Bojim sa rakoviny prsnika

Príspevok v téme: Bojim sa rakoviny prsnika
jacki

Ahojte.Chcem sa poradit zo zenami,ktore s tym maju skusenosti.Mam velky strach uz dlksiu dobu ma pobolieva prsnik,aj,ked mam uz davno po menstruacii bolest stale pretrvava.Chodim kazdy rok na prevent.prehliadky a vzdy je vraj vsetko v poriadku.No mna prsnik pobolieva.Mam velky strach,lebo na internete som citala,ze to moze byt rakovina mliecnej zlazy.Mam velky strach ist ku gynek.,mam strach,ze by sa to nahodou potvrdilo.Chcem sa tu poradit s niektorou z vas ktora by s tym mala skusenosti ci by to mohla byt rakovina.Tehotna niesom.Dakujem.

Matkasvehlova

Dobry den prosim poradte nasli mivpravo na rMQQ tien nepravidelnych okrajov s patol.Mik velkosti 20×25MM-BIRADS5-dopor. CCB.Vpravo keaniomedialne od vyssie popisocaneho tiena premiera drobny tien velkosti do 3mm -subs.satelitna lezia?je to uz iste ze mam zhubny nador ci moze to byt nieco aj ine.a co je to ra satelitna lezia prosim pomozre

Severka

Nemáš rakovinu a to isté ty povie aj lekár. Nemysli na rakovinu.

Bolesť prsníkov :
Citlivé prsníky, bolestivé na dotyk
K tomuto stavu najčastejšie dochádza 14 dní pred očakávanou periódou, teda v čase ovulácie. Pocit citlivosti môže byť výraznejší najmä v prípade, ak to preženiete s kávou alebo so slanými jedlami. Ak pocit tlaku a „naliatych“ prsníkov každý mesiac ustúpi, nemusíte sa nad tým príliš trápiť. Ide o zadržiavanie vody v dôsledku hormonálnych zmien.

Bolesť, ktorá neodchádza
Ako už bolo spomínané vyššie, bolesť prsníka môže patriť zákernej rakovine. Zároveň však môže súvisieť s hormonálnymi zmenami a so zadržiavaním vody v tele. Pod nepríjemné pocity sa tiež môže podpísať aj úraz, ktorému by ste v prvom okamihu možno ani nevenovali príliš veľkú pozornosť.

Cysty
Sú ako vačky naplnené tekutinou. Ich vznik ovplyvňujú pohlavné hormóny, ktoré kontrolujú menštruačný cyklus, preto sa aj ich veľkosť môže počas mesiaca meniť. Len zriedka sa objavujú u žien starších ako 50 rokov. Cysty sú nezhubné a nemajú žiadnu súvislosť či vplyv na vznik rakoviny prsníka.

Príznaky: môžu mať pravidelný, ale aj nepravidelný tvar a obyčajne sa pod kožou pohybujú. Môžu sa vyskytovať jednotlivo, ale často sa objavia súčasne v oboch prsníkoch. Niekedy môžu byť citlivé až bolestivé, inokedy ich nijako necítiť.

Liečba: lekár môže tekutinu odsať, aby uľavil od bolesti a zo vzorky mohol definitívne potvrdiť diagnózu. Často sa však puzdro cysty tekutinou po čase opäť naplní.

Ale mala by si ísť k lekárovi si ich dať vyšetriť. Ale rakovinu nemáš. Ver mi. To je strašná diagnóza čo môže byť. Mám chrastičku na bradavke a ukázala som to aj gynekológovi, kožnej ale aj keď som bola na vyšetrení SONO prsníkov a povedali mi, že to nie je nič vážne. A že si to mám mastiť. Ekzém to nie je. V pohode. Tak som sa upokojila.

mascha

dávam do pozornosti, že nadmerné použitie deo pod pazuchami zabraňuje prúdeniu lymfy a tak vylučovaniu škodlivých látok,čím spôsobujú upchatie a následne rakovinu..
na očistu lymfy ponúkam nasledovnú kúru:
ráno,1PL sladké drievko v prášku zaliať 2 dl horúcej vody, nechať stáť hodinu,potom vypiť,po hodine vziať absorbent napr. aktívne uhlie 1g alebo viac podľa váhy,jesť až po hodine,
podľa závažnosti stavu,opakovať každé ráno počas 2 týždňov,potom alebo aj počas doplniť vitamíny a minerály
pre prúdenie lymfy je dôležitý je pohyb

viktoriabb

Jacki mas hrcku niekde ked sa tak bojis? Na tvojom mieste by som skusila pre istotu mms kvapky precitaj si na ich stranke najdes vsetko o ucinkoch davkovani a odporucam taktiez knihu revoluce v leceni vsech nemoci je uzasna a mne dala obrovsku nadej do zivota a dufam ze ju objavi co najviac ludi co trpi zbytocne

lunka-

ja som to tiez mala, trvalo to dost dlho, prsia ma boleli aj mimo cyklu, no a haluzila som velmi, tiez som chytala hypochondricke stavy, no a ako prislo, tak odislo :-) Teraz ma uz nebolia vobec ani pred menstruaciou. Podla mna to mohla byt nejaka hormonalna nerovnovaha, neviem..

vitavi

Touto rakovinou sú ohrozené milovníčky mliečnych výrobkov, hlavne tých nasladko, milovníčky zákuskov, čokolád, keksíkov, a pod., sladkostí a tukov vôbec.

andrej_

Ak mas hrcku a podozrenie netreba si to nechavat a treba ist k doktorovi. Na fore ti neporadia, pretoze do toho nikto nevidi cez pocitac a aj samotny doktor musi spravit snimok.

Kamaratka nam pred tyzdnom oznamila ze ma zhubny nador na prsniku a to uz jej 1x operovali hrcku na prsniku :(

shayleen

Tak je na case aby si išla ku gyn a nechala sa vyšetriť aby si vedela na čom si. Bez vyšetrenia nemôžeš vedieť kde je chyba takže či máš strach či nie Zdravie a život je to najcennejšie

mmoonna

Ahoj, mňa pobolieva jeden prsník asi od 18 r., teraz mám 36 r. Chodím tiež na preventívky, aj na sono prsníkov a zatiaľ všetko o.k.. Nebolí ma to stále, len sem tam. Bolo mi povedané, že to môže byť aj z chrbtice, čo môže byť v mojom prípade aj pravda. Ale tiež to môžu byť hormóny, atď.