podľa teba možno nie...ktovie ) je jednou z najväčších hlúpostí povedať "je to tak, a basta, iné to nebude, som o tom presvedčený", ďalej " máš pravdu" - kto ju má a na základe čoho? pre koho platí a čo ti dáva a berie takáto pravda? a ďalej výrazy ako "nikto, vždy, nikdy..."

Ak ťa niekto prijme bez tej tvojej masky, čo ak neprijmeš ty tú jeho?

Je to naozaj tak, ako o tebe iní hovoria? Alebo máš o sebe nejakú negatívnu predstavu a keď sa stretneš s odmietnutím, tak sa ti to potvrdí a povieš, však som mal pravdu, som nikto?

Ak budeš chcieť, napíš mi mail.