Muz, ktory chcel byt stastny - Laurent Gounelle .. niekto to tu na forume odporucil, som si to kupil, vcera docital, a odporucam dalej da sa z toho pochopit dost vela.
Strach ..
Myslienky neviem v akom stave mas ale podla vsetkeho asi prevlada negativita, ked sa ti zacne daka motat v hlave, skus ju zacat analyzovat, ked prides na to, ze je to negativna slucka tak zacni nasilu mysliet na daco ine, alebo celkovo prerusit myslenie ( hudba, telka, sport, .. ) "zapnut zmysly" ...
Pises, ze si mal 15 rocne manzelstvo s maskou nasadenou. Teraz skus si to predstavit z tej druhej strany, to na co si sa hral brala za pravdu, mali ste na tom postaveny vztah a potom zrazu chces od zakladov daco zmenit.. Necudo, ze to zle dopadlo.
Viem velmi dobre z vlastnych zivotnych kopancov, ze sa uprimnost moc neoplaca,, za dobrotu na zobrotu atd.. Ale nikde tiez nieje napisane, ze potrebujes okolo seba 1000 ludi co ti budu modlu staviat, stacia 1-2 ludkovia, ktori si ta budu vazit za to kym si, ale s maskou hore toto nikdy nedosiahnes. Skodis tym sebe aj inym.
Ja osobne som sam, mozno aj viac ako ty, ale aspon pracujem na sebe a zacinam si uvedomovat okolnosti a chapat dost veci, a mozem povedat, ze dat sa do poriadku, pochopit ako to cele funguje a pod, nieje sranda na par mesiacov,..
Mne sa to zacalo srat hned od zaciatku v detstve, lekari si nevsimli, ze som mal zrasteny jazyk takze som vlaste asi o rok neskor zacal rozpravat, bol som potom psychycky nevyvynuty na svoj vek, logopedicka "R" problemy, tichost, siva myska, celu skolu sikana, robili si zo mna srandu aj pre ine veci a pod. ked som nasiel "dobrych" kamaratov, co ich bolo iba par asi 3ja .. vsetci sa behom par rokov odstahovali, a ostali iba ludia, co mi ublizovali, rodicia sa rozviedli ked som mal 12-13, brat je typ egoistu okolo kt. sa vsetko musi tocit, a vzdy aby bolo po nom, matka mala dost prace so sebou, aj aby to ako tak drzala po kope a nerozsypalo sa ako domcek z karat. Cize aj z jej strany potom na lasku uz nebolo energie, a skor cely ten stres a nervy co mala posunula dalej na nas..
Toto vsetko mam zaryte v sebe a dost som toho aj vynechal..
Zivot sa nemazna, je len na nas pochopit, co ignorovat, comu sa venovat, aku cestu si zvolit, co si zobrat za pravdu...
A mozem ti povedat, ze hranim sa na niekoho a nesenim masky cesta k nicomu dobremu nevedie.